Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Přeprava stavební techniky na speciálech GOLDHOFER

Zveřejněno: 7. 4. 2009

Společnost VLADYKA, s.r.o., která se zabývá prodejem speciálních vozidel pro dopravu těžkých a nadrozměrných nákladů firmy GOLDHOFER, nabízí i vozidla určená převážně na transporty stavební techniky.

Značka GOLDHOFER je nejen v tomto segmentu stále špičkou na trhu. Její variabilní technika, moderní konstrukce a speciální řešení jednotlivých detailů předurčují a zvýhodňují tuto značku před konkurencí. Také společnost NOSRETI a.s., která poskytuje služby v oblasti těžké a nadrozměrné dopravy, používá speciální vozidla GOLDHOFER.

Dlouholeté zkušenosti

Díky šedesáti letům zkušeností a dovednosti týmu zaměstnanců, podpořené rozsáhlým a rozmanitým vozovým parkem, má společnost NOSRETI a.s. již vypracovány určité obecně platné a opakující se postupy, vytvořeny vlastní nenahraditelné firemní databáze (podjezdných výšek, projetých tras, omezujících míst v ČR, ale i v zahraničí, databáze vyřízených povolení, databáze vlastních partnerů, zákazníků a dodavatelů) a dokáže aplikovat dřívější poznatky na nové zakázky. Avšak mnohdy se objeví zcela nové konkrétní problémy, které je třeba řešit. Přepravit například samici žirafy mezi zoologickými zahradami, nebo posunout o několik desítek metrů hotovou stavbu domu, to jsou originální transporty, které mnoho společného na první pohled nemají.

Hlubinné návěsy Goldhofer

Ve svém vozovém parku má NOSRETI a.s. mimo jiné i speciální hlubinný návěs Goldhofer STZ-VH 6-69/80 (2+4 os) XLE se speciálními kyvnými nápravami, jenž lze přestavět na bagrové lože, či využít prohlubně pro bagrové rameno v zadní části podvozku mezi nápravami, nebo použít výškově i šířkově přestavitelné „matrace” ložné plochy, což v konečném důsledku přináší pro dopravce velkou škálu možností pro využití této techniky.

Dalším speciálem je hlubinný návěs Goldhofer STZ-VL 4-41/80A s ložnou výškou hlubinného lože pouhých 300 mm.

Pro převozy strojů vyšší hmotnostní kategorie užívá společnost NOSRETI a.s. speciální těžkotonážní moduly řady THP, kombinované s hydraulicky roztažitelným hlubinným ložem a adaptérem pro najetí kolové techniky, na němž není problém transportovat i stroje vlastní váhy 80, 90, 100 i více tun.

Autor: Jaroslav Honzík
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek