Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

LIEBHERR – stavební stroje live

Zveřejněno: 16. 2. 2006

Ve dnech 6. a 7. října se naše redakce zúčastnila v areálu štěrkovny firmy Jampílek ve Vlíněvsi akce, kde byly naživo představeny novinky z programu stavebních strojů LIEBHERR. Při této předváděcí akci návštěvníci měli mimo jiné možnost otestovat všechny stroje přímo v nasazení nebo se na vlastní oči přesvědčit o spotřebě L 564 a CAT 966 G.

Jaké stavební stroje se předváděly

  • pásový bagr R 924 Compact se zkrácenou zádí
  • kolový a pásový bagr série C
  • pásový dozer
  • kloubový damper BELL
  • kolový nakladač

Stroje, které nejvíce zaujaly

Veliké pozornosti se těšil pásový bagr R 924 Compact se zkrácenou zádí, který měl na českém trhu premiéru.

Dále to byl také kloubový damper značky BELL. Od počátku tohoto roku zastupuje firma LIEBHERR-STAVEBNÍ STROJE CZ tuto značku na českém trhu. Firmy BELL a LIEBHERR v oblasti kloubových damperů úzce spolupracují již několik let. Přímo na místě probíhaly testy, které srovnávaly spotřebu nakladače L 564 a CAT 966 G. Probíhající test srovnání spotřeby dopadl ve prospěch stroje LIEBHERR s průměrnou roční úsporou paliva od 500.000,-Kč2.


Kloubový damper B 30 D

O kloubových damprech BELL více

Znakem těchto strojů je nejen síla, ale i hospodárnost a dobré jízdní vlastnosti. Jsou to stroje s překrásným designem. Další z jejich předností jsou krátké nakládací a vyklá-pěcí cykly a to nejrůznějších materiálů, ale též dobré využití objemu korby při nakládání a s optimálním těžištěm při jízdě. Velmi zajímavá je jejich užitečná hmotnost. Této je dosaženo především tím, že výrobce BELL EQUIPMENT jako jediný zhotovuje své žebrově konstruované korby z vysoce pevných konstrukčních ocelí. Běžné konstrukce mají těžké nosné rámy, předimenzované bočnice a dno. Výsledek - dampry BELL mají při jízdě bez nákladu až o 4,5 t menší hmotnost než srovnatelné stroje stejné kategorie.

Dampry BELL disponují nejrychlejším hydrosystémem vyklápění. A i lepkavý materiál vyloží beze zbytku. Volitelným vybavením „ohřev korby výfukovými plyny, které je vedené žebrováním korby, se dosáhne rovnoměrného ohřevu celé plochy.

Nově vyvinutý podvozek BELL nabízí nejvyšší stabilitu i v obtížném terénu a speciální tlumící systém, který automaticky řídí zpětný dosed korby.


Důležitou vlastností je přehlednost pracovního prostoru řidiče. Jízdní pohodlí není na úkor bezpečnosti jízdy. Výkonné podvozky se sériovým dusíko-olejovým pérováním přední nápravy a zadní nápravou se systémem Tri-Link zaručují společně s jednoduchou aktivací uzávěrky diferenciálu vždy plnou trakci jak při rychlých přesunech, tak i v těžkém terénu. Nechybí ani správně dimenzované brzdy atd.

Jaký byl cíl celé akce

Cílem akce bylo přiblížit se k zákazníkovi, upevnit stávající kontakty, rozšířit spolupráci a prezentovat novinky výrobků firmy LIEBHERR. Celá akce byla zaměřena na odborníky a na potenciální zájemce.


pásový bagr R 924 Compact se zkrácenou zádí

Závěr

Závěrem lze říci, že celá akce se velmi vydařila. Nejenom, že jí přálo počasí, ale navštívila ji řada opravdových zájemců a odborníků. Na místě došlo i k předběžným smlouvám o koupi. A pro ty, které článek zaujal a chtějí vědět něco více, můžeme slíbit, že v příštím čísle je čeká článek o pásovém bagru R 924 Compact se zkrácenou zádí.


1 Zpracováno dle tiskové zprávy a katalogů firmy LIEBHERR
2 Podle výsledků srovnávacího testu, měřeného firmou LIEBHERR dne 6. a 7. 10. 2005 v areálu štěrkovny firmy Jampílek
Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Helena Hejhálková
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek