Dnes je 7.5. – svátek slaví Stanislav

Nakladače z Plzně

Zveřejněno: 25. 6. 2008

Společnost BC Stavo s.r.o. dodává každoročně českým a slovenským firmám velké množství stavebních strojů. Mezi nimi hrají důležitou úlohu i nakladače, ať už použité nebo nové.

V tomto článku podrobněji představíme nové stroje pro nakládku, záhrny a manipulaci, které od firmy BC Stavo z Plzně můžete získat. Jedná se o smykové a kloubové nakladače a dále nakladače s rejdovými koly.

Smykové nakladače

Asijský výrobce Sunward nepředstavuje samoúčelnou láci, nýbrž výborný poměr ceny a kvality. Dvě velikosti nakladačů na kolovém podvozku a jedna na podvozku s pryžovými pasy pokryjí veškeré běžné potřeby. Japonské motory s hydraulikou Rexroth zajišťují běžný standard v této oblasti. Kabiny s joystickovým ovládáním po stránce pohodlí a bezpečnosti splňují veškeré požadavky evropského strojníka, co do velikosti dveří a snadnosti nastupování představují špičku.


Sunward SWL2810HF – kvalita za velmi rozumnou cenu

Díky mezinárodně standardizovanému upnutí nástrojů lze používat lžíce, vidlice a jiné příslušenství i od jiných výrobců. Dobré vyvážení zatížených i prázdných strojů zajišťuje výbornou stabilitu a ovladatelnost při práci.

Zkušenosti a servisní zázemí firmy BC Stavo s.r.o. napojené na evropské sklady zajišťují i pohotové dodávky náhradních dílů a její rozsáhlé kooperační možnosti pak vybavení množstvím lžic a jiného příslušenství dle přání zákazníka. Za zmínku zde stojí novinka: nakladač SWTL 4210 s podvozkem s pryžovými pasy pro těžké terény nebo citlivé povrchy, který svojí cenou ale přitom bezkompromisní kvalitou umožňuje pořízení tohoto druhu strojů i těm zákazníkům, kteří by na konkurenční stroje této koncepce finančně nedosáhli.


Sunward SWTL4210 – hit v malých nakladačích do těžkého terénu

Kloubové nakladače

Systém kloubového podvozku má oproti jiným systémům řízení kolových nakladačů četné výhody: je bezesporu nejšetrnější k pojížděným povrchům, neboť kola se při rejdu stále odvalují, a to i při zatáčení stojícího stroje.


Terex TL70 S – aktuální náhrada UNO53

Tam, kde se jedná o práce na stavbě a údržbě komunikací, práce v zahradách, na trávnících, na zámkové dlažbě apod. je to velmi důležité a nenahraditelné např. stroji s rejdovými koly. Rovněž na údržbu a opravy jsou podvozky této koncepce výhodnější.

BC Stavo s.r.o. dodává kloubové nakladače německého výrobce Terex, který pod touto značkou spojil výrobky bývalých německých továren Schaeff (u nás též prodávaných pod značkou Zeppelin) a Kaelble (robustní velké a výkonné nakladače u nás dříve málo známého výrobce). Pracovníci BC Stavo s.r.o. mají se stroji (nyní) Terex cca 15ti leté zkušenosti, dokáží je opravovat personálem vyškoleným u výrobce a zabezpečit pohotovými dodávkami relativně levných náhradních dílů a četným příslušenstvím.


Terex TL420 – mohutný stroj pro těžkou nakládku

Velké nakladače Terex (Kaelble) s unikátní kinematikou zdvihu v této kategorii plní požadavky na výkon, sílu a spolehlivost v prostředí lomů, pískoven, dřevoskladů a průmyslu.

Nakladače s rejdovými koly

Terex uvedl zatím jeden typový rozměr kolového nakladače s rejdovými koly, odvozený od nakladače kloubového, jednak aby podchytil zákazníky, kteří toto řešení bezvýhradně ctí, jednak pro práce se zvýšenými požadavky na stabilitu, kde je tento systém technicky objektivně nejlepší. Další typy budou brzy následovat. Veškeré přídavné příslušenství je stejné jako u nakladače s kloubovým rámem a i jinak je s ním nakladač unifikován, což umožňuje jeho zajímavou cenu. I k těmto nakladačům je firma BC Stavo s.r.o. schopna dodat jakékoli příslušenství i pro speciální požadavky. Kromě zmíněných nových strojů může firma individuálně dovézt a dodat i mnoho kvalitních použitých nakladačů (se servisní prohlídkou) prakticky všech značek dle okamžité nabídky.


Terex TL80AS pro ctitele nakladačů s rejdovými koly
Autor: Martin Čížek
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek