Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Novinka v půjčovně TONSTAV-SERVICE: Finišer Laser Screed S-940 pro finální laserovou nivelaci betonových podlah

Zveřejněno: 25. 5. 2021

Dlouholetý prodejce a servis značky SOMERO, firma TONSTAV-SERVICE s.r.o., zakoupila do své půjčovny moderní stroj Laser Screed® S-940 určený pro pokládku betonových podlah a jejich finální nivelaci s laserovou přesností. Díky síti poboček je tato technika dostupná pro zákazníky ze všech koutů republiky.

Finišer Laser Screed® S-940 před pobočkou půjčovny TONSTAV-SERVICE.

Technologie Laser Screed® je od roku 1986 patentovaná firmou Somero. Jejím principem je použití paprsku z rotačního laseru přijímaného pro řízení automatické pokládky, nivelace a zavibrování betonové plochy.

Hlavní výhody použití stroje Laser Screed® S-940 při pokládce a finální nivelaci betonových podlah

  • Rychlejší pokládka betonu (produktivita ca 1000 až 2000 m²/den).
  • Konstantně vysoká rovinnost.
  • Úspora počtu pracovníků.
  • Eliminace těžké fyzické práce.
  • Odpadá potřeba následného broušení nerovností nebo použití dalších samonivelačních vrstev.
  • Nízká hmotnost (750 kg) umožňuje pohyb na různých výztužích.
  • Malé rozměry, použitelné i ve stísněných podmínkách.
  • Snadná přeprava i manévrovatelnost.

Pomocí srovnávací technologie stroj seřezává betonovou směs na konečnou výšku, vyhlazuje ji a vibruje. Vše během jediného pojezdu.

Na rozdíl od konvenčních metod jako je srovnávání k vodící liště, což je pracné a vyčerpávající, přináší laserem naváděné stroje spolehlivé a přesné výsledky neměnné kvality a navíc bez namáhavé fyzické práce s výraznou úsporou času i nároku na pracovní síly. Více informací o pronájmu laserem naváděných strojů Somero naleznete na stránkách půjčovny.

Profesionální technika pro betonování k zapůjčení

Půjčovna stavebních strojů TONSTAV-SERVICE s.r.o. poskytuje ucelenou nabídku strojní techniky pro profesionální betonování, konkrétně:

  • Laser Screed SOMERO – laserově naváděné stroje určené pro přesné a rychlé srovnání a hutnění velkých betonových ploch při jejich pokládce.
  • Pumpy na beton a pístová čerpadla Putzmeister a Brinkmann – na klasické potěry, lité podlahy a anhydrity, ideální pro lití základových desek, stropů, opěrných zdí apod.
  • Podlahové brusky HTC – broušení a srovnání betonových povrchů, cementových potěrů, stěrku, asfaltů, anhydritu, dřeva.
  • Hladičky betonu Estrichboy – hlazení a zhutňování potěrových podlah, speciálních potěrů, betonových ploch a průmyslových podlah.
  • Ostatní sortiment – např. ponorné vibrátory, natřásací tyče, nivelační přístroje, kletovací boty, boty s hřeby, nákoleníky.

Veškeré nabízené stroje TONSTAV-SERVICE také prodává, provádí záruční i pozáruční servis a zajišťuje prodej náhradních dílů a příslušenství. Pro podlaháře a betonáře nabízí také široký sortiment nářadí a materiálů.

Autor: Jiří Hejhálek1)
Foto: TONSTAV-SERVICE

1) Z podkladů TONSTAV-SERVICE a Somero.

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek