Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

Liebherr na veletrhu Bauma 2007

Zveřejněno: 16. 4. 2007

Na veletrhu Bauma 2007, který se bude konat ve dnech 23. – 29. dubna v Mnichově, se společnost Liebherr představí s více než 75 exponáty. Její veletržní expozice na volné ploše zaujme na veletrhu opět největší plochu mezi všemi vystavovateli – více než 13 000 m2 (stánky 803 až 807). Liebherr vystavuje i v pavilonu (hala A5/230).

I v roce 2004, kdy se konal minulý veletrh Bauma 2004, byla výstavní plocha Liebherr největší mezi všemi vystavovateli, ale letos bude ještě větší.


Obr. 1: Takto vypadal stánek na volné ploše společnosti Liebherr na minulém veletrhu bauma 2004

Letos budou na veletrhu Bauma 2007 u společnosti Liebherr k vidění tyto stroje:
12 autojeřábů,
5 pásových jeřábů,
9 věžových jeřábů,
7 kolových rypadel,
11 pásových rypadel,
10 kolových nakladačů,
7 buldozerů a pásových nakladačů,
5 mobilních míchačů,
6 mísících systémů a recyklačních zařízení.


Obr. 2: Liebherr L542 je jeden ze čtyř modelů nové řady středně velkých kolových nakladačů

Ti, kteří se rozhodnou veletrh navštívit, se mohou těšit, že uvidí inovaci ve všech hlavních kategoriích výše zmíněných strojů. Navíc se široké veřejnosti opět představí velká stavební technika. Tzn., že zde budou k vidění nejen dampry, ale také velké 250ti tunové hydraulické rypadlo, 90ti metrový věžový jeřáb a dva nové vlajkové výrobky v oblasti mobilních pásových jeřábů – jeřáby o nosnosti 1 000 a 1 350 tun.


Obr. 3: Pásový jeřáb Liebherr LR 11350 zvedá 5 MW větrnou turbínu v Cuxhavenu v Německu

Navíc Liebherr prezentuje nové produkty určené pro běžnou výstavbu, dále prezentuje speciální stroje pro demoliční práce, manipulační techniku, stejně tak jako speciální tunelové bagry pro ražení tunelů a pokladače potrubí.


Obr. 4: Jeden z prvních nových buldozerů PR 764 Litronic v nasazení v dole na zlato v Ghaně, západní Afrika

Liebherr bude vystavovat nejaktuálnější technické novinky v oblasti stavebních strojů a dílů a to v hale A5/203. Nebudou zde chybět velká valivá ložiska, vznětové motory, hydraulické válce a čerpadla, řídící a elektronické jednotky.

Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Archiv firmy Liebherr
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek