Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Myčky pneumatik pro nákladní vozidla

Zveřejněno: 18. 4. 2008

Znečištěné komunikace v okolí staveb způsobené nákladními vozidly vyjíždějícími ze stavby jsou známým problémem. Ne každý investor nebo dodavatel stavby na tento problém pamatuje. Řešením jsou myčky Autowash pro nákladní automobily, které vyrábí společnost KMB Stavební servis, s.r.o.

Společnost tak vychází vstříc nejen ekonomickým potřebám stavebních společností, ale také přísným legislativním požadavkům stavebních úřadů na čistotu veřejných komunikací kolem stavenišť. Myčky nazvané Autowash řeší příčinu znečištění přímo na místě na rozdíl od alternativních zametacích a kropicích vozů, které čistí až následně zablácené silnice.


Výhody těchto zařízení

Pro používání mobilních myček hovoří mnoho předností: auto odjíždí ze stavby čisté, snižují se starosti s následným zajišťováním čisticích vozů, odpadají stížnosti občanů v okolí stavby a pokuty policie, mycí voda se po vyčištění znovu používá k mytí (spotřeba vody cca 30 litrů na nákladní auto). To vše se projeví v nemalých finančních úsporách.

Výběr podle potřeby

Sortiment různých typů, který firma KMB stavební servis nabízí také k pronájmu, je široký. Při výběru typu myčky rozhoduje několik kritérií: především předpokládaný počet aut, které myčkou projedou za den, složení půdy (jedná-li se o jíly nebo spíše lehkou zeminu), prostorové možnosti a další. Na základě těchto parametrů lze nabídnout nejvhodnější myčku.


Autowash express supermobil

Jak už název napovídá, jedná se o supermobilní verzi. Instalace trvá jednu hodinu, zařízení má minimální nároky na stavební připravenost, má nízkou spotřebu energie, poskytuje snadné, ale přitom funkční čištění. Myčka se vyrábí v čtyřmetrovém nebo šestimetrovém provedení. Je určena pro menší stavby, kde počet projetých aut za den dosáhne průměrně číslo 30.

Princip mytí je snadný: Auto se znečištěnými pneumatikami vjede po šikmých nájezdech na mycí rampu. Automaticky přes fotobuňku začne mycí proces. Velké množství vody při nízkém tlaku umývá kola nákladního automobilu. Voda je opět recyklována a používána znovu k mytí. Obsluha myčky čas od času dle potřeby vyčistí nádrž pro vodu snadným způsobem a mycí zařízení Autowash je opět připraveno k mytí dalších aut.


Autowash express

Dalším mycím zařízením je Autowash express s nádrží vedle mycí rampy v délkách čtyři, šest nebo více metrů, které je vhodné pro velký počet mírně až středně znečištěných aut. Tento systém se doporučuje nejen na stavby, ale také do lomů, deponií a dalších. Výhodou nádrže vedle rampy je i velmi snadné vynášení kalu, a to bez přerušení provozu na myčce.



Další typy mycích zařízení

Pro silné znečistění je určen Autowash 1 s hydraulicky poháněnými válci, které otáčejí koly na nápravě, a tak umožňují důkladné vyčištění kol. Bláto je vynášeno dopravníkem.

Autowash 2 je konstruován na mytí dvou náprav nákladního automobilu najednou. Je to možné díky čtyřem hydraulicky poháněnými válcům, čímž se doba mytí silně znečištěných aut výrazně zkracuje. Tato myčka je schopna umýt cca 250 silně znečištěných souprav za jeden den.

Pozvánka na Stavební veletrhy Brno

Společnost KMB stavební servis zve všechny zájemce ve dnech 22. až 24. 4. 2008 na brněnské výstaviště, kde na volná ploše F, číslo 045 přestaví svůj sortiment.

Autor: Bc. Pavel Mráz
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek