Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Ochranné řetězy pro pneumatiky zemních strojů

Zveřejněno: 27. 4. 2008

Tak jako u všech průmyslových výrobků, tak i u ochranných řetězů postupem času neustále narůstá tlak na zvyšování jejich užitné hodnoty. Vhodně zvolené ochranné řetězy totiž přinášejí provozovateli zvýšení životnosti pneumatik nakladačů a to samozřejmě při zajištění vysoké produktivity těchto strojů.

Tyto užitné hodnoty je však pro úplnost ještě nutné vztáhnout také k pořizovacím nákladům na ochranné řetězy. Zde se pak již nachází největší síla našich výrobků, neboť velká šíře vyráběného sortimentu - bohatě pokrývající požadavky současného trhu a současně s akceptováním velmi přijatelných cen, vypracovala pro naší firmu velmi pevnou pozici na současném trhu.

Široký sortiment

Výroba ochranných řetězů byla v minulosti spíše doplňkovým programem k našemu výrobnímu „řetězárenskému” sortimentu, vznikla na základě požadavků tuzemských zákazníků. V uplynulých letech však bylo rozhodnuto tuto problematiku podrobit komplexnímu rozvoji, jak ve volbě nových technologií a materiálů, tak konstrukčního zpracování. V současné době je již úkol naplněn a my jsme nyní schopni realizovat výrobu ochranných řetězů od běžných požadavků až po velmi extrémní specifické podmínky našich zákazníků.



Nasazení ochranného řetězu přímo v těžbě na nakladači Caterpillar

Krátký pohled do historie firmy

Řetězárna a.s. je firma s více než stoletou tradicí - byla založena v roce 1894 a od ledna 1993 již existuje jako akciová společnost. Hlavním výrobním programem společnosti je výroba svařovaných článkovaných řetězů od ø 3 mm do ø 60 mm v jakosti 24 až 100. Dále pak výroba řetězového kovaného příslušenství, jsou to různé háky, třmeny, spojky atd. Třetím nosným pilířem výroby je tažený drát. Přibližně 30 % produkce se prodává v České republice a cca 70 % na zahraničních trzích. V současné době dodáváme své výrobky do 36 států světa.

Dezénové můstky

Pro základní konstrukční prky ochranných řetězů – dezénové můstky – máme připravenu kompletní řadu čtyř můstků tak, aby byl zajištěn optimální a zároveň ekonomický provoz těchto řetězů v nejrůznějších provozních podmínkách. Každý z těchto čtyř můstků je konstrukčně vytvořen k maximálnímu využití svého objemu materiálu (pro otěr) a to jak pro konkrétní horniny, tak různé pracovní prostředí.

Tento sortiment čtyř dezénových můstků dále nabízíme ve třech řadách – v dimenzi 14; 16 a 18, což dává našim zákazníkům již velmi široký prostor pro vhodnou kombinaci ochranných řetězů s velikostí pneumatiky (v závislosti na výkonu stroje) a to i do velmi specifických podmínek.


Řada čtyř dezénových můstků

Poradenské a servisní služby

Rozsah tohoto článku nedává další prostor k detailnímu popsání veškerých – konkrétních možností využití nabízeného sortimentu. Proto naše firma nabízí a klade důraz na poradenskou činnost před zahájením výroby dané zakázky. Součástí naší kompletní nabídky samozřejmě je i poskytování servisních služeb, kdy pomocí vyškolených pracovníků naší firmy provádíme veškeré služby – od dodávky včetně nasazení ochranného řetězu až po servisní prohlídky spojené s údržbou.

Autor: Oldřich Kratina
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek