Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 4.5. – svátek slaví Květoslav

Nový nakladač z Krupiny

Zveřejněno: 30. 3. 2004

Firma WAY INDUSTRY, a.s., ze slovenské Krupiny je známá mezi českou, slovenskou a zahraniční klientelou malými, smykem řízenými nakladači. Jde o modely, známé pod názvem Locust. Prodejní úspěchy měla nejprve s modely Locust L 750 a L 752 (premiérově v roce 2000), následně v roce 2001 představila prototyp nového modelu v této řadě - LOCUST L 1203. Úplnou novinkou v řadě smykem řízených nakladačů je LOCUST L 853.


Co je pro modely společné?
Jednoduchost strojů, velká spolehlivost při maximálních zátěžích, snadný přístup ke všem agregátům po odklopení kabiny. Koncepce této řady nakladačů vychází z jednoduchého rámu, na nějž jsou montovány další díly. Boční převodovka je spojena s pomaluběžnými hydromotory firmy Rexroth. Nízké obvodové rychlosti a vysoké točivé momenty předurčují tyto stroje k požadovaným optimálním výkonům, které od nich zákazníci očekávají. Výrobce velmi dobře vyřešil také tuhost horních částí rámů v místech upevnění pracovního zařízení.

Kabiny všech uvedených modelů kompaktních nakladačů splňují podmínky bezpečnosti - ROPS/FOPS, maximálně racionálně řešená kabina poskytuje dostatečný výhled obsluze, tlumí vibrace a hluk (77 dBA). Veškeré ovládací prvky smykem řízených nakladačů jsou na ergonomicky dostupných místech, což spolu s nastavitelnou sedačkou vytváří prostor pro pohodlnou obsluhu strojníkem. Hydraulický okruh nakladače sestává z regulačního hydrogenerátoru a rozvaděče s tlakovou váhou, které jsou řízeny tzv. LS systémem.

Uvedený systém garantuje vytvoření optimálních pracovních podmínek, což v praxi znamená odebírání takového výkonu, který je v daném momentu potřebný. Výrobce použil k ovládání ergonomické ovladače s velmi nízkou ovládací silou. Designérské řešení je velmi zdařilé, což spolu s dalším, včetně technického řešení činí ze smykem řízených malých nakladačů z Way Industry jedny z nejoblíbenějších strojů v této komoditě.

Kompaktním nakladačům výrobce se dostalo mnoha ocenění. Stroj Locust L 752 získal např. Cenu PTC Awards 2000 Competition Winner v USA a řadu domácích ocenění. Za stroj Locust L 1203 obdržel výrobce v roce 2001 na strojírenském veletrhu v Brně Cenu veletrhu za designérské řešení, na stavebním veletrhu FOR ARCH 2002 v Praze ocenění za výkonové parametry a design - cenu Grand Prix.

V závěru uvádíme tabulku základních technických parametrů nejnovějšího modelu, LOCUST L 853. Výrobce, WAY INDUSTRY, a.s. Krupina zastupuje v České republice několik autorizovaných prodejců.

Autor: Karel Kurka
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek