Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

Konference Těžba a životní prostředí ve střední Evropě 12.–14. září, Brno, hotel Holiday Inn

Zveřejněno: 3. 9. 2007

Od minulého článku, který otiskl náš mediální partner časopis Stavební technika, se přípravy na konferenci posunuly o kus dopředu. Všechny tři přednáškové bloky – Udržitelný rozvoj/ oprávnění těžit, Konkurenceschopnost těžebního průmyslu v EU a Legislativa EU a těžební průmysl jsou již téměř zaplněny zajímavými přednáškami.

Vystoupí odborníci nejen z České republiky, Slovenska a Polska, ale také z Německa, Slovinska a Litvy. Zde uvádíme některá z témat a přednášejících osob.

  • Kvalita vody u hydrických rekultivací po těžbě kaolínu, Kateřina Aronová, Výzkumný ústav vodohospodářský T. G. Masaryka.
  • Predchádzanie a riešenie konfliktov medzi vyhl'adávaním a ťažbou nerastných surovín a ochranou prírody, Jozef Franzen, Ivan Mesarčík, Ministerstvo životného prostredia Slovenské republiky.
  • Těžba vápence na Litvě a jeho využití, Dace Rutka, Agentura pro životní prostředí, geologii a meteorologii; Odbor geologických informací, Litva.
  • Mezinárodní projekt ReRegions – poučení nejen pro ČR, Jan Sixta, Krajský úřad Ústeckého kraje.
  • Udržitelný rozvoj jako příležitost pro zlepšení surovinových politik, Slavko V. Šolar, Deborah J. Shields, Slovinská geologická služba.
  • Správa odpadů z těžby – polské zkušenosti ve světle směrnice 2006/21/EC, Anna Ostrega, Ryszard Uberman, AGH Přírodovědecká a technická univerzita Krakow, Polsko.

Informace pro účastníky

Účastníci konference hradí účastnický poplatek ve výši:

  • Při zaslání přihlášky do 25. 7. 2007 – 5.400 Kč vč. DPH.
  • Při zaslání přihlášky do 25. 8. 2007 – 6.400 Kč vč. DPH.
  • Poplatek pro studenty a úřady místní samosprávy – 950 Kč vč. DPH.

V poplatku je zahrnut sborník, stravování a společenský večer.

Objednávka ubytování

Pro účastníky konference je zajištěno v hotelu Holiday Inn za tyto ceny:

Jednolůžkový pokoj se snídaní 2 200 Kč, dvoulůžkový pokoj se snídaní 2 700 Kč.

Firemní prezentace

Prezentace firmy je možná formou panelů a propagačních materiálů. Firmy budou navíc krátce prezentovány v programové brožuře konference. Poplatek za prezentaci vám bude přefakturován.

Cena činí 10 000 Kč nebo 410 € +19 % DPH.

Více informací naleznete na www.tezebni-unie.cz, unie@tezebni-unie.cz, Renata Netoušková – viz kontakty v záhlaví článku.

Autor: Renata Netoušková
Foto: Archiv Těžební unie
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek