Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 4.5. – svátek slaví Květoslav

Hyundai – dobrá volba pro vaši firmu

Zveřejněno: 21. 5. 2005

Hledáte stavební stroje se skvělými užitnými vlastnostmi? Stroje Hyundai, dodávané společností Bobcat CZ, a.s., splňují veškeré požadavky kladené v současnosti na stavební stroje. Díky kvalitě, rozsáhlé standardní výbavě a v neposlední řadě i ceně oslovují stále širší spektrum zákazníků.

Dne 11. dubna 2004 jsme se zúčastnili dne otevřených dveří ve firmě Bobcat CZ, a.s. Byly zde představeny stroje firmy Hyundai Heavy Industries Co., Ltd. Konkrétně se jednalo o kolové rýpadlo R170W-7, pásové rýpadlo R210LC-7 a čelní kolový nakladač HL757-7. Všechny stroje jsme vyzkoušeli při pracovním nasazení v areálu firmy Bobcat.
Jako první to byl čelní kolový nakladač Hyundai HL757-7. K pohonu tohoto stroje slouží osvědčený motor Cummins QSB5.9-C s elektronickou řídící jednotkou.


Kolové rýpadlo R170W-7

Všechny součásti stroje jsou posazeny na dvojdílný rám, konstruovaný pro použití v nejtěžších provozních podmínkách. Pro ovládání stroje je k dispozici moderní, plně elektronicky ovládané řízení pomocí proporcionálního joysticku a dvou pedálů.
Dvěma páčkami podvolantem se ovládá počet zařazených rychlostí, směr pohybu stroje a další obvykle ovládané prvky. Samozřejmostí jsou volant seřiditelný ve všech směrech a nastavitelná sedačka. Na velkém a přehledném palubním displeji, sdruženém s přístrojovým panelem se zobrazují všechny potřebné provozní údaje.


Čelní kolový nakladač HL757-7

Elektronicky dobrá volba pro ovládaná plně automatická předlohová převodovka Power shift umožňuje volbu dvou pracovních režimů a také manuální řazení. Převodový systém je dále vybaven funkcí kick-down, což je automatické podřazení o jeden až dva stupně dle potřeby obsluhy.
Ovládání stroje zajišťuje pomocí elektronického řídícího systému CAN hydraulická soustava. Objem lopaty je 2,7 m3 a maximální výsypná výška k hraně lopaty je až 3 270 mm. Stroj je osazen přední tuhou a zadní kyvnou nápravou. Dalším strojem v pořadí bylo pásové rýpadlo Hyundai R210LC-7.


Motorový prostor čelního kolového nakladače HL757-7

U tohoto stroje je použit hydrostatický pohon. Variabilní hydraulické čerpadlo je poháněno motorem Cummins B5.9-C. Stroj je ovládán pomocí dvou proporcionálních joystiků a dvou pák, ovládajících pohyb ve všech směrech. Samozřejmostí je vyspělá ovládací elektronika s řídícím systémem CAPO. Kontrolu nad strojem obsluze zprostředkovává moderní, přehledný displej. U tohoto stroje byl použit mono výložník a lžíce o objemu 1,34 m3. Max. rypná hloubka se liší podle použitého ramene.

Posledním testovaným strojem bylo kolové rýpadlo R170W-7. Tento stroj se od předchozího lišil nejen použitím kolového podvozku, ale také dvoudílným výložníkem umožňujícím delší dosah pracovního nástroje a použitím hydraulicky ovládaného rychloupínáku umožňujícího snadnou a rychlou výměnu pracovního nástroje. Tak jako u předešlého stroje je i zde použit hydrostatický pohon pomocí variabilního čerpadla.
Stroj je ovládán pomocí dvou proporcionálních joysticků, plynového a brzdového pedálu a plně nastavitelného volantu s páčkovými ovladači podobnými jako u čelního kolového nakladače HL757-7. Nedílnou součástí stroje je opět moderní elektronický řídící systém CAPO. Prozvýšení stability je stroj opatřen čtyřmi hydraulicky ovládanými opěrnými patkami. Ke stroji jemožné zvolit lžící se zuby a bočními břity o objemu v rozmezí 0,39 - 1,05 m3. Max. rypná hloubka se liší podle použitého ramene. Stroje Hyundai splňují díky vestavěným moderním motorům emisní limity EPA(Tier II) a EU(Stage II). Vyznačují se vysokou variabilitou a uživatelé v nich naleznou výkonné, v provozu úsporné a pro obsluhu komfortní stroje se skvělým poměrem cena – užitná hodnota.
Nalezneme u nich prostorné kabiny s vynikajícím výhledem, standardně vybavené klimatizací, termoschránkou / chladícím boxem, rádiem a např. držáky nápojů. Vyspělá elektronika spolu s elektronickým bezpečnostním systémem nedovolí práci se strojem za podmínek, při nichž by mohlo dojít k poškození stroje. Jsou konstruovány s ohledem na co nejjednodušší běžnou údržbu.
Jezjištěno, že firmy používající stroje Hyundai zůstávají věrní této značce při nákupu dalších stavebních strojů. Společnost Bobcat CZ, a.s. se nespecializuje jen na stavební stroje značky Hyundai, ale, jak název napovídá, dodává na český trh i celé portfolio špičkových výrobků firmy Bobcat a také Ammann-Rammax. Patří sem nakladače, minibagry, teleskopické manipulátory, kompresory a hutnící technika. Ke všem těmto výrobkům společnost Bobcat CZ, a.s. poskytuje adekvátní servis v rámci celé České republiky.

Stavební stroje HYUNDAI

Na základě velké poptávky po stavební technice založila společnost HYUNDAI v roce 1985 divizi stavebních strojů, jejímž cílem je vyrábět kvalitní stavební stroje a příslušenství. Na evropském trhu začala působit v roce 1990 a v současné době má ve svém sortimentu více než 44 modelů strojů a zastoupení ve 20 zemích Evropy. Současná nabídka obsahuje pásová a kolová rýpadla, čelní kolové nakladače a vysokozdvižné vozíky s elektrickým pohonem, spalovacím dieselovým motorem a pohonem na plyn. HYUNDAI neustále zlepšuje kvalitu a zavádí standardy dle potřeb zákazníků, ať už vlastním designérským zpracováním nebo vynikající výkonností a spolehlivostí strojů.
Soustavná inovace, kvalitní záruční i pozáruční servis a péče o zákazníky dělají z HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES EUROPE jeden z nejrychleji se rozvíjejících výrobních závodů na.

Výhradním dovozcem strojů Hyundai do České republiky je společnost Bobcat CZ, a.s., která prostřednictvím své prodejní a servisní sítě, zajišťuje prodej, servis, pronájem a leasing těchto kvalitních strojů. Na stroje lze poskytnou záruku až 4 roky nebo 7 000 Mth dle programu Hyundai Extended Warranty.

Kolová rýpadla
* Uvedená provozní hmotnost je hmotnost stroje v základním vybavení

Pásová rýpadla
* Uvedená provozní hmotnost je hmotnost stroje v základním vybavení

Čelní kolové - kloubové nakladače
* Uvedená provozní hmotnost je hmotnost stroje v základním vybavení

1 Zpracováno dle katalogů firmy Hyundai Heavy Industries Co., Ltd.
Autor: Roman Janoušek
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek