Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Pracovní plošiny ROTHLEHNER na Slovensku

Zveřejněno: 6. 4. 2009

Společnost ROTHLEHNER pracovní plošiny se zabývá prodejem a servisem pracovních plošin. Její činnost navazuje na dlouholeté zkušenosti německé mateřské firmy, která svoje služby nabízí od roku 1974, kdy začala s pronájmem přívěsných pracovních plošin DENKA LIFT.

Česká pobočka vznikla v roce 1992 a za šestnáct let svojí činnosti si vybudovala velmi silnou pozici na českém trhu pracovních plošin. Společnost přináší ucelenou řadu pracovních plošin, služby založené na rozsáhlé servisní činnosti, ale také v rámci poradenské a osvětové činnosti v součinnosti s odpovědnými orgány i zvyšování bezpečnostních standardů v oblasti výškových prací. Obchodní a vzdělávací činnost zanechává v této branži výraznou stopu a přispívá i k dobrému jménu firmy.

Kvalitní a spolehlivé výrobky

Na český a slovenský trh dodává společnost ROTHLEHNER výrobky předních evropských výrobců. Nejstarším dodavatelem je dánský výrobce přívěsných plošin DENKA LIFT. Již 25 let je název výrobku synonymem kvality, elegance a vynikajících technických parametrů v celé Evropě ale i v severní Americe.

Do koncernu Worldlift patří vedle „Denky” i další společnost FALCK Schmidt s výrobou speciálních úzkých zařízení pro vnitřní výškové práce. Široký koncernový sortiment zaujme zákazníka jak v oblasti přívěsných zařízení s pracovní výškou až do 30 m, tak v nabídce úzkých zařízení pro práce v interiérech.

Největším evropským výrobcem samohybných pracovních plošin a současně hlavním dodavatelem společnosti je francouzská firma HAULOTTE. Podíl strojů tohoto výrobce tvoří prakticky ve všech evropských zemích 30 až 50 % trhu. Výrobce nabízí sortiment mnoha desítek typů strojů od malých nůžkových plošin až po samohybnou plošinu s pracovní výškou 43 m. Stroje vhodné pro koncového zákazníka i pro velkou nadnárodní půjčovnu jsou známé a využívané hlavně pro příznivý poměr technických parametrů, transportních hmotností a pořizovací ceny.

Shodně se uplatňují i produkty německé firmy PB Lifttechnik, která přes zastoupení společnosti nabízí technicky skvěle propracované produkty. Řada samohybných kloubovoteleskopických plošin PB Dino a PB TOP Dino jsou v této výškové kategorii doposud nejprodávanější zařízení na českém a slovenském trhu. Okolo 80 strojů pracujících u velmi rozličných odběratelů v ČR a SR je velmi kladně hodnoceno díky přesnému ovládání a vynikajícím parametrům při velmi malých rozměrech a hmotnosti. Shodné výhody nabízí i kompletní řada technicky ojedinělých elektrických nůžkových plošin s pracovní výškou až 22,5 m a šířkou 1,2 m.

Stavby na míru

Velmi dobře se rozvíjí oblast nástaveb pracovních plošin montovaných na podvozky nákladních automobilů. Firma ROTHLEHNER se vydala směrem „stavby na míru”, které využívají především komunální firmy, energetika, komunikace a půjčovny pracovních plošin.

Nástavby jsou montovány již deset let ve spolupráci s konstrukčním oddělením firmy GSR a dodávkami tohoto výrobce.

Servisní střediska

Během krátké historie byl vybudován funkční systém servisu pracovních plošin, který přináší zákazníkům jistotu vložené investice. Garantovány jsou rychlé servisní zásahy, které zajišťuje pravidelně školený odborný personál. Pro zákazníka je to ta nejlepší příležitost seznámit se službami kterékoliv společnosti.

Servisní středisko patří k těm nejmodernějším v regionu střední Evropy. V provozovně je prováděna běžná servisní údržba všech typů plošin, repase, rozsáhlé opravy po haváriích a montáž nových pracovních plošin na podvozky automobilů. Další servisní středisko pro Moravu bude dokončeno ve Velkém Újezdě u Olomouce.

Přímé zastoupení v Nitře

V letošním roce začalo fungovat přímé zastoupení společnosti ROTHLEHNER v Nitře. ROTHLEHNER pracovné plošiny s.r.o. přináší na Slovensko kromě osvědčeného sortimentu pracovních plošin, který je na slovenském trhu nabízen již 10 let, také řadu nových služeb. Firemní know how je od vzniku mateřské německé firmy založeno na maximální informační otevřenosti a individuálním přístupu k zákazníkům. Tento postup umožňuje budovat dlouhodobé vztahy zejména s půjčovnami pracovních plošin.

Zájemci o zakládání půjčoven plošin mohou plně využívat dlouholetých zkušeností, silné investiční zázemí společnosti, odbornou i legislativní pomoc a řadu dalších důležitých poradenských či praktických služeb, které podpoří jejich podnikatelské záměry a posílí jistotu úspěšného startu.

V ČR se podařilo tímto způsobem založit solidní podnikání pro více než 40 větších či menších půjčoven. Spolehlivé reference mohou podat firmy jako SICO pracovní plošiny, PELIKÁN S+D, VONDRÁŠEK pracovní plošiny, MIKA pracovní plošiny, UPHOLD a řada dalších právnických i fyzických osob.

Za dobu své existence se stále snažíme udržet zájem našich zákazníků jak inovací jednotlivých typů plošin, tak vylepšováním a rozšiřováním našich služeb. Přesvědčivým důkazem může být nejen růst obratu všech členů skupiny ROTHLEHNER, ale i stále se zvyšující počty prodaných strojů. Od roku 1993 do dnešních dnů bylo jen v ČR a SR předáno zákazníkům bezmála 1500 moderních pracovních plošin.

Pokud uvažujete o pronájmu nebo koupi plošiny, obraťte se na nás s důvěrou a my vás přesvědčíme, že naše firemní motto „Koncepce pro Vaši budoucnost...” není jen prázdným heslem.

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek