Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Marokánka 2018 se značkou Ammann

Zveřejněno: 1. 9. 2018

Letos již 21. ročník prezentační a předváděcí akce stavebních strojů a nákladních vozidel, známý jako Marokánka, proběhl 12. dubna. Tahákem byla bezesporu technika Komatsu, zvláště 21t hybridní rýpadlo HB215LC-2 a kolová rýpadla, konkrétně nový typ kolového rýpadla rýpadlo PW118MR-11 o hmotnosti 12 t. Nově přibyly stroje značky Ammann.

Jednavacetitunové hybridní rýpadlo HB215LC

Na akci se prezentovaly i další firmy z oboru, které rovněž prezentovaly řadu novinek. S každým si bylo možno popovídat a o novinkách se více dozvědět. Kromě tradičního programu pořadatelé zajistili show v podání trialového jezdce Martina Křoustka, jenž předvedl své umění. Nechybělo chutné občerstvení. Nyní ale pojďme k samotné značce Ammann.

Nové zastoupení Ammann

Od 1. ledna letošního roku se výhradním dodavatelem a poskytovatelem servisu strojů značky Ammann s provozní hmotností nad 5 tun v České republice stala společnost KUHN-BOHEMIA a.s. (léta působí jako výhradní prodejce zejména stavebních strojů Komatsu). Tím rozšířila svoje obchodní porfolio o stroje zaměřené na výstavbu silnic a dopravní infrastrukturu.

Na to, co firmu KUHN-BOHEMIA a.s. k tomuto kroku vedlo a následně na konkrétní stroje značky Ammann jsme se optali Ing. Jiřího Širokého, který má na starost právě podporu prodeje strojů Ammann.

Redakce: Jak jste se ke značce Ammann dostal a co Vás přivedlo do společnosti KUHN-BOHEMIA?

Silniční stroje dělám již více než 20 let a Ammann znám také pěknou řadu let. Když se KUHN-BOHEMIA měl v ČR stát výhradním dodavatelem této značky, obrátili se jeho zástupci na mě, abych tuto značku ve společnosti pomohl začít prodávat. Nabídka se mi líbila a přijal jsem ji. Dnes pomáhám nejen s prodejem značky Ammann, ale navíc také pomáhám firmám, které stroje pro výstavbu silnic a infrastrukturu potřebují, také s výběrem toho pravého stroje.

Proč si myslíte, že je důležité, že tato značka v porfoliu firmy KUHN-BOHEMIA přibyla?

Tato nová spolupráce je prospěšná všem – výrobci Ammann, dealerovi KUHN BOHEMIA a samozřejmě zákazníkům používající tyto stroje. Pro příklad si můžeme uvést skutečnost, že stavební firmy s celorepublikovým významem a nadnárodní společnosti požadují komfortní služby, vytvářejí rámcové smlouvy a chtějí spolupracovat s jedním silným partnerem. Prodejní síť Ammann v ČR tomu však před rokem 2018 neodpovídala. Dnes je tomu jinak a každý zákazník strojů Ammann se může spolehnout na silné zázemí KUHN-BOHEMIA s pobočkami po celé ČR.

Můžete nám o značce Ammann říci více?

Ammann, to je firma a zároveň stejnojmenná značka. Společnost Ammann je čím dál tím silnější a tím i značka. Od 1. ledna 2018 získala celosvětové produkty silničních asfaltových finišerů v kompletní výrobní řadě od nejmenších až po velké dálniční stroje. Její kolové a pásové finišery nabízejí současné nejmodernější technologie. Tím nyní my, její zástupci, dokážeme nabídnout kompletní řadu finišerů v prémiové třídě. Určitě se v některém z dalších vydání Stavební techniky k této kapitole vrátíme a finišery nové řady Ammann blíže představíme.

Z dalších tradičních produktů nabízíme jak lehké hutnicí stroje (např. vibrační hutnicí desky, příkopové válce), tak zeminové a asfaltové tandemové válce od 5 do 22 t. U asfaltových válců jsou samozřejmostí verze provedení s kloubovým rámem, nebo v provedení s řízenými běhouny doplněné o možnost volby oscilační vibrace, dělených běhounů, posypače podrceného kameniva, postranní ořezávací/hutnící kolečka atd. Všechny zeminové a asfaltové válce pak mohou být vybaveny inteligentními systémy hutnění Ammann Compaction Expert (zkratka ACE), které pomáhají strojníkům dosáhnout optimálních požadovaných výsledků hutnění, dokáží vytvořit protokoly o této práci a v případě potřeby také v rámci možností GPS mapování. V neposlední řadě nesmíme opomenout pneumatikové válce s proměnnou zátěží a variabilním tlakem huštění pneumatik, které se opět vracejí na stavby, aby svými ojedinělými hutnicími účinky vylepšovaly pokládky obalovaných asfaltových a cementových vrstev.

Děkuji za rozhovor

Klasický 18t tandemový válec
Klasický 18t tandemový válec

Krátce o společnosti Ammann

Společnost Ammann je předním celosvětovým dodavatelem obaloven, betonárek, strojů a služeb stavebnímu průmyslu se základním zaměřením na výstavbu silnic a dopravní infrastruktury. Tento švýcarská rodinná firma se těší z mezinárodního úspěchu již od roku 1869. Současný generální ředitel společnosti Ammann Hans-Christian Schneider představuje již šestou generaci vedení podniku. Zařízení společnosti Ammann se nachází po celém světě, jeden z továrních závodů je i v Novém Městě nad Metují, kde se vyrábějí tandemové, tahačové pneumatikové a příkopové válce (mnozí tento závod ještě pamatují jako Stavostroj, a.s. a patřil mezi významné české strojírenské firmy).

Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Helena Hejhálková
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek