Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 5.5. – svátek slaví Klaudie

Pracovní plošiny ROTHLEHNER pro komunální služby

Zveřejněno: 22. 8. 2006

Důležitou součástí komunálních služeb jsou práce prováděné ve výškách. Údržba veřejného osvětlení, prořezávky stromů, čištění a údržba budov, instalace kamerových a bezpečnostních systémů, montáže antén a údržba bilboardů, ale i každoroční vánoční výzdoba vyžadují pravidelnou činnost ve výškách. Společnost ROTHLEHNER dodává pro komunální potřeby širokou paletu pracovních plošin.

Menší obce používají nezřídka, hlavně z nedostatku finančních prostředků, ručně ovládané výsuvné žebříky. Aby nemusely nést zodpovědnost za neexistující schválení, převedly je mnohdy z majetku obce na soukromé osoby, od kterých si je zpětně zapůjčují. Naštěstí většina obcí již pochopila náročnost a hrozící nebezpečí spojené s prováděním prací ve výškách a vyhledává moderní, rychlou a bezpečnou techniku. Ve většině případů se jmenované činnosti uskutečňují ve výškách do 15 až 20 m a lze je provést různou zdvihací technikou.


GSR S159T

Plošiny na podvozcích

Pro krátké práce s četnými přesuny a pro práce na komunikacích, kde je důležitá jejich menší šířka v pracovní pozici a rychlé ustavování, jsou vhodné plošiny umístěné na podvozcích. Jsou nezastupitelné zejména při údržbě veřejného osvětlení. Nástavby v uvedených výškách lze, i přes neustálé zvyšování hmotnosti podvozků, úspěšně montovat na automobily s celkovou hmotností do 3,5 t. Díky tomu je možné využít pro obsluhu řidiče skupiny „B" a podstatně snížit pořizovací i následné provozní náklady.


GSR S179T

Společnost ROTHLEHNER dodává pro komunální potřeby širokou paletu nástaveb plošin s různými typy výložníků a volitelnými typy opěr, s ocelovými, hliníkovými nebo plastovými koši, například i speciálně upravenými pro prořezávání. V nabídce jsou zahrnuty plošiny s jednoduchými nebo dvojitými izolacemi pro použití v blízkosti elektrických či trakčních vedení, dále také snímatelné plošiny, jejichž podvozky může využít majitel během několika minut k přepravě nákladů či jako nosiče dalšího komunálního nářadí. Běžně dodávané jsou i různé typy výstražných ramp a osvětlení, síťové či akumulátorové pohony nástaveb, vyprošťovací háky, hliníkové nájezdové klíny na chodníky a desítky dalších drobných dovybavení. Zjednodušeně lze říci, že kombinacemi okolo 40 typů nástaveb plošin, různých podvozků a individuálních dovýbav je každá nástavba originálním řešením.

V různých cenových kategoriích může zákazník získat od jednoduchých a spolehlivých, hydraulicky ovládaných zařízení až po špičkovou hliníkovou techniku s vynikajícími parametry při zachování minimálních průjezdných i pracovních rozměrů vozidla. Jedno je však všem nástavbám ROTHLEHNER společné. Kvalitní dílenské zpracování, jehož standardní součástí je například zinkování rámů, použití velkoplošných hliníkových plechů upevňovaných lepením a voskování podvozkových částí. Neméně důležitá je i spolupráce zákazníka při stavbě, kdy podle svých potřeb a zvyklostí určuje rozmístění ovládacích prvků, tvary a rozměry skříní, schodů, zábradlí či často požadované upevnění přepravovaných sloupů.


GSR E198PX

Přívěsné plošiny

Řada výhod vybízí mnohdy uživatele k řešení výškových prací pomocí přívěsných plošin. Při shodné pracovní výšce jako u uvedených automobilních nástaveb a velmi malé hmotnosti mají nižší pořizovací cenu i provozní náklady. Přívěsná plošina může díky své transportní šířce 1,7 m a výšce do 2,0 m pohodlně projet do pasáží, kostelů, dvorů a zahrad. Lze ji úspěšně použít při opravách a údržbě sportovních, kulturních a obchodních areálů. Velmi nízká hmotnost a tichý elektrický provoz umožňuje provádění jakýchkoli výškových prací na pěších zónách, v historických objektech nebo při ošetřování stromů v městských či lázeňských parcích. Jednoduchá obsluha, vlastní nezávislý pojezd a nadstandardní vybavenost bezpečnostními prvky zaručuje vysokou výkonnost a flexibilitu s minimálními následky i při používání méně zkušenou obsluhou. Přeprava na větší vzdálenosti může být zajištěna jakýmkoli dodávkovým vozidlem se závěsným zařízením do cca 2 000 kg.


Denka DL30

Přívěsná plošina by vzhledem ke svým nesporným přednostem neměla v budoucnu chybět v komunální výbavě žádného města či obce.

Přístup společnosti ROTHLEHNER

Společnost ROTHLEHNER zavedla ucelený systém plnění všech typů zařízení plně syntetickým biologicky odbouratelným olejem Panolin. Na přání může být kterékoli zařízení vybaveno celoživotní náplní biooleje s čištěním a ověřováním kvality v pravidelných intervalech. Dodaný a udržovaný certifikát zjednodušuje zákazníkovi jednání s úřady při případných ekologických haváriích.

Na přání montuje do všech typů strojů elektronické záznamové zařízení, které ukládá nebo pomocí SMS automaticky odesílá denní hlášení o průběhu všech předchozích činností stroje.


GSR E180P

Provádí školení obsluh a vystavuje průkazy obsluhovatelů dle platné vyhlášky 197/92. Současně získala certifikát mezinárodní organizace IPAF k provádění školení obsluh a vystavování mezinárodně uznávané PAL karty pro vyškolené obsluhy.

Provádí servis a pravidelné prohlídky více než 700 prodaných plošin ze dvou středisek prostřednictvím 20 servisních techniků. Při havárii či výpadku stroje zapůjčí odpovídající náhradní plošinu.

Zajišťuje financování zákaznických projektů sjednáním leasingu nebo úvěru.

Provádí bezplatné poradenství v oblasti vytipování vhodných zařízení a technologií.

Spolupracuje nebo zajišťuje schválení pro drážní použití.


Denka DK25

Mimo běžných dodávek nástaveb na nákladních automobilech a přívěsných plošin rozšiřuje a směřuje společnost svoji činnost tak, aby splnila nejen dnes již velmi náročné požadavky zákazníků, ale i nastupující legislativy EU.

Širší sortiment nabízených výrobků a více informací o společnosti ROTHLEHNER pracovní plošiny s.r.o. naleznete na www.rothlehner.cz.

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek