Dnes je 8.5.

Kvalitní stavební stroje nemusejí být jen nové

Zveřejněno: 26. 9. 2006

Plzeňská firma BC Stavo s.r.o. se specializuje na oblast využití kvalitních použitých strojů v náležitém technickém stavu pořízených od osvědčených partnerů ze západní Evropy. Vážný zájemce si stroj předem vyzkouší, firma stroj dle požadavku vybaví dalšími díly a s dohodnutým servisem pak doveze pomocí vlastní moderní návěsové podvalníkové soupravy zákazníkovi až na místo.

Vyplatí se vždy pořizovat stroje nové?

Podobně jako u auta, které nejezdí každý den naplno a kde nevyužijeme možnosti nového vozu po stránce techniky a záruk, lze pořídit a využívat i stavební stroje jakožto použité, a tím ušetřit nemalé peníze. Plzeňská firma BC Stavo s.r.o. se na tuto oblast specializuje. V našem případě se nejedná ale o prodej zcela opotřebovaných strojů na konci jejich životnosti, případně vylepšených barvou. V prodeji vidíme službu zákazníkovi, který se má při potřebě dalšího stroje vrátit již jen do BC Stavo s.r.o.!

V rámci vlastní obchodně technické politiky zákazníka se orientujeme na značky, u nichž jsme přesvědčeni, že jsou po stránce technické úrovně, spolehlivosti a následné servisovatelnosti tím nejlepším, a to bez ohledu na slávu značek v českých podmínkách. Pokud zákazníka o našem návrhu nepřesvědčíme, téměř vždy mu umíme nabídnout alternativu v podobě jím oblíbené značky.

Stroje pořizujeme od svých osvědčených partnerů ze západní Evropy, kde oprávněně očekáváme náležitý technický stav prostý neočekávaných následných problémů. Až na výjimky neprodáváme stroje, které byly v provozu v ČR, neboť zde se očekává obvykle jejich horší technický stav daný jejich intenzivnějším využíváním a díky zlatým českým ručičkám i časté snahy o zamaskování nedostatků. Víceúčelové mechanismy a stroje, u nichž je předpoklad rychlejšího zobchodování, pořizujeme na sklad, odkud je nabízíme po důkladné kontrole, příp. po zaservisování.

Jakým způsobem probíhá individuální prodej?

Individuálně nabídnuté stroje pak dodáváme tím způsobem, že vážného zájemce o jejich pořízení odvezeme nejprve na místo, kde se stroj právě nachází, kde má možnost jej zkontrolovat a vyzkoušet, a teprve v případě jeho kladného stanoviska stroj dovezeme. Stroje nedodáváme způsobem ber-neber, ale vždy řešíme se zákazníkem jeho skutečné potřeby a očekávání. Pokud stroj není právě ve stavu a s výbavou, které zájemci o pořízení vyhovují, domlouváme se na úpravě konkrétního celku (např. přečepování), na dovybavení základního stroje (např. okruhem na kladivo) nebo pořízením další výbavy (lžíce, kladiva apod.).

A co servis?

Samozřejmě rovnou domluvíme rozsah servisu před předáním, tj. například zda provedeme jen kontrolu množství a stavu náplní s jejich případným doplněním na potřebný stav či paušálně výměnu všech náplní a filtrů. V žádném případě stroje od nás neodcházejí ve stavu závadném po stránce bezpečnosti práce či ekologie, nebo silničního provozu, jsou-li pro něj určeny. Jsou vybaveny českými návody na obsluhu a údržbu. Stroje určené pro silniční provoz vybavujeme technickými průkazy.

Které značky má BC Stavo osvědčené a z čeho vybírat?

Má-li zákazník zájem o minirypadla a kompaktní rypadla do 13 t, orientujeme jej na osvědčené značky Schaeff (též jako Terex, Zeppelin, event. některé O&K), Kobelco (též jako Fiat Kobelco, New Holland Kobelco, Case, Fermec, některé O&K).

Z větších pásových rypadel pak nejlépe Kobelco (původ Japonsko nebo USA), dále nakladače do 2,5 m3 opět Schaeff (Terex, Zeppelin), kolová rypadla do 13 t opět Schaeff (Terex, Zeppelin), větší pak Atlas (Terex).

U rypadel-nakladačů volíme přednostně výrobek Fermec-Terex.

Jak se zde řeší záruka a leasing?

Individuálně se domlouváme, zda na stroj poskytneme záruku, příp. v jakém rozsahu a délce trvání. Pokud námi dodané použité stroje jsou financovány přes ČSOB Leasing, mají strojní pojištění, které po dobu trvání leasingu nahrazuje, respektive doplňuje záruku.

Dodávka těžkých strojů ani náhradních dílů není problém?

V současnosti firma BC Stavo s.r.o. pořizuje vlastní moderní návěsovou podvalníkovou soupravu o nosnosti 27 t pro operativní zajištění pohotových dodávek strojů k zákazníkům. Následný servis dodaných strojů je realizovaný kapacitami vlastními i spolupracujících servisních partnerů po celé ČR. Příznivé ceny servisu jsou dány mj. i vlastním využitím další významné aktivity firmy BC Stavo: distribucí originálních i kvalitních neoriginálních náhradních dílů pro stavební stroje za velice zajímavé ceny.

A tak namísto otázky: Proč použité stroje? se po tomto vysvětlení situace mění na otázku: Proč ne použité stroje od plzeňské firmy BC Stavo? Přesvědčte se sami!


1 Redakčně upravila Mgr. Jarmila Burešová
Foto: Archiv firmy BC Stavo s.r.o.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek