Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Předváděcí akce CARACAL MACHINES se letos vydařila

Zveřejněno: 17. 9. 2022

Po pozitivních ohlasech z loňské předváděcí akce uspořádala společnost CARACAL MACHINES setkání se svými zákazníky a partnery i letos. Volba data padla na 10. a 11. června. Akce proběhla ve stejných kulisách jako loni, tedy v areálu bývalé motokrosové tratě v Berouně-Kosově, odkud je mimochodem nádherný výhled na celé město a jeho okolí.

Odrazový drtič REMAX 300 se představil při drcení kamene.

Počasí po oba dny přálo, a tak se do Kosova sjela absolutně rekordní účast. Více než dvě stovky hostů z celé republiky si přijely prohlédnout stroje SANY a také exponáty našich dalších partnerů. Svůj stánek tu měl například tradiční český výrobce příslušenství, společnost RENOMAG, nebo dealer nákladních vozidel DAF a Tatra, společnost Neva Group. Pro zájemce o finanční produkty byla připravena prezentace dalšího partnera – společnosti UniCreditLesing. Z nových vystavovatelů do Berouna dorazili zástupci společnosti Pneu Truněček, člena skupiny Yokohama off-highway Tires, která vyrábí průmyslové a stavební pneumatiky. Úplnou novinkou a rozhodně magnetem celého programu byla prezentace nadšených RC modelářů (RC JAP), kteří návštěvníkům ukázali překrásný svět dálkové ovládaných miniatur stavebních strojů.

Pro fanoušky opravdových strojů připravil CARACAL MACHINES opět průřez celým nabízeným produktovým portfoliem. Minirýpadla byla zastoupena modely SANY SY18C, SY26U, SY35U, lehká pásová rypadla typy SY80C, SY155U, v oblasti kolových rýpadel se ukázala již „stálice” – typ SY155W. Zájem vzbudil kompaktní kolový nakladač SW105 a střední pásové rypadlo SY215C. Z větších strojů pak byla k vidění dvě těžká pásová rypadla: SY305C a úplná novinka, čtyřicetitunový bagr SY390H, který měl na akci svou premiéru.

Protože se v letošním roce společnost CARACAL MACHINES stala oficiálním prodejcem rakouské značky SBM Mineral Proccesing, nemohla chybět ani ukázka mobilních drtičů. V této kategorii se divákům při drcení kamene představil mobilní odrazový drtič REMAX 300. Mimochodem při ukázkách strojů v práci nezůstal jediný mobilní telefon v kapse, takže už nyní koluje po sociálních sítích spoustu videí z drcení a nakládání.

Hosté si měli možnost prohlédnout stroje SANY a exponáty partnerů.
Hosté si měli možnost prohlédnout stroje SANY a exponáty partnerů.

Další hvězdou programu byla prezentace společnosti Strojnické průkazy na klíč. Na minirýpadle SANY SY18C si mohli návštěvníci pod dohledem zkušených lektorů zkusit, jak vypadá ovládání stavebního stroje v praxi. Společnost se zabývá popularizací strojnického povolání a poutavou formou, ale komplexně, připravuje „do života” další generace strojníků. Poděkování za skvělou pomoc při organizaci patří také společnosti Autodoprava Chalupecký za pronájem místa.

V rámci dalšího doprovodného programu byl pro děti připraven nafukovací hrad a velké pískoviště, jak jinak s řadou malých stavebních strojů. Každý den probíhalo losování tomboly, pro účastníky bylo připraveno 20 různých cen. Hlavní cenou byl akumulátorový mazací lis světoznámého výrobce Milwaukee.

Autor: CARACAL MACHINES, s. r. o.
Foto: CARACAL MACHINES

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek