Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Nabídka stavebních výtahů od firmy BRKA se stále rozšiřuje

Zveřejněno: 16. 4. 2008

Pro jarní měsíce 2008 nabízí firma BRKA, s.r.o. spolu s výsuvnými hydraulickými výtahy EASY německého výrobce PAUS zajímavou kombinaci stavebních výtahů vyráběných německou firmou Böcker (pod obchodní značkou Steinweg-Böcker). Jedná se o kombinaci šikmého stavebního výtahu Toplift S225 a svislého lanového nákladního výtahu Superlift S225. Navíc za velmi zajímavé prodejní ceny.

Tooplift S 225 je jen jedním, nikoliv jediným šikmým výtahem z celé výrobní řady. Ostatní šikmé výtahy tohoto výrobce, lišící se svými parametry, jsou označeny jako Toplift 234, Toplift 240 a Toplift ECO.

Toplift – univerzální šikmé stavební výtahy špičkových parametrů

Jedinečná životnost a spolehlivost strojů v kvalitě ISO 9001 dodávaných s plnou dvouletou zárukou:

Toplift 234 má nejlepší parametry, nosnost 250 kg (při sklonu od 75° výše), rychlost zdvihu 34 m/min.

Toplift 240 přináší především komfortnosnost, nosnost 230 kg, dvě rychlosti zdvihu – 20/40 m/min.

Toplift ECO za nižší cenu, nosnost 150 kg, rychlost 25 m/min.

Toplift 225 představuje optimální úspornou variantu pro stavební firmy: nosnost 250 kg s rychlostí 25 m/min a kompatibilitou (pohon lze namontovat i na svislý sloup výtahu Superlift S225).


Shodný pohon pro šikmý výtah Toplift 225 i svislý stavební výtah Superlift S225

Toplift dokáže potěšit uživatele mnoha detaily zpříjemňujícími život:

  • pohonná jednotka je opatřena párem přepravních koleček, takže její přeprava na staveništi se i přes svou hmotnost podobá přepravě cestovních kufrů,
  • jednoduché a pohodlné nasazování pohonné jednotky zepředu a bez použití nářadí,
  • připojení dálkového ovladače na 5ti metrovém kabelu,
  • koncový elektrický vypínač dojezdu pomocí lehce odpojitelných zásuvek,
  • široký soubor příslušenství: několik druhů přepravních košů na střešní tašky, sklopné vozíky s výklopnými nádobami na maltu, přepravníky deskovitých těles (oken, sádrokartonu, solárních panelů, apod.) nebo vodorovně stavitelné a vodorovným posuvem opatřené přepravní platformy využívané především pro stěhování rozměrných břemen.

Superlift S225 – nejdostupnější svislý stavební výtah s lanovým pohonem

  • Kompaktibilita (lze namontovat pohon i ze šikmného výtahu Toplift 225).
  • Rychlost zdvihu 25 m/min při maximálním zdvihu 20 m.
  • Možnost výměny pohonné jednotky pro stavění až do výšky 50 m.
  • Dodáván s kotvami ke zdi nebo k lešení.
  • Přepravní plošina s natáčením o 45° a 90° s ochranným zábradlím a mřížemi o rozměrech 1,4 m × 0,85 m × 1,1 m (d × š × v) je konstruována pro přepravu stavebního kolečka nebo europalet.
  • Snadnost montáže: jelikož všechny díly základu výtahu jsou opatřeny stejně jako pohonná jednotka přepravními kolečky a jednotlivé 2-metrové dílce sloupu z lehké hliníkové slitiny váží pouhých 16 kg, dokáže 50 m vysoký výtah postavit jeden zaškolený pracovník v průběhu jediného dne. Montáž probíhá z přepravní plošiny. Přeprava osob je ovšem povolena u tohoto typu nákladního stavebního výtahu právě jen za účelem montáže a demontáže.

Montáž celého výtahu Superlift S225 zvládne jediný pracovník

Natáčení nákladní plošiny výtahu Superlift S225

Ve firmě BRKA, s.r.o. Vám rádi poradí s výběrem i dalších stavebních výtahů Superlift, například pro maximální výšku sloupu až 100 m a nosnost 300 kg svislý stavební nákladní výtah s hřebenovým pohonem Superlift Z 320/330 (napájení 230V/400 V) a nejmenší stavební výtah pro přepravu nákladů i osob Superlift MX 320 (napájení 400 V). Prvotřídní je také stavebnicová konstrukce stavebního výtahu Superlift MX 624/924 pro přepravu nákladů i osob s nosností 650 nebo 900 kg (4 nebo 6 osob). Maximální přepravní výška tohoto výtahu je až 200 m a rychlost zdvihu a spouštění 24 m/min i při přepravě osob.


Superlift MX 320

Detail ovládání výtahů MX

Pozvánka na Stavební veletrhy v Brně

Firma BRKA, s.r.o. Vás srdečně zve k návštěvě Stavebních veletrhů v Brně, které se konají ve dnech 22.–26. dubna 2008. Stavební výtahy a vrátky, pracovní plošiny, žebříky a další sortiment naleznete na volné ploše VP D2 ve stánku 010.

Autor: Ing. Vladimír Brát
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek