Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Kombinované kladivo Hilti TE 56-ATC - Řízený výkon a extrémní univerzalita

Zveřejněno: 28. 5. 2003

Nové kombinované kladivo Hilti TE 56-ATC ukazuje, kam bude v budoucnosti směřovat produktivita při vrtání a sekání a co znamená dokonalá ochrana obsluhy při vrtání.



Řízený výkon a extrémní univerzalita jsou hlavními vlastnostmi posledního mistrovského kousku Hilti ve třídě 6 kilogramů.

Nejvyšší přesnost vrtání s novým diamantovým zahlubovačem krabic TE-Y PCM Inovativní systém ochrany obsluhy při vrtání
Podstatou chlouby TE 56-ATC je systém aktivního ovládání točivého momentu ATC, který již prověřil její větší bratr TE 76-ATC. Inovativní elektronicky řízený systém ATC doplňuje třecí spojku rychlým přerušením napájení motoru během zlomku vteřiny, kdykoliv se vrták zachytí a uvázne. Tím se zabrání otáčení celého kombinovaného kladiva a vrtání se proto stává podstatně bezpečnějším, zejména na kritických místech a při práci v nepříznivé poloze.

Vlastnosti, které nelze přehlédnout
TE 56-ATC je se svým výkonným motorem 1100 W konstruována pro příklepové vrtání do betonu s příklepovými vrtáky v rozsahu průměrů od 12 do 40 mm, s průlomovými vrtáky do průměru 66 mm a s příklepovými vrtacími korunkami dokonce až do průměru 90 mm. Jenže toto nové kombinované kladivo je také doma ve zdivu: Vzhledem ke své 2-rychlostní převodovce a novému diamantovému vyvrtávači krabic TE-Y PCM resp. vrtacím korunkám dokáže TE 56-ATC mimořádně účinně vrtat otvory v rozsahu průměrů od 42 do 82 mm. A jak se na kombinované kladivo nejvyšší kvality patří, prokazuje nový univerzální přístroj střední třídy své vlastnosti a sílu i při všestranném použití při sekání.

Uvolněné vrtání kotevních otvorů vzhledem k použitému systému ochrany obsluhy ATC. Komfort s pohodlím
Mnoho dalších praktických vlastností usnadní řemeslníkovi nesnadný život. Například pohodlný přepínač volby funkce, dobře dimenzovaný velkoplošný řídící spínač plynule ovládající otáčky přístroje, aretace vypínače při trvalém sekání, optická indikace nezbytnosti servisního zásahu, dvoustupňová předvolba výkonu příklepu a účinné chlazení dvěma kanálky. K vrtání a sekání je k dispozici široký rozsah výměnných nástrojů systému TE-Y (SDSmax, průměr upínací stopky 18 mm) s dlouhou životností.
Modulární konstrukce zrychluje servisní práce a snižuje náklady na opravu. Přitom plná servisní záruka Hilti trvající dva roky zcela pokrývá bez jakéhokoliv dalšího příplatku všechny případné opravy v tomto období. Toto kombinované kladivo se rovněž dodává v základní jednorychlostní verzi TE 56 bez ATC.

Kombinovaná kladiva TE 56-ATC a TE 56 jsou špičkovými výrobky pro téměř jakékoliv řemeslné odvětví, zejména ovšem pro oblasti elektrotechnických a dalších instalací.

Informace:
Hilti ČR spol s r.o.
Uhříněveská 734
252 43 Průhonice, Praha - západ
Tel.: 261 195 611 – 3 – zákaznický servis
Fax: 261 195 333
www.hilti.cz
e-mail: hilti@hilti.cz
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek