Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 6.5. – svátek slaví Radoslav

Kde jiné kolové stroje končí, tam pásový Bobcat začíná…

Zveřejněno: 6. 5. 2008

Když společnost Bobcat uvedla v roce 1999 na trh stavebních strojů zcela nový model kompaktního pásového nakladače Bobcat 864, nikdo neočekával tak mohutný zájem o tento typ stroje.

Koncept se v praxi velmi rychle osvědčil, a tak nezůstalo u jediného modelu a řada těchto strojů se rozrostla na dnešních sedm modelů, se kterými bychom vás rádi ve stručnosti seznámili.

Pásové nakladače Bobcat

Bobcat T250 je odvozen ze spolehlivého a osvědčeného modelu smykem řízeného kolového nakladače S220 s radiálním pohybem zdvihu ramen a rozšířeným rozvorem. Bobcat T190 vychází obdobně z modelu S175 (mimochodem nejprodávanější model v ČR) s vertikálním zdvihem ramen a také delším rozvorem. Oba stroje jsou vybaveny speciálními gumovými pásy v provedení Heavy Duty, které zajišťují výborné jízdní vlastnosti, jako jsou výborná trakce, manévrovatelnost, krátké pracovní časy a nízký měrný tlak na podložku.



Pásový nakladač Bobcat T190 (nahoře) a T250 (dole)

Proti pásovým vozidlům s ocelovými pásy nebo nakladačům vybavenými řetězy nedochází při práci s pásovými nakladači Bobcat k poškození povrchu vozovek, trávníků ani zámkových dlažeb chodníků a parkovišť. Tyto stroje jsou díky své konstrukci, vysoké pracovní rychlosti a široké paletě více než 55 různých přídavných zařízení ideálními a výkonnými pomocníky pro práci v bahnitém, písčitém nebo jílovitém terénu. Pokud byste snad pro svou práci potřebovali opravdu vysoký výkon, zvolte jednoduše model T300. Naopak pokud jste však omezeni místem, úzkými uličkami a profily, pak model T140 je tou správnou volbou. Stroje Bobcat T250 a T190 podávají vysoké výkony při práci ve stavebnictví, úpravách terénu, přesunu a nakládání sutě nebo zeminy v těžkém terénu.

S pásovými nakladači Bobcat můžete pracovat spolehlivě vždy a všude

Nakladač T140 má pásy široké 300 mm, model T190 je dodáván s pásy širokými 320 mm. Bobcat T250 a T300 se dodávají s pásy širokými 450 mm, které posunují hranice možností nasazení těchto strojů tam, kde jiné kompaktní kolové nakladače musí svoji práci pro neprůjezdnost terénu ukončit. Všechny modely kromě T140 mohou být vybaveny vysoce výkonnou přídavnou hydraulikou, která umožňuje použití přídavných zařízení, která tento vysoký výkon vyžadují, jako např. fréza na asfalt s pracovní šířkou až 1 m a hloubkou záběru 15 cm., okružní pila na asfalt a beton, výkonné sněhové frézy a další příslušenství.

Výše uvedené pásové nakladače mohou pracovat se všemi přídavnými zařízeními určenými pro smykem řízené nakladače Bobcat. Jsou to např. různé druhy lopat, bourací kladiva, zahrnovací radlice, půdní vrtáky, smetáky se sběrem, paletizační vidle, frézy na sníh a na beton, podkopy s hloubkovým dosahem až 3,5m, přesazovače stromů, kultivátor, kultivátor, sběrač kamenů a mnoho dalších.


Pásový nakladač Bobcat T300

Se značkou Bobcat získáváte více než pouhou kvalitu

S touto značkou získáváte zároveň podporu díky celosvětové síti zástupců Bobcat. Regionální zástupci a servisní mechanici jsou vyškoleni u firmy Bobcat a jsou vybaveni vším co je důležité pro servis Vašich strojů Bobcat, tj. odbornými znalostmi a originálními náhradními díly. To Vám zaručuje minimální prostoje, vysokou produktivitu strojů Bobcat, dlouhodobou životnost a spolehlivost.

Nezapomeňte, že na všechny kompaktní nakladače, bagry a teleskopické manipulátory Bobcat je poskytována záruka 36 měsíců/4000 Mh dle programu „Protection Plus”.

Autor: Ing. Petr Hejduk
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek