Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Metso uvádí na trh nový efektivnější Lokotrack LT200HP

Zveřejněno: 10. 11. 2018

Mobilní kuželový drtič Metso Lokotrack® LT200HP™ je určen pro sekundární případně terciální stupeň drcení. Využití nalezne při výrobě kameniva pro drážní stavby, silniční stavby, asfaltové směsi a uplatní se též při drcení betonových frakcí.

Mobilní drtič LT200HP dosahuje ve srovnání s hydraulickými kuželovými drtiči o 15 % nižší spotřeby paliva

Ve srovnání s hydraulickými kuželovými drtiči dosahuje Lokotrack LT200HP díky mechanickému přenosu síly z převodovky úspory paliva minimálně 15 %. LT200HP splňuje emisní předpisy EU Stage V.

Spotřeba paliva a účinnost jsou vždy na prvních místech žebříčku priorit našich zákazníků a stejně tak se v průběhu posledních let stává stále důležitější otázka snižování emisí,“ říká Kimmo Anttila, Vice Prezident Metso Lokotrack Solutions. „V tomto ohledu nabízí Lokotrack® LT200HP™ úsporu paliva o 15 nebo více procent,“ dodává.

Bezpečnější a snazší údržba

Kromě toho, že je inovovaný drtič úspornější a efektivnější, disponuje též vylepšeními v oblasti bezpečnosti a údržby. Mezi ně patří například vyvýšené servisní stupačky, jež zajišťují bezpečný a pohodlný přístup k veškerým servisním místům, což mimo jiné též zrychluje a zjednodušuje každodenní údržbu.

Pro případné následné drcení a třídění je Lokotrack LT200HP k dispozici s prodlouženým hlavním dopravníkem s vyšší sypnou výškou. Může být též dodáván s prachovým krytem, vysokotlakým vodním systémem na vázání prachu nebo se speciální škabkou pro čištění dopravního pásu.

Řízení na dálku

LT200HP je též k dispozici s bezdrátovým informačním a řídicím systémem Metso ICr™, který umožňuje obsluze sledovat a kontrolovat drtič například z kabiny nakladačů, případně z jiného vhodného místa. Stejným způsobem ovládání lze vybavit i kompletní sestavu drtičů a třídičů Lokotrack.

Kompaktní přepravní rozměry stroje spolu s integrovaným výkonným kuželovým drtičem Nordberg HP200 dělají z LT200HP ideální mobilní a třídicí řešení,“ uzavírá Jouni Hulttiner, produktový manager Metso.

Autor: Jiří Hejhálek
Foto: Metso
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek