Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 4.5. – svátek slaví Květoslav

Obrat ke slunci – SUNWARD

Zveřejněno: 6. 11. 2006

V oblasti minirypadel a kompaktních pásových rypadel může firma BC Stavo s.r.o. nabídnout pro náročné zákazníky vedle známé značky Terex i kvalitní čínské výrobky značky SUNWARD. Firma BC Stavo získala výhradní prodejní a servisní zastoupení SUNWARDu pro Českou i Slovenskou republiku. Pomocí svých servisních partnerů kryje provozní požadavky zákazníků v tomto teritoriu.

Plzeňská firma BC Stavo před časem veřejnost seznámila se svým tehdejším programem čínských minirypadel. Bohužel tuto nabídku musela záhy ukončit, neboť zahraniční (evropský) partner, na jehož dodávky a služby navazovala, se ukázal jako ne zcela korektní. Naštěstí z tohoto vztahu nevznikly žádné závazky vůči tuzemským zákazníkům.

Tato neplánovaná anabáze ovšem nezměnila přesvědčení BC Stavo, že čínských strojů není třeba se obávat jako něčeho podřadného, co nepatří na náš trh a čemu by se měl solidní uživatel vyhnout. Čínská technika roste podobně jako před lety rostla technika jihokorejská a ještě dříve japonská, kteréžto nedávno ještě vzbuzovaly úsměv. Nikoli naposled i přední světoví výrobci stavebních strojů mají v Číně své závody, ať už pro zásobení tamního nenasytného trhu, tak pro výrobu komponentů pro své další továrny, případně pro výrobu finálních strojů i pro ostatní země.


Už je to tady!

A jestliže i u nás s prohlubováním tržních vztahů roste konkurence, mohou čínské stroje, podobně jako se tomu děje už i na západě, díky svým příznivým cenám při solidní spolehlivosti a zajištěném servisu poskytnout i našim uživatelům jen výhody.

Číňané produkují dvě skupiny stavebních strojů, vlastně i strojů obecně: kvalitní, homologované a certifikované pro náročné západní trhy a pak stroje ostatní, určené pro domácí trh, jiné chudší země nebo země s nevyvinutou legislativou bezpečnosti a ochrany zdraví a ekologie. BC Stavo se zabývá vždy jen tou první skupinou z nich.

V oblasti minirypadel a kompaktních pásových rypadel tedy může firma BC STAVO nabídnout pro náročné zákazníky vedle známé značky Terex i čínské výrobky značky SUNWARD. SUNWARD (anglicky „ke slunci obrácený”) nebyl vybrán náhodně, ale poté, co se zástupci firmy BC Stavo seznámili jednak s technickým řešením strojů, kvalitou zpracování a zejména se zázemím poskytovaným evropským uživatelům. Stroje SUNWARD jsou do Evropy dováženy centrálně přes firmu HPM v italské Piacenze, kde je každý jednotlivý kus překontrolován a pokud je výjimečně třeba, tak i seřízen, příp. opraven. Zde je centrální sklad vždy asi padesáti strojů všech typů, umožňující pohotovou dodávku všem evropským dealerům. Profesionální sklad náhradních dílů s denní expedicí dealerům obsahuje 99 % položek, počínaje těsnicími kroužky a konče veškerými díly kapotáže. Dalšímu zjednodušení údržby a oprav slouží známá skutečnost stavebnicového řešení strojů s využitím obecně rozšířených komponentů (motory, čerpadla, atd.), servisovatelných po celém světě. Na tyto služby samozřejmě navazuje i činnost BC Stavo s.r.o., která získala výhradní prodejní a servisní zastoupení Sunwardu pro Českou i Slovenskou republiku a pomocí svých servisních partnerů tak kryje provozní požadavky zákazníků v celém tomto teritoriu.


Sunward SWE 38 - moderní řešení s nulovým přesahem zádě

SUNWARD obstojí i ve Skandinávii

Během dvou let dodala firma HPM na náročný západoevropský trh cca 800 rypadel SUNWARD. Není bez zajímavosti, že velký podíl této sumy činí dodávky do Skandinávie, jejíž extrémní klimatické a geologické podmínky vyžadují nasazení jen těch nejlepších strojů a kam ne všichni u nás zavedení výrobci bezproblémově dodávají.


Zázemí v podobě skladu náhradních dílů

Blíže o strojích značky SUNWARD

I nejmenší typ hmotnosti 1 660 kg má standardně dvourychlostní pojezd, hydraulicky roztažitelný podvozek a přídavnou hydrauliku na svahovací lžíci i kladivo. Vyrábí se ve dvou provedeních hydraulických soustav; základní, jednoduchý typ se zubovými čerpadly a sofistikovanější provedení s regulačními pístovými čerpadly. Od hmotnosti 3 t mají stroje standardně ve svých kabinách klimatizaci. Stroje velikosti 3,0; 3,8 a 8,6 t se vyznačují stále více žádanou konstrukcí se zkrácenou zádí nepřesahující obvod podvozku. Použité motory pocházejí od výrobců Perkins a Yanmar, hydraulika je vesměs japonská. Dosahové parametry, rypné síly, rychlost a přesnost pohybů jsou naprosto srovnatelné s tím, co je u nás běžně v provozu.

Je poskytována běžná záruka. Ceny oprávněně očekávejte „čínské”, ovšem nikoli bezmezně nízké, díky skutečné kvalitě produktu SUNWARD, o níž už nelze hovořit jako o čínské ve smyslu toho, na co jsme případně zvyklí z česko-asijských tržišť. Samozřejmostí je nabídka různých možností financování.


Sunward SWE 15S – robustní a střízlivá konstrukce s moderními prvky

První stroje SUNWARD již k nám přicházejí, a tak nezbývá než zájemce pozvat – přijeďte se do BC Stavo s.r.o. přesvědčit!

Autor: Martin Čížek
Foto: Archiv firmy BC Stavo s.r.o.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek