Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 4.5. – svátek slaví Květoslav

Phoenix-Zeppelin rozšiřuje nabídku na trhu zemědělské techniky

Zveřejněno: 17. 4. 2004

Phoenix-Zeppelin, spol. s r.o., se od 11. března 2004 stala výhradním distributorem traktorů Challenger-AGCO pro Českou a Slovenskou republiku. Českým farmářům tak doplní současnou nabídku teleskopických manipulátorů, vysokozdvižných vozíků a nakladačů i o tyto výkonné stroje.

Jak uvedl ředitel společnsti Phoenix-Zeppelin pro ČR František Poulíček, uzavřením smlouvy se společností AGCO se pro P-Z otevírá zcela nový obor zemědělské techniky, a to se všemi druhy produktů a různými druhy příslušenství, jež i do budoucnosti slibuje představovat velmi širokou sortimentní škálu. »Je to pro nás důležitý úkol a velká výzva, jak se s takovým úkolem vyrovnat. I v oblasti námi nově dodávané zemědělské techniky chceme aplikovat osvědčený model, kdy se o klienta starají profesionálové a odborníci – a to jak v rovině prodeje, tak i příslušného servisu. Chceme také dále rozšiřovat sí. našich zastoupení a přibližovat se tím našim zákazníkům.«
Pro společnost Phoenix-Zeppelin však není technika se značkou Challenger nikterak vzdálená: pásové traktory Challenger vyráběla firma Caterpillar (kterou P-Z v ČR výhradně zastupuje) do roku 1997. Několik jich dodnes jezdí v České republice. Od roku 2003 je vyrábí firma AGCO, s novým moderním designem, opět za použití technologií Caterpillar. Hlavní oblast použití traktorů Challenger je ve středních a velkých zemědělských podnicích. Lze je ale použít i ke speciálním činnostem, jako např. při skrývce těžkých půd, rekultivaci atd.

Nižší tlak na půdu zvýší výnosy
Dominantou haly pražské centrály Phoenix-Zeppelin, ve které proběhl slavnostní podpis distribuční smlouvy, byl přistavený pásový traktor Challenger MT 845. Díky inovovanému pojezdu s pryžovými pásy vyztuženými ocelovými kabely, automatickému napínání pasů a několikanásobnému odpružení ztělesňují tyto stroje nejmodernější způsob pohonu zemědělských mechanismů velkých výkonů. Traktory Challeneger vykazují podstatně nižší tlak na půdu a větší adhezi. K provedení srovnatelné práce tak stačí nižší výkon, než u kolového traktoru.
Challengery jsou vybaveny motory Caterpillar řady C, 18ti stupňovou automatickou převodovkou, systémem řízení PMS a nivelačním systémem Auto-guide. Ten umožňuje dosáhnout přesnosti jízdy po obrátce na souvrati až 2 cm. Přepravní rychlost stroje je 40 km/hod. Traktor Challenger je držitelem unikátního světového rekordu: v dubnu 2003 v ukrajinském Dněpropetrovsku traktor MT 865 zajistil osev a přihnojení na ploše 572 ha za 24 hodin.
Výkony těchto strojů se pohybují v rozsahu 185 až 406 kW (maximální výkon 251 – 552 koní). Optimální je jejich použití u mechanismů pro pasivní zpracování půdy, případně s kombinovanými stroji se šířkou záběru 9 metrů a více. AGCO je nadnárodní holdingová společnost, která působí ve 140 zemích. Na našem trhu je dosud známa především jako dodavatel zemědělské chemie (hnojiv i strojů pro jejich aplikaci). Do rodiny AGCO patří kromě traktorů Challenger další známé značky jako Fendt, Massey-Fergusson, Hesston, Valtra, Rogator, SISU a další.
Společnost Phoenix-Zeppelin, spol. s r.o., významný dodavatel stavebních a zemních strojů, záložních energetických systémů, zástavbových motorů a manipulační techniky, výhradní distributor firem Caterpillar, Bitteli, Weber a Hyster v České a Slovenské republice je součástí skupiny Zeppelin, působící v řadě zemí střední a východní Evropy. V současné době má cca 230 zaměstnanců a obrat v roce 2003 byl více než 3 mld. Kč.

Autor: Marcel Hrdý
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek