Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Pracovní plošiny ROTHLEHNER

Zveřejněno: 16. 4. 2008

Společnost ROTHLEHNER pracovní plošiny s.r.o. se zabývá prodejem a servisem pracovních plošin. Své služby poskytuje v ČR již 16. rokem a jejím největším hitem jsou již druhým rokem nástavby tzv. šité na míru zákazníka. K vidění bude na Stavebních veletrzích v Brně 2008.

Krátce o společnosti

Činnost společnosti navazuje na dlouholeté zkušenosti německé mateřské firmy, která svoje služby nabízí od roku 1974, kdy začala s pronájmem přívěsných pracovních plošin DENKA LIFT. Česká pobočka vznikla v roce 1992 a za 16 let svojí činnosti si vybudovala velmi silnou pozici na českém trhu pracovních plošin. Za největší přínos naší činnosti považujeme kromě poskytnutí široké palety pracovních plošin v devadesátých letech u nás prakticky neznámých, také naši celkovou snahu o zvyšování bezpečnostních standardů v oblasti výškových prací.

Během naší krátké historie jsme vybudovali vysoce funkční systém servisu pracovních plošin, který přináší našim zákazníkům jistotu vložené investice. Garantujeme rychlé servisní zásahy, které zajišťuje pravidelně školený odborný personál. kdekoli v Čechách na Moravě i na Slovensku.

V oblasti bezpečnosti práce s plošinami jsme např. roce 2006 zavedli mezinárodní systém školení obsluh IPAF a stali se prvním certifikovaným školícím střediskem ve východní Evropě.

Servisní služby

Naše servisní středisko patří k těm nejmodernějším v regionu střední Evropy. Vybudovali jsme ho nákladem 40 miliónů korun v roce 2000 a ačkoli je technologicky a logisticky velmi dobře vybavené, prostorově již nestačí a v současné době přistupujeme k jeho dalšímu rozšíření.

V naší provozovně je prováděna běžná servisní údržba všech typů plošin, repase, rozsáhlé opravy po haváriích a montáž nových pracovních plošin na podvozky automobilů. Tyto servisní a výrobní činnosti zaměstnávají v současné době dvacetipětičlenný tým mechaniků, skladníků a doprovodného personálu. K dispozici je také 8 servisních vozidel a rozsáhlý sklad náhradních dílů s 3 500 dostupných položek v celkové hodně 15 miliónů korun.

Každý zájemce o koupi pracovních plošin tak může posoudit naši připravenost k servisním zásahům, odbornost prováděných prací či vybavenost celého servisního oddělení.

Součástí areálu je např. myčka pracovních plošin nebo i rozsáhlé parkoviště s dobíjecími místy pro stroje našich partnerů v pronájmu. Podobné servisní středisko pro Moravu bude v roce 2008 dokončeno ve Velkém Újezdě u Olomouce. Kvalitu našich služeb zvyšujeme např. i používáním systému kvality ISO 2001 pro všechny klíčové procesy naší společnosti.

Dodavatelé

Na český a slovenský trh dodáváváme hlavně výrobky předních evropských výrobců.

Naším nejstarším dodavatelem je Dánský výrobce přívěsných plošin DENKA Lift. Již 25 let je název výrobku synonymem kvality elegance a vynikajících technických parametrů nejen v celé Evropě, ale i v severní Americe. Do koncernu WORLD Lift patří vedle „ Denky” i další společnost FALCK Schmidt s výrobou speciálních úzkých zařízení pro vnitřní výškové práce. Široký koncernový sortiment zaujme zákazníka jak v oblasti přívěsných zařízení s pracovní výškou až do 30 m, tak v nabídce úzkých zařízení pro práce v interiérech. DENKA Lift vždy vítězí tam, kde je třeba nízká hmotnost, skvělé technické parametry a spolehlivost.

Největším evropským výrobcem samohybných pracovních plošin a současně naším hlavním dodavatelem je francouzská firma HAULOTTE. Podíl strojů tohoto výrobce tvoří prakticky ve všech evropských zemích 30 až 50 % trhu. Výrobce nabízí sortiment mnoha desítek typů strojů od malých nůžkových plošin až po samohybnou plošinu s pracovní výškou 43 m. Stroje vhodné pro koncového zákazníka i pro velkou nadnárodní půjčovnu jsou známé a využívané hlavně pro vyladěný poměr technických parametrů, transportních hmotností a pořizovací ceny. Většinu zákazníků přesvědčila k nákupu produktů Haulotte i nízká cena náhradních dílů a dobře zajištěný servis. Žluté plošiny nechybí dnes na žádné stavbě, ale můžete je potkat například v obchodních řetězcích i při údržbě stovek výrobních hal.

Shodně se uplatňují i produkty německé firmy PB Lifttechnik, která přes naše zastoupení nabízí technicky nejzajímavější produkty. Řada samohybných kloubovoteleskopických plošin PB Dino a PB TOP Dino jsou v této výškové kategorii doposud nejprodávanější zařízení na českém a slovenském trhu. Okolo 80 strojů pracujících u velmi rozličných odběratelů je velmi kladně hodnoceno díky přesnému ovládání a vynikajícím parametrům při velmi malých rozměrech a hmotnosti. Shodné výhody nabízí i kompletní řada technicky ojedinělých elektrických nůžkových plošin s pracovní výškou až 22,5 m a šířkou 1,2 m.

Stavby na míru

Velmi dobře se rozvíjí trh nástaveb pracovních plošin montovaných na podvozky nákladních automobilů. Naše společnost se vydala směrem „stavby na míru”, které využívají hlavně komunální firmy, energetika, komunikace a půjčovny pracovních plošin.

Zákazníci mohou objednat například snímací plošinu v několika minutách zaměnitelnou za plnohodnotný, třeba i sklápěcí valník, mohou vyžadovat izolované plošiny, plošiny na nakolejovacích podvozcích, ale třeba i na vagonu. Jednoduché teleskopické, plně hydraulicky ovládané nástavby na 3,5 tunových podvozcích až po velmi sofistikované kloubovoteleskopické nástavby řady PX s pracovní výškou až 29 m montované na podvozcích 7,5 tun se staly prodejním hitem roku 2007. Nástavby jsou montovány již 10 let ve spolupráci s konstrukčním oddělením firmy GSR a dodávkami tohoto výrobce.

Pozvánka na veletrh

Navštivte naši expozici na Stavebních veletrzích v Brně ve dnech 22. až 26. dubna, volná plocha A, stánek č. 24

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek