Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

NEW HOLLAND na veletrhu BAUMA 2007

Zveřejněno: 1. 7. 2007

Mezinárodní stavební veletrh Bauma se koná v bavorském Mnichově každým třetím rokem. Letos na výstavních plochách samozřejmě nemohla chybět naše značka NEW HOLLAND.

Pro bližší představu je nezbytné uvést několik čísel. Bauma letos opět povyrostla a zařadila se tak mezi veletrhy, jejichž význam daleko překračuje hranice jednotlivých států Evropské unie. Během sedmi dnů se na mnichovské výstaviště vypravilo na 500 tisíc návštěvníků, aby zhlédlo poslední novinky a trendy, které vystavovaly nejdůležitější firmy oboru. Téměř dvě stě tisíc návštěvníků přijelo ze zahraničí. Nejen z tohoto pohledu tedy jde o akci vskutku mezinárodní.

Nové logo, nové heslo

Značka NEW HOLLAND patřící do koncernu CNH rozhodně nenechala nic na náhodě a připravila pro odbornou veřejnost rozsáhlé expozice jak v zastřešeném pavilonu, tak na otevřených plochách. Jednoznačný nástup nového, svěžího vánku do marketingové podpory byl podtržen novým logem a samozřejmě novým heslem. Od konce letošního dubna nás tak všechny bude jméno a značka NEW HOLLAND provázet ve formě žluto-černého sférického obdélníku, v dolní třetině doplněného o nápis „Construction”.

Základní heslo „Built around you” – „Stavíme okolo vás” – vystihuje ambice společnosti nabízet řešení pro každý podnikatelský záměr ve stavebnictví. Od nejmenších stavebních pomocníků, až po těžké stroje, které zvládnou nejnáročnější úkoly. Zkrátka, jakýmkoliv směrem se zákazník podívá, pokaždé odhalí na stavebních strojích ve své blízkosti značku NEW HOLLAND.

Nabídka stavebních strojů ve žlutém zbarvení i letos staví na osvědčeném rozdělení do dvou obchodních řad – Compact Linea Heavy Line

Řada Compact Line

Do skupiny Compact Line patří smykem řízené nakladače (s max. nosností od 640 do 1 100 kg) s kolovým, ale též s pásovým podvozkem. Traktorové rypadlonakladače (objem nakládací lopaty od 1 do 1,2 m3 a s hloubkovým dosahem teleskopického ramene až 5 800 mm), minirypadla (s hloubkovým dosahem až 3 900 mm), pásová midirypadla (s hloubkovým dosahem až 4 250 mm), kompaktní kolové čelní nakladače (s objemem pracovní lopaty až 1,2 m3) a teleskopické manipulátory (s maximální dosahovou výškou od 12,3 do 16,6 m) s možností operovat s nákladem o hmotnosti až 4,5 t.

Řada Heavy Line

Řada Heavy Line zahrnuje pásová rypadla (s max. hloubkovým dosahem až 10 650 mm), pásová rypadla se zkrácenou zádí (s max. hloubkovým dosahem až 7 100 mm), kolová rypadla (s hloubkovým dosahem až 6 300 mm), kolové nakladače (s objemem pracovní lopaty od 1,8 do 4,6 m3), dozery (s motory o max. výkonu 104 kW až 275 kW a radlicí 3,1 až 9,1 m3) a grejdry (se šířkou pracovní radlice 3 355 a 3 660 mm).

Neustálý proud novinek

Technické novinky a nová konstrukční řešení se u stavebních strojů NEW HOLLAND soustředí především na zvýšení pracovní efektivity a na průběžné zlepšování vztahu techniky k životnímu prostředí. Objevují se různé řády inovací. Od běžných faceliftů a drobných úprav konstrukčních skupin, přes podstatné změny rozšiřující pracovní možnosti a výkonové grafy strojů až po implantace zcela nových systémů. NEW HOLLAND nezapomíná ani na vývoj pohonu svých stavebních strojů ve vztahu jak k budoucím emisním normám, tak k nutnosti chránit naše životní prostředí.

Ve stavebních strojích se díky tomuto přístupu objevují motory splňující emisní normy TIER III či Euro 3 a dokonce se usilovně pracuje na vývoji hybridních systémů pohonu, v nichž je využit vedle spalovacího motoru také elektromotor. Běžnou záležitostí jsou dnes oleje a hydraulické kapaliny nenarušující životní prostředí, v němž stroje pracují stejně jako protihluková ochrana strojníka-operátora. Pracovní interiéry kabin nabízí čím dál tím více komfortu a jednotlivé ovládací prvky dostávají sofistikovanější funkce a tvar, přitom jsou interaktivně jednoduché a ergonomicky dokonalé.

Smykem řízený nakladač NEW HOLLAND L175

Důkazem neustálého technického vývoje je například smykem řízený nakladač L175, který při celkové hmotnosti 2 826 kg je schopen pracovat s nákladem o hmotnosti 907 kg. Pro pohon využívá motor NEW HOLLAND s výkonem 45 kW/61 k. Zajímavostí a rozhodně praktickým doplňkem celé řady smykačů jsou modely C175 a C185 vybavené pásovými pojezdy. Při celkové hmotnosti 3 418 resp. 4 152 kg jsou schopny operovat s nákladem o hmotnosti 1 000 resp. 1 135 kg!

Traktorbagr NEW HOLLAND B110 a B115

S další novinkou přišel NEW HOLLAND v segmentu trakotorbagrů s modely B110 a B115. Ty jsou osazeny novými motory se vstřikováním Common Rail, které poskytuje především výhodu přesného dávkování paliva dle okamžité potřeby motoru. Samozřejmostí je diagnostika motoru přímo přes displej stroje. Palubní deska je nová, důvodem je nový motor. Jiný je systém zařízení pro studené starty – přímo řízený řídící jednotkou motoru. Novinkou je též chladič paliva umístěný v přední části traktoru. U strojů ovládaných systémem joysticků (tzv. pilotní ovládání) je přídavné tlačítko manuálního volnoběhu zajišťující úsporu paliva při krátkodobé nečinnosti podkopového zařízení, tlačítko je přímo v pravém joysticku. Změn doznaly i vnější tvary stroje, design je líbivější a lépe vyjadřující všechny hodnoty stroje.

Rypadlo NEW HOLLAND E235B SR

Mezi rypadly představil NEW HOLLAND novinku v podobě modelu E235B SR (Short Radius), která reaguje na požadavky trhu a nabízí 100% pracovní výkony a efektivitu při kompaktních rozměrech. Inovativní 25 t stroj je na špičce nabídky ve svém segmentu.

A tak lze pokračovat dál, přes všechny kategorie stavebních strojů NEW HOLLAND. Ostatně, všechny novinky a celou řadu strojů mohli návštěvníci veletrhu Bauma zhlédnout přímo v akci na demonstrační ploše.

Pro fanoušky sportu a fotbalu zvláště máme ještě jedno sdělení. Na konci března letošního roku byla zveřejněna zpráva, že podle dohody se Fiat S.p.A. stává pro sezonu 2007/2008 oficiálním sponzorem týmu Juventus Turín. Na dresech fotbalistů jednoho z největších evropských klubů se objeví loga společností NEW HOLLAND a FIAT. Odhaduje se, že Juve má po celém světě na 43 milionů fanoušků.

www.newhollandconstruction.cz

Autor: Milan Olšanský
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek