Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Komatsu má v ČR nové středisko. V Mostě se budou opravovat velké stroje z okolních hnědouhelných dolů

Zveřejněno: 13. 11. 2020

Nová pobočka v Mostě je již v provozu. Moderní areál otevřela společnosti KUHN-BOHEMIA, výhradní distributor stavebních strojů Komatsu na českém trhu. Pro své zákazníky bude v průmyslové zóně Lajsník, kterou vybudovalo město Most, poskytovat generální opravy strojů, ale i běžný servis a diagnostiku.

V středisku budou probíhat generální opravy strojů, ale i běžný servis a diagnostika

Od počátku jedeme na plno, první zákazníky jsme přivítali na začátku listopadu,“ říká ředitel společnosti KUHN-BOHEMIA Daniel Sys. Zvláštností oproti ostatním pobočkám je podle jeho slov velikost dílenské haly, která je vybudována větší, než je obvyklé, a to z důvodů potřeb servisu velkých strojů nasazených v okolních hnědouhelných dolech.

Komatsu stroje jsou velmi oblíbené v uhelných společnostech Mostecka a Sokolovska a v době avizovaného útlumu těžby uhlí v dalších letech poroste potřeba zákazníků na celkové opravy a repase jejich stávajících strojů. Proto mostecká pobočka prvořadě bude poskytovat rebuildy strojů, ale i běžný servis a opravy," konstatoval Daniel Sys.

Budova nové pobočky s celkovou zastavěnou plochou 1 400 m² nabízí vedle moderního střediska pro prodej a servis širokého sortimentu stavebních strojů Komatsu, dále jeřábů Palfinger a strojů značky Ammann, jejichž výhradním prodejcem je společnost KUHN-BOHEMIA od roku 2018, také moderní administrativní zázemí pro zaměstnance.

Podoba mostecké pobočky je v souladu s architektonickou koncepcí poboček této velikosti ve skupině KUHN HOLDING, kde hlavní roli hraje cílená přesná funkčnost a komplexnost. „Jedná se o jednoduchou a velmi účelnou budovu s osobitým architektonickým stylem Heinricha Jungwirtha, rodinného architekta majitelů skupiny KUHN pana Güntera Kuhna a jeho synů Stephana a Andrease," popsal Daniel Sys.

Celkové náklady na vybudování nové pobočky v Mostě včetně technologií a vnitřního vybavení dosáhly 100 miliónů korun. Projekt je samozřejmě významný pro společnost KUHN-BOHEMIA, především ale pro její severočeské zákazníky, kteří dostali požadované služby v moderním provozu s vyšší kvalitou. „V síti našich sedmi poboček se snažíme stále zvyšovat kvalitu zázemí. Posledním plánovaným místem, kde bychom chtěli investovat do vlastního areálu, by měla být pobočka v Ostravě. Pokud vše dobře dopadne, brzy budeme moci sdělit více,“ uvedl Daniel Sys.

Autor: David Konečný
Foto: KUHN-BOHEMIA

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek