Dnes je 27.7. – svátek slaví Věroslav

Marokánka 2018 se značkou Ammann

Zveřejněno: 1. 9. 2018

Letos již 21. ročník prezentační a předváděcí akce stavebních strojů a nákladních vozidel, známý jako Marokánka, proběhl 12. dubna. Tahákem byla bezesporu technika Komatsu, zvláště 21t hybridní rýpadlo HB215LC-2 a kolová rýpadla, konkrétně nový typ kolového rýpadla rýpadlo PW118MR-11 o hmotnosti 12 t. Nově přibyly stroje značky Ammann.

Jednavacetitunové hybridní rýpadlo HB215LC

Na akci se prezentovaly i další firmy z oboru, které rovněž prezentovaly řadu novinek. S každým si bylo možno popovídat a o novinkách se více dozvědět. Kromě tradičního programu pořadatelé zajistili show v podání trialového jezdce Martina Křoustka, jenž předvedl své umění. Nechybělo chutné občerstvení. Nyní ale pojďme k samotné značce Ammann.

Nové zastoupení Ammann

Od 1. ledna letošního roku se výhradním dodavatelem a poskytovatelem servisu strojů značky Ammann s provozní hmotností nad 5 tun v České republice stala společnost KUHN-BOHEMIA a.s. (léta působí jako výhradní prodejce zejména stavebních strojů Komatsu). Tím rozšířila svoje obchodní porfolio o stroje zaměřené na výstavbu silnic a dopravní infrastrukturu.

Na to, co firmu KUHN-BOHEMIA a.s. k tomuto kroku vedlo a následně na konkrétní stroje značky Ammann jsme se optali Ing. Jiřího Širokého, který má na starost právě podporu prodeje strojů Ammann.

Redakce: Jak jste se ke značce Ammann dostal a co Vás přivedlo do společnosti KUHN-BOHEMIA?

Silniční stroje dělám již více než 20 let a Ammann znám také pěknou řadu let. Když se KUHN-BOHEMIA měl v ČR stát výhradním dodavatelem této značky, obrátili se jeho zástupci na mě, abych tuto značku ve společnosti pomohl začít prodávat. Nabídka se mi líbila a přijal jsem ji. Dnes pomáhám nejen s prodejem značky Ammann, ale navíc také pomáhám firmám, které stroje pro výstavbu silnic a infrastrukturu potřebují, také s výběrem toho pravého stroje.

Proč si myslíte, že je důležité, že tato značka v porfoliu firmy KUHN-BOHEMIA přibyla?

Tato nová spolupráce je prospěšná všem – výrobci Ammann, dealerovi KUHN BOHEMIA a samozřejmě zákazníkům používající tyto stroje. Pro příklad si můžeme uvést skutečnost, že stavební firmy s celorepublikovým významem a nadnárodní společnosti požadují komfortní služby, vytvářejí rámcové smlouvy a chtějí spolupracovat s jedním silným partnerem. Prodejní síť Ammann v ČR tomu však před rokem 2018 neodpovídala. Dnes je tomu jinak a každý zákazník strojů Ammann se může spolehnout na silné zázemí KUHN-BOHEMIA s pobočkami po celé ČR.

Můžete nám o značce Ammann říci více?

Ammann, to je firma a zároveň stejnojmenná značka. Společnost Ammann je čím dál tím silnější a tím i značka. Od 1. ledna 2018 získala celosvětové produkty silničních asfaltových finišerů v kompletní výrobní řadě od nejmenších až po velké dálniční stroje. Její kolové a pásové finišery nabízejí současné nejmodernější technologie. Tím nyní my, její zástupci, dokážeme nabídnout kompletní řadu finišerů v prémiové třídě. Určitě se v některém z dalších vydání Stavební techniky k této kapitole vrátíme a finišery nové řady Ammann blíže představíme.

Z dalších tradičních produktů nabízíme jak lehké hutnicí stroje (např. vibrační hutnicí desky, příkopové válce), tak zeminové a asfaltové tandemové válce od 5 do 22 t. U asfaltových válců jsou samozřejmostí verze provedení s kloubovým rámem, nebo v provedení s řízenými běhouny doplněné o možnost volby oscilační vibrace, dělených běhounů, posypače podrceného kameniva, postranní ořezávací/hutnící kolečka atd. Všechny zeminové a asfaltové válce pak mohou být vybaveny inteligentními systémy hutnění Ammann Compaction Expert (zkratka ACE), které pomáhají strojníkům dosáhnout optimálních požadovaných výsledků hutnění, dokáží vytvořit protokoly o této práci a v případě potřeby také v rámci možností GPS mapování. V neposlední řadě nesmíme opomenout pneumatikové válce s proměnnou zátěží a variabilním tlakem huštění pneumatik, které se opět vracejí na stavby, aby svými ojedinělými hutnicími účinky vylepšovaly pokládky obalovaných asfaltových a cementových vrstev.

Děkuji za rozhovor

Klasický 18t tandemový válec
Klasický 18t tandemový válec

Krátce o společnosti Ammann

Společnost Ammann je předním celosvětovým dodavatelem obaloven, betonárek, strojů a služeb stavebnímu průmyslu se základním zaměřením na výstavbu silnic a dopravní infrastruktury. Tento švýcarská rodinná firma se těší z mezinárodního úspěchu již od roku 1869. Současný generální ředitel společnosti Ammann Hans-Christian Schneider představuje již šestou generaci vedení podniku. Zařízení společnosti Ammann se nachází po celém světě, jeden z továrních závodů je i v Novém Městě nad Metují, kde se vyrábějí tandemové, tahačové pneumatikové a příkopové válce (mnozí tento závod ještě pamatují jako Stavostroj, a.s. a patřil mezi významné české strojírenské firmy).

Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Helena Hejhálková
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Bobcat na Demo Days 2024 prezentoval více než 90 novinek

Zveřejněno 24.7. Jak se již stalo dobrým zvykem, ani letos zástupci redakce Stavební techniky na akci Bobcat Demo Days, určené pro zákazníky, obchodní partnery a novináře, nechyběli. Na testovacím polygonu, hned vedle výrobního závodu v Dobříši, čekala příchozí… celý příspěvek

Nové materiály zvyšují užitnou hodnotu výrobků RENOMAG

Zveřejněno 22.7. Lžíce, lopaty a další přídavná zařízení jsou alfou a omegou produktivity každého pracovního stroje. Je spočítáno, že správným výběrem materiálu a technologického způsobu jeho zpracování může provozovatel stroje ušetřit s příslušenstvím RENOMAG… celý příspěvek

Spolehlivé světlo pro profesionály

Zveřejněno 19.7. Nebojte se pracovat i po setmění! Kvalitní přídavná dálková a pracovní světla OSRAM LEDriving® zajistí perfektní osvětlení i v těch nejhorších světelných podmínkách, takže se práce nemusí zastavit ani v nočních hodinách. celý příspěvek