Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Novinky v sortimentu dílů firmy BC Stavo s.r.o.

Zveřejněno: 16. 5. 2006

Plzeňská firmě BC Stavo s.r.o. letos přichází s řadou novinek. Některé je možné uvést už nyní (např. šroubované lité dásňové ochrany mezizubového prostoru šípových i přímých břitů lžic těžkých nakladačů, případně rypadel s výškovou lopatou pro provoz v lomech či v jiných, podobně náročných podmínkách, rozrývačové korunky MTG Plus tvaru P), jiné budou k vidění až na EXPO Mokrá.

V sortimentu partnerské firmy MTG se objevily některé významné výrobky, které jistě zaujmou i tuzemské zákazníky. První z nich jsou šroubované lité dásňové ochrany mezizubového prostoru šípových i přímých břitů lžic těžkých nakladačů, případně rypadel s výškovou lopatou pro provoz v lomech či v jiných podobně náročných podmínkách. Jsou vyráběny modulárně na různě silné břity pro pravou i levou šikminu a pro centrální část nebo přímé břity. Značně prodlužují životnost nejexponovanější zóny těchto břitů a překonávají tak výrazně svojí životností často používané břity z protiotěrových plechů.

Nové alternativní řešení zubového systému

Další zajímavostí je nové alternativní řešení zubového systému Caterpillar s bočním čepem. Tento čep bývá někdy obtížné za účelem výměny zubové korunky vyrazit, zejména u velkých strojů. Firma MTG přichází na trh se zajímavým řešením, označeným jako systém MTG twist, spočívajícím ve využití stávajících zubových adaptérů tohoto systému a použití modifikovaných korunek a speciálního jisticího prvku. Tento otočný čep se lehce vkládá a vyjímá pootočením pomocí jednoduchého nástroje, a to i za situace, že je zanesen zatvrdlou zeminou. Začíná se vyrábět pro velikost systémů J450 až J800 s tím, že později se začne vyrábět již od velikosti J350 (pro stroje cca od 18 t).


Schematické naznačení rozložení zubu, jisticích a podobných prvků

Rovněž asi není třeba připomenout známý systém MTG KingMet, vhodný jednak pro aplikace, kde dochází k extrémnímu namáhání zubu (demolice, kráčivé bagry, skalní práce apod.), dále jakožto korunkový zubový systém, který je k dispozici ve velikosti i pro nejmenší minirypadla. V řadě MTG Plus je nyní uváděn na trh i zcela nový systém, vzniklý vývojem zmíněného KingMetu - to je ale zatím překvapení, které bude odhaleno na lomařské výstavě EXPO Mokrá v červnu.

Nově jsou uváděny na trh i rozrývačové korunky MTG Plus tvaru P (penetrační) pro náročné nasazení těžkých dozerů. Vynikající parametr „cena kontra užitná hodnota" korunek MTG Plus se dostatečně osvědčil i v ČR i u největších dozerů.

Další novinkou je distribuce alternativních zubových korunek pro nový zubový systém používaný firmou Caterpillar ve velikostech K80, K90 a K100 za zajímavé ceny.


Zubové korunky pro Caterpillar – nový systém

BC Stavo výrazně rozšířila distribuci součástek v oblasti obecných náhradních dílů

V oblasti obecných náhradních dílů firma BC Stavo v poslední době výrazně rozšířila distribuci součástek pro starší minirypadla Fermec a Case a pro rypadla-nakladače Fermec, respektive Terex. Kromě běžných alternativních dílů (zuby, filtry a pryžové pasy), které jsou povětšinou skladem, se prodej originálních dílů děje objednávkovým způsobem a to ve velmi krátkých termínech a za zajímavé ceny. Podobným způsobem již dávno probíhá distribuce dílů na stroje Schaeff, ať už na díly prodávané pod touto značkou nebo dříve pod obchodní značkou Zeppelin (minirypadla, kompaktní rypadla a nakladače) nebo O&K (minirypadla), dále na Kobelco a další z koncernu CNH, dále distribuce alternativních dílů na pásová rypadla a dozery Komatsu, Caterpillar aj. a prodej podvozkových dílů na veškeré pásové stavební stroje.


Minirypadlo Fermec

Ani alternativních dílů se není třeba obávat, neboť většinou pocházejí ze stejných továren, které jakožto subdodavatelé zásobují ve stejném kvalitativním režimu uvedené výrobce. Lze tak jen ušetřit – pokud nelpíte na tzv. na značkovosti za každou cenu.

Poznámka: U nabízených výrobků firmou BC Stavo zmíněných v souvislosti s firmou Caterpillar se nejedná o originální výrobky firmy Caterpillar nebo nesoucí značku Caterpillar nebo značku nebo logo CAT.

Autor: Martin Čížek
Foto: Archiv firmy BC Stavo s.r.o.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek