Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 4.5. – svátek slaví Květoslav

Mercedes a Mitsubishi FUSO – značky budoucnosti

Zveřejněno: 14. 2. 2008

Již před sedmnácti lety, přesněji v červnu roku 1991, vznikla Fa RENE s.r.o. , jako zástupce značky Mercedes-Benz pro osobní, užitkové vozy a nákladní vozy. Společnost působí na dvou prodejních a servisních střediscích v Hradci Králové a Svitavách, zaměstnává v současné době 85 zaměstnanců, v loňském roce činily její tržby 870 mil. Kč.

Na historii firmy, její vývoj a plány na další období jsme se zeptali dvou zaměstnanců společnosti – Jiřího Ščerbakova, vedoucího servisu a Josefa Jaška, vedoucího prodeje nákladních vozů a vozů Mitsubishi FUSO.

Vedoucí servisního střediska Hradec Králové Jiří Ščerbakov nám zodpověděl některé otázky týkající se historie a služeb firmy.


Obr. 1: Jiří Ščerbakov, vedoucí servisu v Hradci Králové

Můžete nám přiblížit počátky a vývoj společnosti?

Společnosti Fa RENE s.r.o. byla založena v roce 1991. V následujícím roce jsme začali s přestavbou objektu bývalého Žiguli servisu v Hradci Králové. Koncem roku pak společnost získala i zastoupení pro nákladní vozy a slavnostně otevřela nové servisní a prodejní centrum.


Obr. 2: Prodejní a servisní středisko v Hradci Králové

Obr. 3: Speciální odtahové vozidlo pro nákladní vozidla

V roce 1994 byla dobudována lakovna, roku 1995 z důvodu zvětšení kapacity další montážní jámy pro nákladní vozy a roku 1999 byla modernizována klempírna. Byl zde vestavěn rám s výkonnou rovnací stolicí JOSAM s posuvnými příčnými a podélnými rámy k rychlému uchycení kabin nákladních vozů.

Roku 2000 byla skončena modernizace autosalonu. V tomtéž roce se zahájila výstavba servisního a prodejního střediska ve Svitavách.

Nezůstalo však jen u servisu automobilů?

V roce 2002 rozhodlo vedení společnosti vzhledem k připravovanému vstupu ČR do EU o dalších investičních záměrech. Nejprve bylo vybudováno moderní školící centrum, další skladové prostory pro náhradní díly a uskladňování sezónních pneumatik, pro zákazníky, garanční díly a díly z rozebraných havarovaných vozů. V lednu 2003 byl tento investiční záměr dokončen.

A jaké jsou služby střediska v současné době?

V průběhu těchto let se servisní středisko v Hradci Králové stalo jedním z největších v České republice. Dnešní servisní služby mají široký základ. Běžně opravujeme osobní vozy, užitkové vozy a nákladní vozy, ale máme specializaci i na autobusy, kombajny a komunální techniku s motory MB.

Dále může naše společnost nabídnout: komplexní služby při prodeji a servisu nákladních a užitkových vozů, servisní smlouvy – garance fixních servisních nákladů na ujetý km, financování pomocí leasingu, operativního leasingu, Charter Way, zvýhodněné sazby a podmínky pro dlouhodobé odběratele.

Naše další otázky, týkají se prodeje automobilů, zodpověděl Josef Jašek, vedoucí prodeje nákladních vozů a vozů Mitsubishi FUSO.


Obr. 4: Josef Jašek, vedoucí prodeje nákladních vozů a vozů Mitsubishi

Od počátku se Fa RENE s.r.o. prezentovala jako zástupce značky Mercedes-Benz, jak se vyvíjela dále?

V roce 2006 získala firma v Hradci Králové zastoupení pro značku Mitsubishi FUSO. Vlastníme autorizaci pro prodej a servis užitkových vozů Mitsubishi FUSO Canter s celkovou hmotností od 3,5 t do 7,5 t.

Jak je to s kapacitou servisu a dodávkou náhradních dílů?

Měsíční kapacita servisu v Hradci Králové je 700 vozů. Zpracování zakázek a fakturace probíhá ve standardizovaných časech a textech daných výrobcem (tedy normohodinách). Náhradní díly jsou zaváženy denně přímo z centrálního skladu Norimberk. Běžně trvá dodání 24 až 48 hodin.

V současné době servis v Hradci Králové nabízí nový příjem vozů do opravy – se 3 místy pro příjem osobních vozů a 3 místy pro příjem nákladních a užitkových vozů a vozů Mitsubishi FUSO.

Nabízíme i následující servisní služby: kalibraci analogových a digitálních tachografů i pro vozy jiných značek, rovnáme rámy nákladních automobilů i nástaveb, monitorujeme jednotky pro výběr mýtného TOLL COLLECT, provádíme i aktualizace software, změny při změně SPZ apod.

Zmínil jste středisko v Hradci Králové, co nabízíte ve Svitavách?

Kapacita servisu ve Svitavách činí 150 vozů. Servisní středisko v tuto chvíli nabízí recepci, jedno místo pro příjem osobních vozů a jedno místo pro příjem nákladních a užitkových vozů. Nově byl vyřešen i pultový prodej náhradních dílů. Recepce zajišťuje pro zákazníky občerstvení, nápojový servis, ovoce, TV, telefonní ústřednu, vydávání stravovacích lístků, fakturaci a příjem hotovostí, šeků i kreditních karet.


Obr. 5: Prodejní a servisní středisko ve Svitavách

A na co se mohou těšit vaši zákazníci v novém roce?

Na pobočce v Hradci Králové byla v lednu otevřena nová restaurace v 1. poschodí i pro zákazníky servisu a prodeje. Ale významné je prodloužení pracovní doby ve všech odděleních: servis nákladních vozů funguje až do 22.00 hod., servis osobních a užitkových vozů má pracovní dobu od 6.30 do 18.00 hod. a prodejna vozů je v provozu od 8.00 do 18.00 hod.

Mimo to plánujeme ještě v průběhu roku otevřít v Hradci Králové novou myčku pro osobní a nákladní vozy, zahájit autorizovaný prodeje ojetých vozů pod ochrannou známkou Mercedes-Benz, Car Store a Van Store, dále vybudovat zázemí pro řidiče nákladních vozů se sprchami, odpočinkovými místnostmi a TV a zajistit mobilitu řidičů při opravě delší než 2 hodiny a to vozy SMART.

Na pobočce Svitavy plánujeme autorizaci servisu a prodeje Mitsubishi FUSO.


Obr. 6: Nosič kontejnerů

Obr. 7: Sklápěcí nástavba

(Podrobnější informace o uvedených vozidlech přineseme v dalších číslech časopisu Stavební technika.)

Pozvánka na testovací jízdy

Pokud máte zájem o některé z popisovaných vozidel a chcete si je vyzkoušet, zve vás Fa RENE s.r.o. dne 27. 3. 2008 od 9.00 hodin do pískovny Městských lesů Hradec Králové – Marokánka.

Autor: Ing. Hana Solařová
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek