Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 5.5. – svátek slaví Klaudie

Kranimex – z těžkých věcí lehké

Zveřejněno: 22. 8. 2006

Kranimex spol. s r.o. je ryze česká společnost. Je výhradním zástupcem německé firmy LIEBHERR v oblasti stavebních věžových jeřábů a betonářské mísící techniky pro Českou i Slovenskou republiku. Dále zastupuje holandskou firmu HEK, výrobce stavebních výtahů a šplhavých plošin.


Jeřáby 110 EC-B a 180 EC-H na stavbě Palác Těsnov

Stavební věžové jeřáby Liebherr

Firma LIEBHERR nabízí jeřábový program, který je mnohostranný jako žádný jiný. Pokroková technologie ve výrobě zaručuje největší přesnost a tím nejvyšší spolehlivost jeřábů Liebherr. S jeřáby všech systémů a velikostí určuje LIEBHERR pokrok díky technologii bez kompromisů. U všech systémů jeřábů jsou použity nejmodernější technologie a důležité komponenty (elektromotory, převodovky, Litronic systém) pocházející z vlastní výroby firmy LIEBHERR. LIEBHERR díky vlastnostem svých výrobků zaujímá špičkové postavení na mezinárodních trzích.


Žižkov, jeřáb 42K.1

Výrobní program firmy LIEBHERR je tak široký, že je schopen uspokojit každého zákazníka. Jedná se o jeřábové systémy firmy Liebherr:

  • rychlostavitelné jeřáby Liebherr H, HM, TT, TTR, K, KR, MK,
  • klasické stavební věžové jeřáby Liebherr LC, EC, EL,EC-B - nová řada, která nahrazuje řady LC, EC, EL,
  • klasické stavební věžové jeřáby Liebherr EC-H, ECHM,
  • speciální jeřáby Liebherr HC, HC-L, HC-T, HC-K a A.

Prodej i pronájem

Pracovníci firmy Kranimex Vám po konzultaci pomohou vybrat vhodný typ a provedení jeřábu pro konkrétní podmínky stavby. V případě zájmu o pronájem jeřábů Liebherr, společnost Kranimex, která v současné době disponuje s cca 70 věžovými jeřáby firmy LIEBHERR, může také uspokojit Vaše požadavky. Jedná se jak o vlastní jeřáby, tak i o jeřáby externí, tj. jeřáby, které vlastní stavební firmy na území ČR. Pronájem jeřábů je nabízen komplexně, tj. včetně obsluhy, dopravy, montážních prací a servisu.


Petržílkova, dva jeřáby 112 ECH, výška po hák 88m, resp. 74m

Reference

Z projektů, kde se firma Kranimex s.r.o. s jeřáby Liebherr podílela nebo podílí na jejich úspěšném dokončení, zmiňujeme následující:

  • výstavba „Tančícího domu" na Rašínově nábřeží v Praze,
  • rekonstrukce Obecního domu v Praze,
  • přestavba bývalého kostela sv. Michala na Staroměstském náměstí v Praze,
  • výstavba továrny Korado, Česká Třebová,
  • výstavba paláce „Myslbek" - Praha,
  • Centrum „Myšák Gallery" v Praze 1,
  • stavba ECM Hotelu na letišti Praha-Ruzyně,
  • rekonstrukce tepelného zdroje v Chomutově,
  • výstavba „RIVER DIAMOND" na Rohanském nábřeží v Praze,
  • výškový dům v Petržílkově ulici v Praze - Stodůlkách,
  • stavba SAZKA Arény v Praze - Vysočanech,
  • kulturní a obchodní centrum Smíchov - Praha 5 a mnoho dalších staveb po celé republice.

Letiště, jeřáby 80LC, 112 ECB a 100 LC

Pracovní šplhavé plošiny HEK

Další činností společnosti Kranimex v oblasti zdvihací techniky je pronájem šplhavých pracovních plošin firmy HEK, včetně jejich montáže a demontáže. Firma Kranimex poskytuje samozřejmě i poradenskou a konzultační činnost v této oblasti. Plošiny jsou vhodné pro práce na fasádě (obklady, sanace a zateplení, malba apod.), při stavbě, údržbě i renovaci řady objektů (haly, budovy, komíny, mosty atd.) i k jiným, nestavebním účelům. Součástí půjčovny je třicet plošin a dva výtahy uvedených typů:

HEK MSM Super single/twin

Pracovní plošinu MSM je možné použít pro nasazení do výšky 100 m. Její délka v jednověžovém provedení (single) může být až 8,7 m, v případě provedení dvouvěžovém (twin), se speciální vložkou Megadeck, lze dosáhnout délky až 32 m. Tato plošina vyžaduje kotvení ve vzdálenosti 6 - 8 m, při použití podvozku a výšky do 10 m není kotvení nutné vůbec. Její šířka je 1,5 m a lze jí pomocí výsuvných tyčí rozšířit o 1 m. Nosnost plošiny MSM Super se dle provedení pohybuje mezi 1 600 – 4 000 kg, rychlost zdvihu je 7 m/min a její pohyb zajišťují dva elektromotory o příkonu 2,9 kW (při dvouvěžovém provedení jsou elektromotory čtyři).


Praha - Jižní Město, výška 55 m, MSM Super + Megadeck

HEK MSHF single/twin

Hlavní výhodou této plošiny, při použití podvozku, je možnost volně stojícího provedení (bez kotev) do výšky 20 m. Věžové díly tohoto typu jsou oproti plošině MSM masivnější, což umožňuje nasazení až do výšky 200 m. Vzdálenost jednotlivých kotev je 15 m, což je velmi výhodné pro použití u fasád s malou možností kotvení. Šířka plošiny a rychlost zdvihu je stejná jako u plošin MSM, nosnost se pohybuje od 2 300 do 4 000 kg. Plošinu je opět možné nasadit v jednověžovém nebo dvouvěžovém provedení.


Neratovic, výška 25 m, MSM Super + Megadeck

Výtah GL 500

Tento výtah s nosností 500 kg je určen k dopravě materiálu do výšky 80 m. Rychlost zdvihu je 24 m/min, rozměry plošiny 1,4 x 1,5 m a vzdálenost kotev 6 m.

Několik dobrých důvodů, proč si vybrat šplhavé plošiny HEK

1) Možnost přizpůsobení šířky, délky i tvaru aktuální potřebě.
2) Šetří čas, omezují přípravné práce na minimum, zvyšují produktivitu práce.
3) Mobilní, volně stojící provedení plošiny umožňuje snadnou změnu stanoviště.
4) Personál je vždy v optimální pracovní výšce (žádné ohýbání nebo práce nad hlavou).
5) Kompletní pracoviště na plošině, všechno potřebné náčiní po ruce.
6) Malé množství kotvících bodů.
7) Snížení rizika poškození drahých materiálů.
8) Bezpečnost, spolehlivá a čistá práce.


Albrechtice, jeřáb 32TT


1 Zpracováno na základě podkladů firmy Kranimex spol. s.r.o.
Autor: Ing. Petr Volf
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek