Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Novinky RENOMAG: Skalní frézy MB Crusher a rychloupínače pro kolové nakladače

Zveřejněno: 31. 7. 2019

Společnost RENOMAG, specializující se na dodávky dílů, příslušenství a servis stavebních a těžebních strojů, rozšiřuje svůj sortiment. Zákazníci si u ní mohou nově pořídit rychloupínače pro kolové nakladače a skalní frézy MB Crusher.

Bubnová frézka MB-R se uplatní tam, kde rypná síla přenesená prostřednictvím bagrové lžíce či rozrývacího trnu nepostačuje.

Rychloupínače pro kolové nakladače

Stále častěji vyhledávanou novinkou v sortimentu dodávaném společností RENOMAG spol. s r.o. jsou rychloupínače určené pro kolové nakladače, které umožňují velmi rychlou výměnu všech přídavných zařízení běžně používaných pro stavební i těžební práce (nakládací lopaty, paletizační vidle a další příslušenství).

Systém je ovládán hydraulicky z kabiny stroje, při výměně nářadí nemusí strojník vystupovat a není zapotřebí ani jakýkoliv vnější zásah. Upevnění, které umožní připojení i v nerovném terénu, je optimalizováno pro náročné použití a je vyrobeno z vysokopevnostní oceli. K dispozici je 10 typů umožňujících snadný výběr vhodné velikosti pro stroje dle výkonu od 26,1 kW až do 186,4 kW.

Kompaktní konstrukce zajišťuje špičkový výkon. Rychloupínače jsou vyvíjeny v souladu s platnými bezpečnostními předpisy na pracovišti. Možnost výměny přídavných zařízení během několika sekund zvyšuje všestrannost využití kolových nakladačů, produktivitu a návratnost investice do stavební mechanizace.

Rychloupínač je ovládán hydraulicky z kabiny stroje, strojník nemusí při výměně vystupovat.
Rychloupínač je ovládán hydraulicky z kabiny stroje, strojník nemusí při výměně vystupovat.

Skalní frézy

Představujeme nové přídavné zařízení z uceleného programu výrobce MB Crusher, známého doposud především díky široké nabídce drticích i třídicích lžic a lopat. Bubnová frézka MB-R je vhodným pomocníkem tam, kde rypná síla přenesená prostřednictvím bagrové lžíce či rozrývacího trnu nepostačuje. Vyznačuje se stabilitou, extrémní kompaktností a nízkým těžištěm, které společně zlepšují rovnováhu, velmi významně snižují namáhání výložníku a eliminují vibrace i rázy.

Vysoký výkon zajišťuje jedinečný přímý pohon systémem zdvojených motorů pro optimální efektivitu a zároveň dosažení rychlosti produkce, která výrazně přesahuje možnosti konvenčních frézovacích hlav. Tělo je robustní a pevné díky použití materiálu Hardox®, konstrukce zaručuje dlouhou životnost v extrémních podmínkách. Hydraulický systém s vysokou účinností, kterému postačuje omezený hydraulický průtok a tlak, navíc poskytuje významný chladicí účinek, čímž prodlužuje životnost rýpadla.

Montáž zařízení na stroj včetně následné servisní podpory zabezpečuje RENOMAG spol. s r.o. Frézy jsou k dispozici ve čtyřech velikostech pro stroje hmotnostních kategorií od 3,5 do 35 tun a najdou uplatnění všude tam, kde se jedná o projekty citlivé na hluk a vibrace. Příkladem může být profilování betonových stěn a povrchů, výkopy, skalní práce, demolice a bagrování, likvidaci pařezů, využití v městských oblastech, podzemních prostorech a mnohé další.

Autor: Jiří Hejhálek
Foto: RENOMAG
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek