Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Mezinárodní Silniční veletrh se stal největší akcí svého druhu v České republice

Zveřejněno: 14. 11. 2018

V pořadí již XVII. ročník mezinárodního Silničního veletrhu se stal největší akcí svého druhu v naší zemi. Letos se totiž na něm prezentovalo na 70 vystavujících napříč všemi obory, které souvisejí se silničním hospodářstvím a dopravou. Navštívilo jej přes pět set odborníků a podnikatelů v oboru a také zástupci veřejných institucí a samospráv.

Silniční veletrh nabídl prezentace moderních technologií a nových strojů, ale také pohled do minulosti. Představena byla nejmodernější technika, kterou její výrobci a dodavatelé předvedli i v praxi. V rámci doprovodného programu pak byly k vidění historické stroje a vozidla. Největším lákadlem byla Škoda Sentinel – parní nákladní automobil, který Škodovy závody vyráběly v letech 1924–1935. Nechyběly ani prezentační výstavy projektu Dopravní uzel Pardubice nebo finalistů soutěž Nejzdařilejší stavba silničního hospodářství Pardubického kraje. Hosty veletrhu byly také zahraniční delegace z partnerských regionů Pardubického kraje na Slovensku a v Polsku.

Množství zapojených institucí a odborníků svědčí o tom, že akce, jejímž organizátorem je naše příspěvková organizace Správa a údržba silnic Pardubického kraje, si za dobu své existence získala mezinárodní renomé,” potvrdil hejtman Pardubického kraje Martin Netolický s tím, že krajští silničáři a všichni ostatní, kteří se na přípravě veletrhu podílejí, si zaslouží poděkování. „V Pardubickém kraji skutečně děláme pro modernizaci a rozvoj silniční infrastruktury vše, co je v našich silách. Proto jsme znovu také dlouho bojovali za finanční prostředky ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Věřím, že se podaří nalézt systémové řešení, abychom už nemuseli každý rok prosit o peníze, které jsou z mého pohledu využity efektivně,” dodal hejtman Netolický.

Právě hejtman Martin Netolický a také jeho náměstek pro dopravu Michal Kortyš převzali nad Silničním veletrhem záštitu. „Doufám, že veletrh je místem inspirace, výměny zkušeností a navázání nových kontaktů. Není náhoda, že se veletrh koná právě v našem kraji, který vždy v dopravě hrál a i nadále hraje významnou roli,” uvedl náměstek hejtmana Pardubického kraje Michal Kortyš.

Akce je určena především firmám působícím v oblasti silničního hospodářství, výrobcům a prodejcům silniční techniky a stavebních materiálů, dodavatele stavebních prací, dopravního značení, komunální techniky a také prodejcům nákladních automobilů, stavebních strojů, technologických zařízení a jejich příslušenství. Prezentují se také dodavatelé měst a obcí, Ředitelství silnic a dálnic ČR či Správy a údržby silnic Pardubického kraje. Akce se účastní starostové měst a obcí, představitelé ministerstva dopravy, Státního fondu dopravní infrastruktury, hospodářské komory, ředitelé stavebních firem i ředitelé krajských správ a údržeb silnic a další.

Pořadatelem Silničního veletrhu je agentura Máša Agency.

Autor: Martin Rotrekl
Foto: SUSPK

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek