Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 21.5. – svátek slaví Monika

Novinky firmy STILL na veletrzích uspěly

Zveřejněno: 17. 12. 2008

STILL je zavedenou stálicí na českém trhu manipulační techniky a již patnáct let nabízí kompletní intralogistické služby a řešení pro firmy všech velikostí. Firma je vedoucím poskytovatelem služeb v řízení intralogistických procesů.

Společnost STILL působí mezinárodně a je tedy vždy nablízku, když jde o servis, kvalitu a rychlou realizaci vysoce efektivních systémů. Ať se jedná o promptní obstarání náhradních dílů nebo o rychlou opravu závady. Pobočky najdete na 199 místech po celém světě.

Mezinárodní veletrhy

Firma STILL ČR se prezentovala na letošním jubilejním padesátém ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně ve dnech 15. – 19. září. Představitelé firmy STILL přivezli do Brna novinky po zdařilé prezentaci na mezinárodním veletrhu CeMAT v Hannoveru. Letošní účast na obou veletrzích byla úspěšná také díky vysoce kvalifikovanému a zkušenému prodejnímu a servisnímu týmu firmy disponujícímu odbornými informacemi.

Zákazníci i návštěvníci veletrhu v Brně velmi pozitivně hodnotili nově zavedenou možnost zakoupení použitého vysokozdvižného vozíku přímo na stánku vystavovatele. Zásadní novinky firmy STILL představíme i na stránkách našeho časopisu.

Zvýšená hospodárnost

Koncepce BLUE-Q=IQ patřila k největším novinkám brněnského veletrhu. Nová koncepce představuje inteligentní zvýšení hospodárnosti a zodpovědnosti k životnímu prostředí. V případě elektrických vysokozdvižných vozíků RX 20 se spotřeba snižuje až o 20 %. Výrazná a zajímavá úspora je umožněna optimalizací charakteristiky pohonu a inteligentním zapínáním elektrických komponentů.

Koncepce BLUE-Q se stala pozitivní odpovědí na potřeby celosvětové ekonomiky, která zdůrazňuje nezbytnost ekologie a ekonomie. V závislosti na vybavení vozíků dokáže ušetřit až 20 % energie a tím snížit emise CO2.

První vozíky s možností inovace BLUE-Q jsou typy RX 20 a RX 60. Vizí firmy je přeměna koncepce BLUE-Q v silný, inteligentní a hospodárný celek šetrný k životnímu prostředí. Koncepce BLUE-Q je cestou, kterou společnost STILL zvolila pro inovaci a vývoj v oblasti intralogistiky.

RX 70 – Hybrid s nízkými emisemi i spotřebou

Vysokozdvižný vozík RX 70 – Hybrid také patří nepochybně k největším letošním lákadlům firmy STILL. Vozík je schopen ukládat přebytečnou energii vzniklou při brzdění a pohybu jednotlivých částí do svých akumulátorů a následně ji využít při akceleraci. Vozík RX 70 – Hybrid dokáže šetřit pohonné hmoty natolik, že se stal vedoucím na poli nejnižší spotřeby paliva mezi konkurenty.

S novým RX 70 – Hybrid pokračuje společnost STILL v procesu snižování spotřeby paliva a CO2 emisí. První hybridní vozík je připraven na sériovou výrobu a na svoji, jak tým pracovníků STILL věří, úspěšnou cestu na světové trhy.

Vozík RX 70 – Hybrid má dva systémy pro zásobu energie. Kromě nádrže na naftu je vozík vybaven tzv. „ultra-caps”. Dva speciální kondenzátory umístěné v zadní části vozíku jsou nabíjeny energií vzniklou při brzdění. Při akceleraci se takto vzniklá energie využívá pro zlepšení kvality jízdy. Kondenzátory jsou charakteristické schopností přijmout náhle vzniklý proud a využít jej při akceleraci dle aktuálních potřeb. Vozík RX 70 – Hybrid byl vyvinut k ideálnímu použití všude tam, kde se střídají rozjezdy a brzdění, například pro nakládky a vykládky kamionů.

Můžeme bez nadsázky říci, že nový RX 70 – Hybrid způsobil na trhu neklid. Doslova oslňuje svojí nízkou spotřebou paliva, kterou podtrhují výborné technické parametry. Ekonomičnost a vylepšování jízdních vlastností jdou ruku v ruce současnému vývoji vozíků firmy STILL a jsou v souladu s trendy a potřebami trhu.

Inovované elektrické vozíky

Firma ve své expozici dále představila aktuální změny a inovace elektrických vozíků. Společnost STILL již aplikovala změnu ve výměně baterie bokem u všech čelních elektrických vozíků s nosností od 1 do 5 tun.

V čem spočívá hlavní výhoda změny? „Vozíky mají nyní komplexně uzavřenou kabinu, čímž roste jejich využití na venkovních plochách. Firmy, které dosud dávaly přednost spalovacím vozíkům, mají zájem přecházet k vozíkům s elektrickým pohonem,” vysvětluje Tomáš Hnízdil ze společnosti STILL.

Boční výměna baterie je pohodlnější a rychlejší, obsluha nemusí tak jako dříve provádět výměnu jeřábem nebo druhým vysokozdvižným vozíkem. Předchozí typ výměny mohli navíc provádět pouze pracovníci s jeřábnickými a vazačskými zkouškami, což u výměny bokem odpadá. Nová výměna se provádí nejčastěji s pomocí nízkozdvižného vozíku a obvyklá doba trvání se v průměru zkrátila o 15 minut, čímž šetří lidské zdroje i čas. Důležitým pozitivním aspektem je i výrazné snížení rizika poškození baterie nebo vozíku.

Další novinky

Společnost STILL zavedla i velmi funkční stavebnicový systém neboli shodu jednotlivých prvků strojů. Tato inovace přispívá k jednoduchosti servisních zásahů a ke snazšímu dosahu náhradních dílů.

Další výraznou změnou prošlo zvedací zařízení u strojů, kde jednu pístnici uprostřed vystřídaly dvě pístnice po stranách. Řidiči se díky tomu naskýtá mnohem lepší výhled na manipulační jednotku i na regál.

Klíčem úspěchu firmy STILL jsou velmi efektivní výrobky, které sahají od kompletních řešení pro velké a malé podniky z různých oborů až po počítačové logistické programy pro efektivní management skladu a toku materiálu.

Spolehlivý partner

Pracovní tým společnosti STILL usiluje o to, aby jejich zákazníci našli ve firmě spolehlivého partnera, chtějí konstruktivně pomáhat úspěchu svých zákazníků. Jen tak si mohou, dle vlastních slov, trvale zajistit svůj vlastní úspěch. Centrem jejich snažení je spokojenost zákazníků, proto své výrobky a služby inovují, modernizují a pracují na snižování nákladů na provoz. O úspěchu jejich úsilí svědčí několik prestižních cen a zajímavé zakázky pro klíčové firmy české společnosti jako je Škoda AUTO nebo AČR.

Věřme, že úspěšné tažení firmy STILL bude pokračovat a těšme se na další zajímavé novinky a inovace, které v příštích letech představí a uvede do výroby.

Autor: Ing. Pavel Trojan
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

TVH distributorem dílů pro manipulační techniku Zoomlion

Zveřejněno 20.5. Během pouhých tří desetiletí se společnost Zoomlion stala jedním z předních čínských výrobců zemědělské, stavební a manipulační techniky. Součástí jejího širokého portfolia jsou mobilní zvedací pracovní plošiny, které prodává po celém světě… celý příspěvek

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek