Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 17.5. – svátek slaví Aneta

Mezinárodní strojírenský veletrh 2009

Zveřejněno: 10. 9. 2009

Termín 14. až 18. září 2009 je na brněnském výstavišti vyhrazen Mezinárodnímu strojírenskému veletrhu, který je zaměřen na technologie pro průmysl, dopravu a logistiku.

Nejdůležitější událost českého průmyslu

Letošní ročník se koná za mimořádně nepříznivých okolností,kdy se ekonomická krize dotýká většiny vystavovatelů. Mezinárodní strojírenský veletrh je pro ně jedním z nástrojů, jak oslovit nové potenciální klienty a stávajícím odběratelům prezentovat své novinky a inovace v sortimentu.

V Brně se sejde průmyslová špička

Veletrh nadále zůstává důležitou součástí podnikatelské strategie předních českých i zahraničních výrobců. Zúčastní se ho 1500 vystavujících firem z 28 zemí, které do Brna přivezou to nejlepší ze svého sortimentu tak, aby naplnily současné náročné marketingové cíle.

Zvýrazněná problematika dopravy a logistiky je tématem letos souběžně konaného specializovaného veletrhu Transport a Logistika, který se koná pouze v lichých letech.

Vysoká mezinárodnost

Zájem ze zahraničí zůstává na vysoké úrovni posledních ročníků.

Dominovat budou jako již tradičně němečtí vystavovatelé, dále se zde představí firmy ze Slovenska, Itálie, Rakouska, Švýcarska, Francie, Norska, Ruska a Tchaj wanu a další.

Hlásí se také mnoho nových vystavovatelů, kteří přijedou nejen z Evropy, ale také z asijských zemí.

Slovensko – oficiální partnerská země MSV 2009

Slovensko, které zde počtem zastoupených firem dlouhodobě zaujímá druhou příčku po Německu, bylo vyhlášeno oficiální partnerskou zemí MSV 2009.

Partnerství je spojeno s řadou odborných a společenských akcí, které Slovensku a jeho vystavujícím firmám zajistí mimořádnou pozornost. Vedle zviditělnění vystavovatelů je jejich hlavním cílem podpora bilaterálních hospodářských vztahů.

Poprvé s novým pavilonem P

Vystavovatelé MSV budou mít poprvé k dispozici nový pavilon P, který je se svými patnácti tisíci čtverečními metry největší výstavní halou ve střední Evropě.

Mezinárodní strojírenský veletrh 2009
Místo konáníVýstaviště BVV, Brno
Datum a čas konání14.–18. 9. 2009 9–18 hod (poslední den konání jen do 16 hod)
Vstupní místaHlavní brána, pavilon E (vedle 4. brány), pavilon P, pavilon G 5, G 2
Vjezdy na placená parkoviště8. brána, 10. brána
Ceny vstupenekCelodenní vstupenka 200 Kč Zlevněná vstupenka*) 100 Kč * pro studenty, důchodce od 60 let a pro předregistrovné návštěvníky
PořadatelVeletrhy Brno, a.s.
Předregistrace a předprodej vstupenekPředregistraci doporučujeme všem návštěvníkům za účelem slevy. Najdou ji na www.bvv.cz/msv pod odkazem „Předprodej – objednávky“. Předprodej vstupenek lze provést také na adrese prudinska@bvv.cz.

V synergii s dopravou a logistikou

Bez logistických procesů si moderní výrobu a obchod již nedokážeme představit. S komplexní nabídkou výrobků, technologií a služeb se návštěvníci brněnského výstaviště seznamují vždy v lichých letech v době konání MSV. Letošní pátý ročník očekává účast 150 vystavovatelů z 10 zemí., mezi nimi 30 zahraničních. Přibližně pětina firem se představí vůbec poprvé.

Zlatá medaile MSV s novou koncepcí

Tradiční soutěž o nejlepší exponáty MSV dostává počínaje letošním ročníkem novou a atraktivnější podobu. Přihláška již není spojena s žádným poplatkem, a pokud ex ponát uspěje, čeká jej i finanční odměna.

Cílem transformované soutěže je ještě výrazněji podpořit nové myšlenky a převratná technologická řešení s důrazem na přenos výsledků vědy a výzkumu do praxe. Poprvé v historii soutěž vyhlašují a ocenění udělují Svaz průmyslu a dopravy spolu s Vysokým učením technickým v Brně, zatímco společnost Veletrhy Brno zůstává pouze organizátorem. Ocenění získají pouze tři exponáty, a to již první den veletrhu na Sněmu Svazu průmyslu a dopravy ČR.

Transfer technologií a inovací

Novinka letošního ročníku má podpořit zavádění inovací do praxe a tím přispět ke zvýšení konkurenceschopnosti českého průmyslu. Nové kontaktní centrum výzkumu a vývoje na MSV představí aktivity dvanácti fakult a výzkumných center pěti technických vysokých škol (ČVUT Praha, ZČU Plzeň, TU Liberec, VŠ Báňská – TU Ostrava a VUT Brno), v jednání je také účast Akademie věd ČR a dalších vysokých škol a institucí z České republiky, Slovenska a Německa.

Doprovodný program

Tradiční součástí strojírenského veletrhu je bohatý odborný doprovodný program. V pěti dnech se uskuteční několik desítek konferencí, seminářů, diskusních fór a workshopů s mezinárodní účastí. Tematicky se zaměří především na nejnovější technologie.

Celý doprovodný program lze nalézt na stránkách veletrhu www.bvv.cz/msv v sekci Program odborných konferencí a seminářů.

1 redakčně upravila Jitka Shrbená
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek

Přivítejme řadu F-LINE. Černý kůň v segmentu nákladních vozidel pro stavebnictví vstupuje na trh

Zveřejněno 13.5. V České republice prostřednictvím oficiálního importéra značky Ford Trucks, společnosti F TRUCKS a.s., začíná prodávat dlouho očekávaná řada nákladních vozidel F-LINE. Nové modely budou dostupné jako silniční nákladní vozidla, vozidla pro… celý příspěvek