Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 6.5. – svátek slaví Radoslav

Kvalitní a odolné náhradní díly

Zveřejněno: 29. 4. 2008

Firma František Čeliš EVROPS a.s. dodává ucelený sortiment náhradních dílů na stavební stroje, včetně břitů, zubů, lžic a lopat pro stroje všech velikostí a díly pasových podvozků značky BERCO.

V Pracovní části stavebních a těžebních mechanismů trpí opotřebením otěrem, což představuje významnou proměnlivou položku v nákladech na provoz stroje. Rychlost a míra opotřebení závisí na podmínkách, ve kterých stroj pracuje. Aby se toto opotřebení minimalizovalo, používají se zuby vhodného tvaru s co nejlepší pronikavostí a pro konstrukci lžic a lopat plechy z otěruvzdorné oceli. Jedná se zpravidla o plechy tvrdosti 400 nebo 500 HB a výrobky z nich mají několikanásobně delší životnost i pevnost ve srovnání s běžnými konstrukčními materiály. V některých případech i tato ochrana není dostatečná nebo je nutné zkrátit prostoje stroje z důvodu oprav. Právě pro tyto případy nabízí naše firma několik řešení z výrobního programu společnosti ESCO Corporation.

Zubové systémy ESCO

Společnost ESCO Corporation zaujímá více než 40 let přední pozici mezi výrobci zubových systémů – od konického přes Helilok®/Vertalok® systém, dále přes nynější SUPER V® až po revoluční systém ULTRALOK, který bude v brzké době představen veřejnosti – se můžete vždy spolehnout na bezproblémovou funkčnost. Tento systém poskytuje plnohodnotnou paletu tvarů, která umožňuje zvolit optimální zub pro všechny práce, ať se jedná o skálu, jíl nebo zeminu, ESCO nabízí nejlepší řešení, dlouhou životnost, tvarovou přesnost a snadnou manipulaci. Výhodou je rychlá výměna a spolehlivost, zvýšená produktivita, minimální prostoje, zvýšení zisku.

V programu jsou i snadno výměnné mezizubové a navařovací VIDA prvky na ochranu vůči otěru.

Materiály značky VIDA jsou vysoce otěruvzdorným materiálem o tvrdosti minimálně 700 HBN, který je nanesen na podkladu s dobrou svařitelností. V nabídce je široký sortimentu tvarů a velikostí těchto materiálů. Výrobky VIDA poskytují při nízkých nákladech vysoce efektivní a extrémně trvanlivou ochranu pro mobilní i stacionární zařízení. Použití je velice široké – lžíce, lopaty, rozrýváky ale i ochrana korečků u velkostrojů při těžbě skrývky. Výhodou je snadná instalace navařením, kterou lze provést i přímo na místě pracoviště stroje.

Spolupráce s výrobci, kvalitní servisní zázemí a odborné zkušenosti techniků společnosti František Čeliš EVROPS a.s. zaručují zákazníkům, že spolupracují s dodavatelem, který nejen výrobky prodává, ale postará se i o jeho případnou montáž a další provoz. V případě potřeby jsou na skladě k dispozici díly pro provedení rychlé opravy a několik servisních vozů.

Podvozkové části BERCO

Značku BERCO – komponenty pro stavební stroje – znají již mnoho let všichni pracovníci v odvětví stavební strojní technologie. České republice zastupuje BERCO SpA. společnost František Čeliš EVROPS a.s. se sídlem v Ústí nad Labem. Přitom se nejedná pouze o prodej komponentů na stavební stroje, ale naše činnost je daleko rozsáhlejší.

Nejdříve musíme zdůraznit, že společnost BERCO Deutschland GmbH, jakož i mateřskou společnost BERCO SpA Italien, vlastní již více než 20 let firma ThyssenKrupp Technologies AG. Díky pokračujícímu rozvoji firmy ThyssenKrupp Technologies AG společnosti BERCO může investovat do výzkumu, vývoje a vybudování rozsáhlé distribuční a servisní sítě. Společnost BERCO má dnes více než 600 obchodníků. S obratem ve výši téměř 600 mil Euro za uplynulý obchodní rok 2007 je BERCO uznávanou společností s vedoucím postavením na trhu v oblasti „výroby podvozkových dílů na stavební stroje”. Ve čtyřech výrobních dílnách v Itálii a s 3 500 zaměstnanci bylo za poslední obchodní rok s dodržením přísných kvalitativních norem DIN EN 9001 a ISO 104001 vyrobeno 250 000 tun hotových výrobků.

Oblast využití je široká: rýpadla, pásové nakladače, buldozery, silniční stroje pro pokládku vozovky, silniční frézy, drtiče, jeřáby, důlní stroje a komponenty pro dopravní zařízení, deskové dopravníky nebo speciální základní desky.

Společnost BERCO nabízí na trhu s náhradními díly nejširší program, tzn. v elektronickém katalogu firmy je možno najít všechny významné výrobce stavebních strojů. Kromě toho se společnost BERCO vyznačuje hloubkou svého programu, tzn. u každého výrobce strojů najde zákazník společnosti BERCO kompletní spektrum výrobků pro každý typ stroje, tzn. olejem mazané řetězy, tukem mazané řetězy, utěsněné nemazané řetězy, desky pasu, pojezdové kladky, nosné kladky, turasová kola, hnací kola, skupiny segmentů atd.

Předčasné opotřebení podvozků stroje vede ke zbytečnému zastavení provozu stavebního stroje, a tedy k výpadku práce, dodatečným předčasným nákladům na opravu stroje a také k dodatečným nákladům na přepravu. Na základě dlouholetých zkušeností ve výrobě podvozků, na stále nových podnětech ze strany zákazníků, kteří nakupují originální díly, a na základě často prováděných analýz v této oblasti jsou všechny komponenty společnosti BERCO zkonstruovány tak, aby je bylo možné použít v náročných podmínkách terénu. To vede k nižšímu počtu prostojů strojů. Provozně-ekonomické posouzení celkových nákladů na stroj musí odpovídat konceptu „cost per working hour” (cena za moto hodinu). V tom jsou sdruženy všechny náklady, které vznikají použitím stroje v průběhu celé životnosti, tedy také již zmíněné náklady, ke kterým často dochází právě u komponentů nízké kvality.

Společnosti František Čeliš EVROPS a.s. nestačí nabízet pouze kvalitativně hodnotné náhradní díly, které jsou zcela zaměnitelné za díly originální.

Naším cílem jsou především spokojení zákazníci. Teprve tehdy se může uzavřít okruh – zákazníků společnosti BERCO – a uvádí do života motto: Společně zvládneme více pohybu!

Autor: Josef Veselý
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek