Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Nové partnerství John Deere a Wacker Neuson

Zveřejněno: 11. 11. 2018

Společnost Wacker Neuson a divize Construction & Forestry společnosti John Deere oznámily novou dohodu, týkající se obchodní spolupráce při prodeji minirýpadel a kompaktních rýpadel v Číně, Austrálii a na vybraných trzích jihovýchodní Asie. Cílem této dohody je ustanovit dlouhodobou spolupráci na těchto klíčových trzích.

Rýpadla Wacker Neuson v hmotnostní kategorii 1,7 až 7,5 tuny určené pro asijské trhy budou vyráběny v čínském městě Pinghu a exportovány pod značkou John Deere

Uzavřená dohoda se vztahuje na prodej minirýpadel a kompaktních rýpadel značky Wacker Neuson v hmotnostní kategorii 1,7 až 7,5 tuny, určených pro asijské trhy. Stroje a zařízení budou vyráběny v čínském městě Pinghu, odkud budou dále exportovány pod značkou John Deere prostřednictvím dealerské sítě John Deere.

Jsme velmi potěšeni z dlouhodobé spolupráce se společností John Deere v tomto asijském regionu. Rozšířením našich obchodních kanálů dojde k efektivnějšímu využití našich výrobních kapacit v Číně a k dosažení významných úspor z rozsahu,” říká k nové dohodě Martin Lehner, CEO společnosti Wacker Neuson. Obě společnosti svou delerskou síť v tomto regionu již mají a tato dohoda by měla položit základy k další budoucí expanzi.

Výhody spolupráce

Svůj byznys zde postavil především na lehčích strojích. První mini-rýpadla dorazila do Číny z rakouského Linzu v roce 2013. Důležitým krokem z hlediska dalšího rozvoje bylo postavení továrny v již zmíněném městě Pinghu. Asijsko-Pacifický region dnes tvoří 3 % celosvětového byznysu skupiny Wacker Neuson a v korporátní strategii „Strategy 2022" byl tento region zařazen mezi klíčové trhy.

Společnost John Deere považujeme za velmi schopného partnera, ostatně spolupráce s nimi se nám velmi dobře osvědčila v oblasti zemědělských strojů," dodává Martin Lehner. V dealerské síti John Deere se již prodávají všechny zemědělské kolové nakladače, malé kolové nakladače a teleskopické manipulátory, a to jak v Evropě a zemích Commonwealthu, tak v severní Africe a na středním Východě.

Se společností Wacker Neuson získáváme silného a zkušeného partnera, který vyrábí produkty s vysokou přidanou hodnotou pro zákazníka, což nám pomůže zlepšit postavení na tomto specifickém asijském trhu," uvádí David Thorne, senior vice president divize Construction & Forestry společnosti John Deere.

Autor: Jan Rybář
Foto: John Deere
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek