Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

JCB – kvalita za rozumnou cenu

Zveřejněno: 24. 6. 2005

Firma JCB je světoznámý výrobce stavební techniky. V tomto rozhovoru jsme se Vám pokusili přinést postřehy i z “druhé strany”. Zkontaktovali jsme Jiřího Honze, majitele stavební firmy Honz, jinak též uživatele strojů JCB.

1) Můžete našim čtenářům stručně přiblížit Vaši firmu?

Firma HONZ funguje od roku 1993. Původně jsem provozoval autdopravu. Díky všeobecné situaci v této oblasti a nastupujícímu rozmachu ve stavebnictví jsem se rozhodl zaměřit více na tuto oblast. Z realizovaných staveb bych uvedl silnici č. 328 směrem na Kolín. V současné době se podílíme na realizaci dálnice mezi Poděbrady a Hradcem Králové. Dále se zabýváme různými skrývkami a nakládkami materiálů.

2) Proč jste se rozhodl pro stavební techniku značky JCB

V době mého rozhodnutí zabývat se zemními pracemi, nebylo na českém trhu mnoho možností, jaký stroj zvolit. Po pečlivém zkoumání a rozhodování se z hlediska investic, provozních nákladů a také díky přístupu zástupce dnešní firmy TERRAMET jsem zvolil značku JCB a v roce 1996 jsem zakoupil její traktor bagr, který považuji za jeden z nejlepších strojů, tehdy dostupných na trhu.

3) Jak tyto stroje hodnotíte v praktickém provozu?

U strojů JCB kladně hodnotím spolehlivost, výkonnost a nízké provozní náklady. Máme s nimi dobré zkušenosti. Obsluhy jsou s nimi spokojené z hlediska komfortu kabin a rychlosti strojů.

4) Jak jste spokojen se službami JCB?

Se servisem u firmy JCB jsem spokojen. JCB jako celek je schopna rychle a pružně reagovat na naše podněty a připomínky. Pokud bude JCB pokračovat v nastoupeném trendu, budeme jako zákazník jen rádi.

5) Pokud budete kupovat novou techniku, jaké značky a proč?

Až budu nakupovat nové stroje, bude to opět JCB. Důvodů bude pro tuto volbu hned několik. Především díky dobrým zkušenostem, které s nimi máme, ale také z důvodu netříštění strojového parku mezi více značek a s tím spojenými problémy se servisem. Pokud bych dnes nakupoval svůj první stroj, bylo by to díky zkušenostem, které mám, opět JCB.

Autor: Roman Janoušek
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek