Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 4.5. – svátek slaví Květoslav

Nosiče kontejnerů a další nástavby firmy FORNAL

Zveřejněno: 3. 11. 2006

Firma FORNAL trading s.r.o. se specializuje na kontejnerové nosiče a sklápěče. V její nabídce je i unikátní systém nosiče nástaveb, který umožňuje využívat jeden automobil jako nosič prakticky libovolných typů nástaveb (např. nakladač kontejnerů, sklápěč, cisterna, kropička, sypač pro zimní údržbu vozovek, domíchávač betonu nebo lis na odpad). Výměnu nástaveb zvládne řidič během deseti minut.

Firma FORNAL vznikla v roce 1990 jako obchodní a servisní organizace, od roku 1995 se věnuje výrobě nástaveb vlastní konstrukce. Sázka na vlastní vývoj a konstrukci se ukázala být jednou z hlavních konkurenčních výhod, firmě FORNAL umožňuje nepřetržitě reagovat na specifické požadavky na nasazení vozidel v provozech zákazníků. Neustálá práce na vývoji a modernizaci výrobků staví FORNAL mezi přední výrobce nástaveb vozidel na českém trhu. Kromě České republiky vyváží výrobky do Polska, Francie, Německa, Itálie a na Slovensko. Všechny výrobky jsou certifikovány společností TÜV a mají homologaci pro provoz v celé EU.

Hákové nakladače kontejnerů – NKH

Výrobní řada pokrývá nakládací kapacitu od 4 do 35 tun a objemy až 55 m3. Jsou určeny pro kontejnery dle normy DIN 30722 a kontejnery, které jsou užívány ve starších systémech na vozidlech AVIA, LIAZ, TATRA. Všechny modely NKH jsou standardně vybaveny plynulým rozběhem ramene a tlumením chodu ramene při jeho ukládání do transportní polohy. Standardní výbavou u všech typů je hydraulická blokáda kontejneru v transportní poloze a její světelná signalizace na ovládacím panelu v kabině řidiče.


Hákový nakladač NKH 20/58T

Ramenové nakladače kontejnerů – NKR

Jednotlivé typy jsou vyráběny v nakládací kapacitě 2 t, 6,5 t, 8 t, 10 t, 13 t, 18 t a 30 t. Pro přepravu dvou kontejnerů jsou uzpůsobeny nosiče NKR 120V-2K a NKR 160-2K. Nosiče jsou vybaveny CENTRALSTOPEM dle předpisů, rychloposuvem pro zkrácení času pohybu ramen bez kontejneru nebo s prázdným kontejnerem, předními přestavitelnými dorazy pro vymezení polohy kontejneru na nosiči v rozsahu od 1500 do 2900 mm délky dna kontejneru, automatickými pojistkami háků při vyprazdňování kontejneru atd. Na přání mohou být doplněny radiovým ovládáním.


Ramenový nakladač NKR 130V

Sklápěče – S1, S2, S3

Sklápěče jsou vyráběny s ohledem na specifické požadavky provozu, v němž budou využívány. Výrobní program sklápěčů pokrývá celou škálu typů provozů od lehkých až po nejnáročnější, ale specialitou je sklápěč, který je vhodný pro středně těžký provoz a přitom lze využít jako plnohodnotný valník (odlehčené bočnice, rozměry ložné plochy vhodné pro paletované zboží, kotvící oka v podlaze).

Nosiče nástaveb – NN

Systém snadné výměny nejrůznějších nástaveb. Řidič bez pomoci dalších osob zvládne za 8 až 10 minut vyměnit sklápěč za cisternu, sypač či další varianty nástaveb. Nově bude k dispozici i autodomíchávač. Předností systému je možnost záměny nástaveb včetně zátěže do celkové hmotnosti 11 t.


Nosič nástaveb NN3, kombinace sklápěč-valník S2 doplněná hydraulickou rukou Ferrari

Další nabídka

V systému NKH jsou vyráběny speciály pro svoz kovového odpadu doplněné nakládacími jeřáby a polypovými drapáky vlastní výroby. Základní řadu nakladačů doplňují univerzální nakladače, které umožňují plynulý přechod od třmenových nakladačů se spodním hákem TATRA na klasické dle normy DIN 30722. V nabídce jsou i kontejnerové přívěsy. Nástavby mohou být na přání osazeny hydraulickými nakládacími jeřáby FERRARI.

Hydraulické nakládací jeřáby FERRARI

F.lli FERRARI corporation je jedna z nejznámějších italských firem mezi výrobci hydraulických nakládacích jeřábů. Za třicet let existence firma F.lli FERRARI vyrobila přes 40 000 jeřábů a 60 procent produkce je exportováno do celého světa. Dnes je F.lli FERRARI corporation součástí prestižní, dynamické a prvotřídní italské finanční skupiny. Výrobky firmy F.lli FERRARI mají nezničitelný odlévaný základ. Vyšší řady jeřábů mají válec hlavního ramene kloubově uložen. K dodržování servisních period slouží Elektronic Crane Manager, který zároveň sleduje přetížení jeřábu.

Tým kmenových a externích pracovníků neustále pracuje na zdokonalování stávajících a vývoji nových nástaveb tak, aby naše výrobky splňovali v největší možné míře požadavky zájemců. Více informací nejdete na www.fornal.cz.


Další kombinace, tentokrát hákový nakladač NKH a hydraulická ruka Ferrari



1 Zpracováno dle firemních podkladů
Autor: Ing. Petr Volf
Foto: Archiv firmy FORNAL trading s.r.o.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek