Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

Phoenix-Zeppelin otevřel novou půjčovnu stavebních strojů v Hradci Králové

Zveřejněno: 14. 12. 2005

Dne 1. září 2005 společnost Phoenix-Zeppelin slavnostně zahájila provoz nové půjčovny The Cat Rental Store v Hradci Králové. Tato půjčovna bude rovněž plnit funkci obchodního střediska pro Královéhradecký a Pardubický kraj.

Za přítomnosti mnoha vzácných hostů, jedním z nich byl např. primátor Hradce Králové Ing. Otakar Divíšek, zástupců tisku, předních zaměstnanců společnosti Phoenix-Zeppelin, včetně jejich jednatelů Ing. Josefa Mixy a Ing. Františka Poulíčka, byla v Hradci Králové slavnostně otevřena již osmá půjčovna společnosti Phoenix-Zeppelin. Otevírala se ve dni, jenž si často spojujeme se začátky vlastní školní docházky, se svým prvním učitelem atd., tedy 1. září. Přítomné hosty zde čekala ukázka strojů v činnosti, slavnostní odkrytí nového vysokozdvižného vozíku Hyster Fortens a milé posezení se zástupci společnosti.


Obr. 1: Rozhovor mezi jednatelem společnosti Phoenix-Zeppelin Ing. Josefem Mixou a primátorem Hradce Králové Ing. Otakarem Divíškem.

Obr. 2: Slavnostní přestřižení pásky

Na některé podrobnosti, které byly spojeny s výstavbou půjčovny, jsme se zeptali jednatele společnosti Phoenix-Zeppelin, Ing. Josefa Mixy.

Proč se společnost Phoenix-Zeppelin rozhodla vybudovat půjčovnu právě v Hradci Králové?
Vycházeli jsme z toho, že jsme v Hradci Králové měli svoje zastoupení již dříve a o půjčování stavebních strojů byl v Královéhradeckém, ale i v sousedním Pardubickém kraji, veliký zájem.


Obr. 3: Předvádění strojů Caterpillar

Obr. 5: Nejrozšířenějším strojem Caterpillar v ČR je rýpadlo-nakladač

Kdo jsou vaši potenciální zákazníci?
Především malé a střední stavební firmy. Těm se totiž nabízí za velmi přijatelné ceny výborné strojní vybavení, které většinou potřebují jen na určité zakázky a po časově omezenou dobu, a proto se jim nevyplatí investovat do nákupu stavebních strojů. Půjčení je vhodným řešením i pro svépomocné stavby rodinných domů a také v případě, kdy firmy pronáj-mem řeší potřebu krátkodobého zvýšení své kapacity.


Obr. 4: Půjčovna The Cat Rental Store na Brněnské ulici je zdálky viditelná

Co půjčovna The Cat Rental Store v Hradci Králové nabízí?
V sortimentu půjčovny The Cat Rental Store nejsou jen stavební stroje Caterpillar, ale najdete zde i hutnící techniku Weber. Ta má uplatnění při výstavbě a údržbě vozovek a chodníků. Dalším důležitým sortimentem je nabídka příslušenství ke strojům a ruční nářadí. Nechybí však ani montážní plošiny, štěpkovače, kompresory, vysokozdvižné vozíky Hyster, stroje pro zemědělství, dieselagregáty a další technika. Vedle pronájmu je možné zakoupit náhradní díly ke stavebním strojům, případně zajistit servis. Je zde i sídlo prodejce stavebních strojů, náhradních dílů a servisních techniků.


Obr. 6: Odhalení nového stroje Hyster Fortens H2.5FT

Chystáte se nebo uvažujete o výstavbě další půjčovny? Pokud ano, potom kde?
Určitě, půjčoven chceme mít v ČR více. V nejbližší době uvažujeme o vybudování půjčovny v Plzni a také tzv. „na druhém břehu Vltavy“, tedy někde v oblasti Suchdola u Prahy.

Děkuji za rozhovor

Adresa nové půjčovny:
The Cat Rental Store
Brněnská 1869/45a
500 03 Hradec Králové
tel.: 495 407 152
fax: 495 407 153
http://www.p-z.cz

Abychom průběh slavnostního otevření The Cat Rental Store přiblížili, připojujeme několik fotografií.


Obr. 7: Minirýpadla CAT jsou v půjčovně velmi žádaná

Obr. 8: Smykem řízené nakladače CAT mají široký sortiment příslušenství
Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Helena Ševčíková
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek