Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Optimální výkon – kompaktní rozměry <br> Nové okružní pily řady GKS pro stavebníky od firmy Bosch

Zveřejněno: 10. 1. 2006

Okružní pily značky Bosch se silným motorem i v nízkých otáčkách a hloubkou řezu 55 mm až 65 mm se vyznačují robustní konstrukcí, příznivým podílem výkon/hmotnost a dlouhou životností.

Nové kompaktní ruční okružní pily značky Bosch jsou speciálně uzpůsobeny náročným požadavkům při práci na stavbách, využijí je truhláři, zedníci nebo pokrývači, ale také třeba montážníci veletržních staveb. Pro jednoduché a neunavující práce je poměr mezi jejich výkonem a jmenovitým příkonem výhodnější než u dosud známých profesionálních ručních okružních pil této třídy. Kromě toho jsou všechny čtyři modely poháněny silnými motory, které se vyznačují velkou tažnou silou.

Model GKS 55 je vybaven 1200 wattovým motorem a má hmotnost pouze 3,5 kilogramu. Model GKS 65 se jmenovitým příkonem 1600 wattů má hmotnost pouze 4,8 kilogramu. Modely GKS 55 CE a GKS 65 CE jsou vybaveny funkcí Constant Electronic, která zaručuje rovnoměrný postup řezání i při kolísající zátěži. To je zvláště výhodné, když pilový kotouč prořezává suky. Jmenovitý příkon těchto modelů činí 1300 wattů, resp. 1800 wattů. Maximální hloubka řezu okružních pil je 55 resp. 65 milimetrů.

Zvláštní robustnost ručních okružních pil vychází z jejich konstrukce z velmi stabilních součástí. Děrované základní desky z vysoce kvalitního, tři milimetry silného hliníku lépe drží na vodící liště i na tvrdých podkladech a při deformaci je lze znovu srovnat. Uzavřené výklopné ochranné kryty z tlakově litého hliníku modelů GKS 55, GKS 65 a GKS 65 CE se liší od obvyklých konstrukcí kovových ochranných krytů s rozvíracím klínem. Pro tyto pily nejsou problém ani tvrdé nárazy, ke kterým může na stavbě dojít. Kromě toho může uživatel použít i slabé pilové kotouče pro zvláště rychlé řezání a přitom nemusí pro zanořené řezy nejprve odstraňovat rozvírací klín.

Dobrá viditelnost pilového kotouče a narýsované linky řezu znamenají při řezání významné ulehčení práce. Nové ruční okružní pily značky Bosch jsou navíc vybaveny ofukovací funkcí „Turboblower", která během řezání odstraňuje třísky z povrchu materiálu. Bosch vylepšil i vedení třísek: U nových přístrojů se piliny odvádějí po stranách směrem dolů, což ještě více usnadňuje pohled na pracovní oblast.

Nové ruční okružní pily jsou sériově vybaveny pilovým kotoučem se střídavým ozubením, podélným dorazem a odsávacím adaptérem pro vnější odsávání prachu. Navíc firma Bosch nabízí obsáhlý program příslušenství. Obsahuje vodící lišty, odsávací přístroje a hadice, a mnoho kotoučů pro nejrůznější použití. Ruční okružní pily GKS 55 a GKS 55 CE budou v obchodech k dostání od května 2005 za ceny 6 690,- Kč a 7 290,- Kč vč. DPH, model GKS 65 CE od září za cenu 8 490,- Kč vč. DPH.

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek