Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Modernizace díky strojům SANDVIK

Zveřejněno: 25. 9. 2018

Firma BIGGEST s.r.o. je významná česká společnost, která nabízí svým zákazníkům komplexní služby zejména v oblasti výkupu, prodeje, pronájmu, servisu a přepravě stavebních strojů a mechanizace. V nedávně době své služby rozšířila o demoliční a zemní práce a zejména recyklace stavebních materiálů a zpracování kameniva.

K zajištění těchto činností je nutné každoročně investovat nemalé finanční prostředky do nákupů nových strojů s ohledem na zachování vysokého standardu služeb pro zákazníky.

Nákup nových strojů, respektive recyklační linky jsme zainvestovali hlavně z důvodu zajištění efektivity a snížení poruchovosti vzhledem k tomu, že jeden stroj navazuje na druhý i kapacitou. Tímto krokem došlo ke snížení nákladů na spotřebu PHM a zkrácení doby realizace zakázek. Konkrétně u dopravníků je rozdíl zásadní ve vršení sypkých hmot, které by jinak zabíraly více místa nebo bychom je musely skládkovat kolovým nakladačem, jehož provoz i pořizovací náklady jsou výrazně dražší,” řekl Robert Beneš, jednatel společnosti.

Nová recyklační linka

Na základě těchto požadavků byla vysoutěžena mobilní linka SANDVIK skládající se z mobilního čelisťového drtiče SANDVIK QJ341+, mobilního hrubotřídiče SANDVIK QE341 a 2 ks haldovacích dopravníků TR7542. Čelisťový drtič SANDVIK QJ341+ je vybaven separátním dvouplošným hrubotřídičem před vstupem do drtiče, což zajistí perfektní odseparování zahliněného materiálu před vstupem do drtiče a také možnost odtřídit frakci 0/22 mm do boku. Samotný čelisťový drtič o velikosti 1 200 × 750 mm je schopen zpracovat skutečně velkou vstupní kusovitost, díky zpětnému chodu ihned uvolnit zaklíněný materiál a díky plně hydraulicky nastavitelné štěrbině okamžitě regulovat velikost vyráběné suroviny. Hrubotřídič SANDVIK QE341 s délkou třídící plochy 4,7 × 1,5 m dokáže podrcenou surovinu perfektně vytřídit na požadované frakce. Díky článkovému podavači a dlouhé třídící ploše může pracovat také samostatně a jedná se tedy o velmi univerzální stroj. Celá linka je vybavena vodním zkrápěním ke snížení prašnosti s ohledem na správný přístup k životnímu prostředí. Nakonec dva haldovací dopravníky TR7542 o délce 23 m a vynášecí výšce 11 m dokáží velmi efektivně snížit náklady na obslužnou techniku (nakladače) a také na potřebný prostor pro skládkování.

Na nové stroje mám velmi dobré reference i od strojníků a pana Planety, vedoucího našeho servisu, který má na starosti stroje udržovat v kondici,” doplnil Robert Beneš.

Mobilní drtiče a třídiče dodává a servis zajišťuje SANDROCK s.r.o., Nymburk.

Foto: SANDROCK s.r.o.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek