Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

LIGNA<sup>+</sup> HANNOVER - světový veletrh pro lesní hospodářství a dřevozpracující průmysl

Zveřejněno: 4. 3. 2005

Na tiskové konferenci 9. února se měli možnost novináři seznámit s programem připravovaného veletrhu LIGNA+ HANNOVER 2005. Ten se představí na výstavišti v Hannoveru ve dnech 2. - 6. května a nesporně znovu prokáže své postavení světového trhu lesního hospodářství a dřevozpracujícího průmyslu.

K přítomným promluvil ředitel projektu LIGNA+ HANNOVER Deutsche Messe AG, Hannover, pan Michael Schneider. Ten sdělil, že již nyní vše nasvědčuje tomu, že tento veletrh bude mít velikou mezinárodní účast a veliký nárůst vystavovatelů z Asie. Do centra pozornosti se dostanou obzvláště řemesla zpracovávající dřevo. Nabídka tohoto vedoucího světového veletrhu zahrne inovační dřevoobráběcí stroje, nejnovější lesní technologii a perspektivní inovace dřevěných materiálů a dřevěných staveb. Zvláštní místo zaujme prezentace pro cílové skupiny truhlářů, tesařů, montážních podniků, architektů a projektantů. Žádná jiná akce nepředstaví tak rozsáhlou nabídku celého řetězce tvorby hodnot “od rostliny k hotovému produktu“.

Vystavovatelé
Organizátoři veletrhu LIGNA+ HANNOVER 2005, veletržní správa Deutsche Messe AG, Hannover, a Odborný svaz strojů na zpracování dřeva při VDMA, se sídlem ve Frankfurtu nad Mohanem, počítají asi s 1 600 (2003: 1 720) vystavovateli ze 40 zemí, kteří budou vystavovat na 130 000 m2 výstavní plochy netto (2003: 132 355 m2).


Dosavadní vývoj přihlášek ukazuje, že i na nadcházející akci přijede okolo 50 % vystavovatelů ze zahraničí. Mezi předními deseti zeměmi, které budou vystavovat na veletrhu LIGNA+ HANNOVER 2005, je Německo, dále Itálie, Rakousko, Tchaj-wan, Španělsko, Švýcarsko, Dánsko, Švédsko, Francie a USA. Tchajwan se poprvé dostane s přírůstkem více než 35 % z 10. (2003) na 4. místo mezi Top Ten roku 2005. I z Čínské lidové republiky přijede o 22 % více vystavovatelů než v roce 2003.
Poprvé budou na veletrhu LIGNA+ vystavovatelé z Hongkongu a Thajska. O 50 % více vystavovatelů se očekává z Turecka. LIGNA+ HANNOVER 2005 je tak v Německu jedním z nejmezinárodnějších veletrhů, co se týká účasti vystavovatelů. Veletrh je hlavní platformou mezinárodního obchodu se dřevem. Potvrdil svoji pověst jako vedoucí mezinárodní veletrh i díky vysokému počtu návštěvníků ze zahraničí. Na předešlou akci přijelo ze zahraničí přes 40 % z cca 100 000 návštěvníků. Přední zahraniční zemí i počtem návštěvníků byla opět Itálie asi s 5 000 návštěvníky před Velkou Británií s 2 500 návštěvníky, Francií, Kanadou a Švédskem, u jejichž stánků se jich vystřídalo 2 000. Tyto silné skupiny návštěvníků dokládají význam veletrhu LIGNA+ HANNOVER pro světový trh.


Dřevoobráběcí stroj od české firmy TOS Svitavy

Pro výrobce dřevoobráběcích strojů přichází veletrh LIGNA+ HANNOVER 2005 ve správný okamžik: Jednak plynule stoupá zájem konečných spotřebitelů o dřevo jako surovinu, jednak přinášejí prognózy ekonomů naději v klima příznivé na investice. Firmy nabízející stroje ukážou na veletrhu LIGNA+ HANNOVER 2005 své inovace v oblastech pilařské techniky, výroby dřevěných materiálů, nábytkářského průmyslu, řemesla, zpracování masivního dřeva a lesní techniky. Spektrum nabídky sahá od robustních ručních strojů s inovativními detaily pro usnadnění práce až po kompletní velké pilařské provozy nebo zařízení na výrobu desek z dřevěných hmot.

Z ČR je zatím přihlášeno 16 vystavovatelů:

Vystavovatelé z České republiky a jejich umístění na veletrhu Řemeslo, dřevo & více – vlastní vystoupení pro řemesla
Řemesla zpracovávající dřevo na veletrhu LIGNA+ HANNOVER 2005 představují největší skupinu vystavovatelů. Akcí „Řemeslo, dřevo a více“ podtrhují organizátoři veletrhu LIGNA+ HANNOVER 2005 význam řemesel zpracovávajících dřevo a dávají této cílové skupině v podstatě „veletrhem na veletrhu“ vlastní platformu. Řemesla zpracovávající dřevo budou prezentována v celé šíří a hloubce.
Prezentace budou doplněny mimořádnými akcemi věnovanými dřevařskému řemeslu, pestrou nabídkou přednášek s předváděním ”live” výrobních podniků a informacemi ušitými na míru pro dřevařské řemeslo. V halách č. 11, 14-16 a 17 proběhne prezentace strojů, nástrojů a materiálů. Nabídku doplní příspěvky na téma povrchy a příslušenství pro řemesla pracující se dřevem. Veletrh mimo to nabízí inovační produkty a postupy, nejnovější uživatelské software a systémy elektronického zpracování dat – krátce řešení pro truhláře, tesaře a montážní podniky, které zvyšují jejich konkurenceschopnost. Veletržní oblast „Řemeslo, dřevo a více“ osloví svým zaměřením i architekty, projektanty a investory.


Dřevoobráběcí stroj od české firmy ROJEK Častolovice

LIGNA+ HANNOVER 2005 s rozsáhlým doprovodným programem
Nabídka veletrhu LIGNA+ HANNOVER jako vedoucího veletrhu pro lesní hospodářství a dřevozpracující průmysl bude i v roce 2005 doplněna řadou mimořádných prezentací odvětví, semináři, odbornými zasedáními a mezinárodními burzami kontaktů. Sem například patří Akční fórum ”vector”, které na letošním veletrhu LIGNA+ oslaví svou premiéru. Návštěvníci mohou na krátkých předváděních live zažít vystavovatele, kteří kromě svého vystoupení na veletrhu představí v neutrálním prostředí novinky z oblastí strojů, materiálů, povrchů a příslušenství. Pro aktivity tesařů bude vytvořeno fórum, které se obrátí na cílové skupiny projektantů a architektů, řemeslo a investory a ukáže individuální řešení v oblasti dřeva. I pro lesní hospodářství se počítá s řadou předvádění a mimořádných akcí, díky nimž je LIGNA+ HANNOVER 2005 povinným mezinárodním termínem pro všechny, kdo se zabývá lesem a dřevem. Zvláštní téma nadcházejícího veletrhu LIGNA+ představuje energie. Na jihu výstaviště budou zorganizovány mimořádné přehlídky „Energie ze dřeva“, které ukážou inovační trendy v oblasti „dorůstajících nositelů energie“.

Optimální struktura nabídky
Ve 14 halách a na volném prostranství celkem s 130 000 m2 výstavní plochy netto bude ukázána nabídka v následujících stěžejních oblastech:


Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m&sup2; byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek