Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

INTERMAT je za dveřmi

Zveřejněno: 11. 5. 2003

Mezinárodní veletrh strojů a techniky pro stavební práce INTERMAT Paříž se pomalu blíží. Letošní ročník se tak jako v roce 2000 uskuteční na výstavišti Paris – Nord Villepinte v termínu od 13. do 17. května 2003.



Nejvíce vystavovatelů je přihlášeno v sekci zemních prací, dále v sekcích zemních a silničních staveb, budou zastoupeni výrobci strojů pro pozemní stavby, motorů a hnacích ústrojí, výrobci dopravní techniky.
Dále pak je počítáno s firmami, které se zabývají pronájmy strojů a údržbou a s výrobci zdvihací techniky, lešení a bednění. Velmi výrazným zastoupeným oborem jsou silnice a dálnice a jejich výstavba. Pro letošní rok je přihlášeno do Paříže přes 1500 vystavovatelů z 30 zemí, kteří zaplní plochu 320 000 m2.
Kromě klasických expozic v halách i na vnějších plochách organizátoři připravují plochu pro předváděcí akce strojů, tzv. Paris-Demo a to na 35 000 m2 venkovní plochy. Na veletrh je ohlášeno zhruba 50 % novinek mezi vystavovanými exponáty. Největší stánek bude patřit konsorciu CNH – plných 7000 m2.
Na veletrhu jsou zastoupeny tyto obory: stroje pro zemní práce, stavební zařízení a materiály, zdvihací prostředky, silniční stavby a pozemní komunikace, motory, pohonná ústrojů, segmenty, lešení a bednění, stroje pro recyklaci, stroje pro vrtné práce, informační technologie, zdvihací a dopravní prostředky, inženýrství, služby a informace. Z českých a slovenských vystavovatelů jsou přihlášeny firmy: Stavostroj Nové Město nad Metují, Mitas Praha, Way Industry Krupina, Matador Púchov a CSM Tisovec.
Autor: Karel Kurka
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek