Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

Pneumatiky Goodyear - spolehlivý partner pro stavebnictví

Zveřejněno: 14. 12. 2005

Společnost Goodyear Dunlop Tires Czech nabízí pneumatiky Goodyear IT520 a Goodyear IT530. Pneumatiky Goodyear IT520 jsou ideální do rozbahněných a měkkých povrchů. Pneumatiky Goodyear IT530 jsou naopak určeny pro použití na tvrdé povrchy. Oba druhy pneumatik mají řadu dalších předností. Dodávány jsou jak do prvovýroby, tak do prodejních sítí.

Bahno a měkký povrch - ideální podmínky pro pneumatiku Goodyear IT520

Tato pneumatika je vyvinutá speciálně pro použití na průmyslových strojích pracujících na měkkém povrchu. Jedná se zejména o rypadlonakladače, teleskopické nakladače a další specifickou průmyslovou techniku, jejíž pneumatiky mají poskytnout především velmi účinné záběrové vlastnosti.

Jedním z klíčových požadavků na pneumatiku, která má být používána v náročných podmínkách, je zajištění snadného ovládání a stability vozidla. Povrch cest na stavbách je totiž většinou mokrý a rozbahněný, a tak IT520 přichází s vynikajícími trakčními vlastnostmi na takto měkkém povrchu. Na tom má hlavní zásluhu speciálně navržený dezén se samočisticí schopností, který i v náročném terénu zajišťuje potřebné trakční vlastnosti. Tuhé dezénové bloky se zkosenými hranami zvyšují odolnost pneumatiky vůči poškození a opotřebení. Ve srovnání s obdobnými typy pro průmyslové použití se tato pneumatika vyznačuje zvýšenou odolností vůči poškození a opotřebení. Jejím kladem je mimo jiné také vynikající stabilita a ovladatelnost vozidla na běžné silnici.

Goodyear IT520 se dodává jak do prvovýroby, tak pro náhradní potřebu do běžné prodejní sítě.

Specialista na tvrdý a kamenitý povrch – nová pneumatika Goodyear IT530

Pneumatika Goodyear IT530 je určena pro použití na tvrdém povrchu, a to pro speciální vozidla jako jsou rypadlonakladače, traktory, nakladače a podobně. Hlavní charakteristikou této moderní pneumatiky je vynikající trakce v kamenitém terénu, jízdní komfort, výborná příčná stabilita a dlouhá životnost.

Běhoun pneumatiky se skládá ze tří částí, jejichž tvar byl upraven tak, aby pneumatika co možná nejvíce odolávala průrazům. Hluboké a široké drážky v rameni pneumatiky minimalizují nežádoucí zachytávání kamenů a přispívají tak k nižšímu opotřebení.

Typ Goodyear IT530 se dodává jak přímo nejvýznamnějším výrobcům stavebních strojů a vozidel na první vybavení, tak do tradiční prodejní sítě.

Autor: Jan Kubánek
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek