Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Nová pobočka KUHN-BOHEMIA vyroste v průmyslové zóně Lajsník

Zveřejněno: 16. 12. 2019

V mostecké průmyslové zóně Lajsník byla zahájena výstavba nové pobočky společnosti KUHN-BOHEMIA - výhradního distributora stavebních strojů Komatsu v České republice. Středisko má být dokončeno zhruba za 12 měsíců.

Stávající budova mostecké pobočky (na obrázku) v Čepirohách již nedopovídala potřebám a velikosti obchodu realizovanému v regionu severozápadních Čech

Budova nové pobočky se zastavěnou plochou 1 400 m² nabídne vedle administrativního zázemí v první fázi především moderní středisko pro prodej a servis širokého sortimentu stavebních strojů Komatsu, jeřábů Palfinger a strojů značky Ammann, jejichž výhradním prodejcem je společnost KUHN-BOHEMIA od roku 2018.

Jaká bude podoba mostecké pobočky? Bude postavena v souladu s architektonickou koncepcí poboček této velikosti ve skupině KUHN HOLDING, kde hlavní roli hraje cílená přesná funkčnost a komplexnost. „Jedná se o velmi jednoduchou a účelnou budovu s osobitým architektonickým stylem Heinricha Jungwirtha, rodinného architekta majitelů skupiny KUHN pana Güntera Kuhna a jeho synů Stephana a Andrease,“ popsal ředitel KUHN-BOHEMIA Daniel Sys.

Podle slov ředitele byl pozemek od města Most zakoupen v létě 2017, následně započalo projektování a návazně odstartovalo dvoufázové stavební řízení formou územního rozhodnutí a stavebního povolení. To bylo vydané letos na konci listopadu a hned poté začaly stavební práce. „Vzhledem k tomu, že jsme od léta soutěžili o cenu a dodavatele stavby, byli jsme schopni okamžitě zahájit výstavbu. Stavbu pro nás realizuje firma Porr, která stavěla naší centrálu v Praze," uvedl Daniel Sys. Celkové náklady na vybudování nové pobočky včetně technologií a vnitřního vybavení dosáhnou 80 miliónů korun.

Hlavním důvodem k zahájení tohoto projektu se stala skutečnost, že stávající budova mostecké pobočky v pronajatém areálu v Čepirohách již nedopovídala potřebám a velikosti obchodu realizovanému v tomto regionu severozápadních Čech a ani neumožňovala další rozvoj. „Komatsu stroje jsou velmi oblíbené v uhelných společnostech Mostecka a Sokolovska a v době avizovaného útlumu těžby uhlí v dalších letech roste potřeba zákazníků na celkové opravy a repase jejich stávajících strojů. Proto naše pobočka prvořadě bude poskytovat rebuildy strojů, ale i běžný servis a opravy," konstatoval Daniel Sys.

Společnost KUHN - BOHEMIA a.s. je výhradním prodejcem stavebních strojů značky Komatsu, příslušenství značky FRD a nivelačních systémů Topcon v České republice. Spolu se společností KUHN - MT s.r.o., která je výhradním distributorem automobilových jeřábů značky PALFINGER a vysokozdvižných vozíků značky Mitsubishi, je součástí rakouské skupiny KUHN HOLDING, která nabízí zákazníkům spolehlivé partnerství ve stavebnictví, dopravě, ve skladových a logistických oborech a působí v řadě zemích jako jsou Česká republika, Maďarsko, Slovensko, Chorvatsko, Bosna, Slovinsko, Polsko, Švýcarsko, Německo a Rakousko. Před několika lety skupina KUHN učinila důležité strategické rozhodnutí a expandovala také v oblasti obráběcích strojů. Převzala společnost Emco Group, předního výrobce v tomto odvětví. Skupina KUHN je aktivní ve 13 zemích a v současné době má 1450 zaměstnanců, kteří generují obrat ve výši 650 miliónů EUR. Společnosti KUHN – BOHEMIA a KUHN - MT zaměstnávají v ČR dohromady 150 lidí, jejich celkový obrat dosahuje zhruba 1,5 miliardy Kč.

Foto: KUHN-BOHEMIA

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek