Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Motory nové generace. FPT Industrial na veletrhu bauma 2019

Zveřejněno: 3. 8. 2019

Již čtvrtým rokem zastupuje motory FPT Industrial (Fiat Powertrain Technologies - IVECO) v České republice a na Slovensku oficiální dealer INDUSTRIAL MOTORS s.r.o. Prodejní tým společně s aplikačními inženýry měl možnost přivítat zákazníky na stánku FPT Industrial během veletrhu BAUMA, který se konal v dubnu. Šlo o výbornou příležitost se osobně potkat s vývojářským týmem FPT, prodiskutovat aktuální zástavby motorů a novinky týkající se emisní normy Stage V a připravit harmonogram jejich instalace.

Motor F36 Stage V je schopný dodat výkon až 105 kW

A že k vidění toho bylo hodně. FPT Industrial pro tuto největší výstavu stavebních strojů v Evropě připravilo ukázku inovativních technologií s důrazem na výkon, stabilitu, životnost a flexibilitu zástavby.

Představené motory

Cursor 9 Stage V – byl vyvinut, aby splňoval potřeby pro pohon těžkých stavebních a důlních strojů. Samotný motor spoléhá na ověřené technologie jako je vysokotlaké vstřikování Common Rail, které zajišťují výkon a spolehlivost.

Aby byly splněny emisní požadavky Stage V je motor osazen systémem HI-eSCR2, jenž je poslední generací řešení emisí, kterou FPT Industrial nabízí. Tento systém splňuje zpřísněné požadavky bez EGR (recirkulace výfukových plynů) a bez regenerace DPF (filtr pevných částic). Nabízí bezúdržbový systém garantující nízké provozní náklady a spolehlivost, společně se servisními intervaly prodlouženými na 600 hodin. Tento šestiválec má výkon 330kW.

Motor Cursor 9 je určený pro pohon těžkých stavebních a důlních strojů.
Motor Cursor 9 je určený pro pohon těžkých stavebních a důlních strojů.

F34 Stage V – tento čtyřválec o objemu 3,4 litru poskytuje výkon 55 kW, 424 Nm. Pro dosažení emisních limitů používá kombinaci DOC+DPF bez SCR (vstřikování AdBlue). Při instalaci malého tlumiče nad skříň setrvačníku dochází jen k minimálnímu zásahu do konstrukce stroje. Motor F34 je určen pro kompaktní stroje vyžadující vysoký krouticí moment, rychlou reakci na změny v zatížení.

F36 Stage V – motor vycházející ze stejné řady jako F34 je schopný dodat výkon až 105 kW.

Má objem válců 3,6 litru, kroutící moment 600 Nm a nízké emise, a to díky osazení systému HI-eSCR2.

Motor F36 Stage V je schopný dodat výkon až 105 kW. Má objem válců 3,6 litru a krouticí moment 600 Nm.
Motor F36 Stage V je schopný dodat výkon až 105 kW. Má objem válců 3,6 litru a krouticí moment 600 Nm.

G-drive Stage V – v nabídce je také ucelená řada generátorových motorů splňující tyto nové emisní limity. Výkonový rozsah je od 30 kVA do 400 kVA.

PowerPack – všechny motory je možné dodat ve variantě PowerPack – zjednodušuje a zrychluje instalaci a zástavbové zkoušky. Součástí dodávky je chladič, usazení motoru, sání vzduchu a kompletní after-treatment. Vše propojeno přes jediný elektrický svazek.

Zákazníky na stánku FPT Industrial na veletrhu BAUMA čekaly novinky týkající se emisní normy Stage V
Zákazníky na stánku FPT Industrial na veletrhu BAUMA čekaly novinky týkající se emisní normy Stage V

Zástavby motorů

Co by byly motory bez aplikačních inženýrů schopných je zastavět do strojů, vozidel a zařízení. Zkušení inženýři INDUSTRIAL MOTORS ve spolupráci s výrobním závodem zajišťují lokální podporu pro správnou volbu motoru a jeho příslušenství pro danou aplikaci. Dále jeho zástavbu, prototypové zkoušky a následné uvedení do sériové výroby.

Servis a motory výměnou

Servis motorů FPT Industrial zajišťuje INDUSTRIAL MOTORS skrze své tři pobočky v Rosicích u Brna, Praze a Žebráku u Plzně. Díky mobilnímu servisu působí po celé ČR. Proškolení technici jsou vybaveni originální diagnostikou, která umožňuje identifikaci příčin a rychlou nápravu. Od pravidelné údržby, opravy u zákazníka přes kompletní generální opravu až po dodávku nového skladového motoru, nebo z výrobního závodu.

FPT Industrial

Je součástí koncernu CNH Industrial (CASE, NewHolland) a je zodpovědná za vývoj a výrobu dieselových a plynových motorů. Výroba sestává ze šesti motorových řad o výkonech 42 až 1006 koní.

Autor: Tomáš Mika
Foto: FPT Industrial
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek