Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 17.5. – svátek slaví Aneta

Ochranné řetězy pewag – XXL ochrana pneumatik

Zveřejněno: 16. 10. 2008

Pneumatiky velkých stavebních strojů při práci v lomech, na stavbách nebo na skládkách je nutné chránit před poškozením vhodně zvolenými ochrannými řetězy. Mezi světovou špičku patří výrobky firmy PEWAG austria GmbH.

Na počátku letošního roku společnost představila nové řady svých výrobků – řady PREMIUM, BASIC a PROFESSIONAL, které zúročují nejnovější vývoj a dlouhodobý úspěch ochranných řetězů.

Řada PREMIUM

Řada zahrnuje nejnovější generaci řetězů TYCOON – nejsilnější řetěz na světě, který byl vyvinut pro nejnovější generaci obřích kolových nakladačů pro nejtěžší a nejabrazivnější podmínky v kamenolomech a v podzemních dolech, při těžbě a mnoha dalších aplikacích.


Nejsilnější ochranný řetěz na světě Square TYCOON 23 namontovaný na největším kolovém nakladači LeTourneau 2350, těžba železné rudy, Austrálie

Charakteristika řetězů:

  • nová inovovaná konstrukce článků,
  • silnější kroužkový systém,
  • největší objem na otěr na m2,
  • nejvyšší odolnost proti zlomení,
  • velmi masivní napínací systém,
  • nejhustší síť,
  • snížený počet mechanických spojů.

Nejsilnější ochranný řetěz na světě Square TYCOON 6/18S namontovaný na stroji Atlas Copco ST 1810, měděný důl, Chile

K výhodám nové generace řetězů TYCOON patří: nejvyšší produktivita, nejnižší provozní náklady, maximální životnost a nižší potřeba údržby.

Nový ochranný řetěz TYCOON 23 mm byl představen na veletrhu Bauma 2007 v Mnichově. Ve stejnou dobu byla také započata sériová výroba a první páry řetězů byly prodány zákazníkům, kteří je využívají v nejtěžších podmínkách.


Square COMPACT 18 montovaný na Komatsu WA 600-6, vápenec, Česká republika

Po celou dobu společnost PEWAG dostává od zákazníků a partnerů velmi nadšenou a příznivou odezvu. Řetěz TYCOON 23 se stal „bestselerem” a minulý rok byl zdůrazněn instalací na největší nakladače na světě LeTourneau 2350 v USA a Austrálii.

Použitím ochranných řetězů TYCOON se životnost řetězů značně zvýšila, požadavky na údržbu se značně snížily a produktivita byla maximalizována.


Square TYRO 16 namontovaný na nakladači New Holland W270, recyklace, Česká republika

Řada BASIC

Tato řada zahrnuje novou generaci článku TYRO. Vynikající výkon a vysoká atraktivnost ceny těchto výrobků zajišťuje vysokou efektivitu nákladů především na malých strojích a pro uživatele levnějších pneumatik.


Square GRANITE 18 montovaný na Volvo L350F, vápenec, Slovensko

Jedná se o kompletně nový výrobek, který je výsledkem dlouhodobého projektu vývoje a výzkumu. Ochranné řetězy provedení TYRO jsou ze 100 % vyráběny v Rakousku podle vysokých norem společnosti PEWAG.

Řada PROFESSIONAL

Řada PROFESSIONAL zahrnuje široké rozpětí nejspolehlivějších a dlouhodobě úspěšných ochranných řetězů společnosti PEWAG, mezi které patří COMPACT, GRANITE a SPIKE. Po mnoho let je vynikající výkon těchto výrobků prověřován nejnáročnějšími zákazníky.


Square TYRO 16 namontovaný na nakladači CAT 980, magmatická rula, Česká republika

Řetězy jsou soustavně vylepšovány a vyráběny podle vysokých norem společnosti pewag austria GmbH. Jejich vynikající výkon je po mnoho let měřítkem a je pouze převyšován novou generací řetězů PEWAG řady PREMIUM.

Autor: Ing. Martin Lenfeld
Foto: Archiv společnosti pewag
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek

Přivítejme řadu F-LINE. Černý kůň v segmentu nákladních vozidel pro stavebnictví vstupuje na trh

Zveřejněno 13.5. V České republice prostřednictvím oficiálního importéra značky Ford Trucks, společnosti F TRUCKS a.s., začíná prodávat dlouho očekávaná řada nákladních vozidel F-LINE. Nové modely budou dostupné jako silniční nákladní vozidla, vozidla pro… celý příspěvek