Dnes je 7.5. – svátek slaví Stanislav

MAROKÁNKA 2008 – HACAR představuje vozy TATRA užitkové nástavby

Zveřejněno: 30. 6. 2008

V polovině května letošního roku pořádala akciová společnost HACAR již 12. ročník předváděcí akce v písníku Marokánka Městské lesy Hradec Králové a.s. MAROKÁNKA 2008 představila vozy značky TATRA a nástavby užitkových vozidel. Zajímavou nabídku připravili i další vystavovatelé z řad dodavatelů stavebních strojů, finančního sektoru a autopříslušenství.

Za firmu HACAR se předváděcí akce zúčastnil a pronesl úvodní slovo její generální ředitel Ing. Jaroslav Fiedler, který za všechny účastníky poděkoval majiteli písníku – společnosti Městské lesy Hradec Králové, jejímu řediteli Ing. Zdeňku Petříkovi a firmě ADOZ, jmenovitě jejímu majiteli panu Marečkovi, za to, že umožnili tuto akci uspořádat a významně se podíleli na přípravě i realizaci.


Akci zahájil Ing. Jaroslav Fiedler, generální ředitel HACAR a.s.

Náročná práce vozů TATRA

Účastníci také zhlédli vystoupení Ing. Tomáše Tomečka z Letka Racing Teamu, který se s nimi podělil o své zkušenosti a předvedl jim, co vozidla TATRA v rukách zkušeného řidiče dovedou.

Návštěvníkům byla plně k dispozici i další vozidla TATRA s řidiči, jež předváděli, jak náročnou práci odvádí sériová vozidla v terénu. Mnoho zájemců využilo možnosti vyzkoušet si vystavené stroje v akci. Příjemné bylo i to, že po celý den bylo pro návštěvníky připraveno občerstvení.


Závodní TATRA Ing. Tomáše Tomečka

Další účastníci akce

Zároveň měli všichni návštěvníci možnost si prohlédnout a v mnoha případech si nechat předvést nebo dokonce sami vyzkoušet výrobky a služby mnoha dalších firem. Pořadatelé připravili skutečně širokou nabídku:

  • Firma Mingau z Hrobic předvedla zemní stroje značky Mecalac Ahlmann.
  • Vozidla Škoda vystavovala firma JSM z Týniště nad Orlicí.
  • Firma TriboTech seznámila s novinkami a výhodami v systémech centrálního mazání.
  • Dealer vozidel RENAULT v Hradci Králové – firma GSC-Auto prezentoval kategorii užitkových a lehkých nákladních vozidel.
  • Přívěsná vozidla zastupovala renomovaná značka PANAV, která nabízí přívěsy i návěsy v širokém spektru provedení.

  • Vozidla TATRA T 815 po generální opravě v HACAR
  • Nabídku podvalníků představila firma Zrůst z Chrudimi.
  • Firma NTC z České Skalice předváděla stavební techniku v praxi.
  • CTS Servis z Okřínku vyrábí a dodává natahovací kontejnerové mechanismy.
  • Výrobky, které jsou zaměřeny na zvýšení pohodlí v pracovních podmínkách, vystavovala firma Webasto.

  • Vozidla TATRA T 815 EURO IV připravená pro předváděcí jízdy
  • U firmy KÄRCHER byly k vidění profesionální čistící stroje.
  • Originální náhradní díly k nákladním vozidlům nabídla firma ELIT.
  • Firma TMW z Lázní Bělohrad představila široký sortiment výrobků pro lesní mechanizaci.
  • Nechyběl také autorizovaný servis nástaveb UDS firmy Vladimír Jůza hydraulický servis z Tábora.

Expozice firmy GCS – Auto

MAROKÁNKA 2008 se opět vydařila a návštěvníci odcházeli z akce spokojeni a plni zážitků. Poděkování náleží zejména výrobnímu závodu TATRA Kopřivnice, který zapůjčil vozidla pro aktivní předvádění, Dobrovolnému hasičskému sboru v Čeperce, jenž zapůjčil „veterána” vozidlo TATRA 148 a všem zákazníkům, kteří pro tuto akci poskytli jak vozidla TATRA (Imstav Group s.r.o. Liberec, Agro Liboměřice, Lubomír Kogej Bohdíkov), tak nástavby.


TATRA Jamal v terénu

Písník Marokánka poskytuje ideální podmínky pro předvedení vozidel TATRA

Jednoramenný nosič kontejnerů

Z historie TATRY v Hradci Králové

V příštím roce budeme oslavovat 80 let opravárenství vozidel TATRA v Hradci Králové. V roce 1929 byla v Kuklenách, hned za Škodovkou, vybudována firmou TATRA Kopřivnice opravárenská základna – značková opravna, ve které pracovali tři zkušení opravárenští specialisté přímo z výrobního závodu.


TATRA jako mnohostranný pomocník ve stavebnictví

V roce 1951 byla opravna TATRA transformována do národního podniku Autorenova, později státního podniku ČSAO a od roku 1995 HACAR a.s. Hradec Králové, která pokračuje v tradici opravárenství značky TATRA v Hradci Králové a zachovává stálou věrnost této značce až do současnosti. Firma HACAR a.s. ke své prodejní a opravárenské činnosti zavedla i vlastní výrobní program – skříňové a valníkové nástavby. Z celého širokého výrobního programu tvoří stěžejní část izolované nástavby, které se montují z panelů vlastní výroby.


TATRA T 148 (rok výroby 1976)
Autor: Jitka Smrčková
Foto: Archiv firmy, Monika Fröhlichová
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek