Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Hydraulická kladiva Miller

Zveřejněno: 5. 10. 2015

Trojice řad hydraulických kladiv, od kompaktních a malých přes střední až po velká, umožňuje vybrat si ten správný nástroj pro každou aplikaci. Jejich předností je výkon, spolehlivost a výjimečná hodnota za rozumnou cenu. Nyní včetně kompletního servisu u společností RENOMAG a RENOMAG SLOVAKIA.

Britská společnost Miller UK Ltd, známá především výrobou kvalitních rychloupínacích zařízení, má ve svém portfoliu zajímavou řadu hydraulických kladiv. Na sedm kompaktních a malých kladiv v hmotnostech od 55 do 545 kg navazuje šestice středních kladiv vážících 800 až 1800 kg a šestice velkých kladiv s provozní hmotností až 7000 kg.

Řada kompaktních a malých kladiv představuje výkonné, spolehlivé a tiché stroje s důrazem na poměr cena/výkon určené na mikro, mini i klasická rypadla do hmotnosti 6 t. Střední kladiva jsou určena pro rypadla od zhruba šesti do šestadvaceti tun. Řada velkých kladiv Miller představuje to nejlepší ve své třídě. Jsou vyrobena tak, aby vydržela i ty nejnáročnější aplikace bez negativního dopadu na jejich výkon. Stále je však zachován dobrý výběr, kdy například pro 20t rýpadlo je k dispozici trojice kladiv.

Výjimečná konstrukce kladiv

Všechna kladiva střední a těžké třídy jsou standardně vybavena automatickým systémem mazání, který zajišťuje hladký provoz, prodlužuje životnost nástroje, hrotu a pouzder, snižuje náklady na údržbu a opravu a tím minimalizuje prostoje v rámci provozu.

Pro efektivní provoz a údržbu je ke každému kladivu k dispozici servisní souprava. Kladivo je tak vybaveno vlastní sadou nástrojů a pomůcek pro efektivní výměnu nástrojů a provádění kontrol v rámci údržby.

Souprava pro správné nastavení hodnot průtoku a tlaku na nosiči
Souprava pro správné nastavení hodnot průtoku a tlaku na nosiči

Životnost prodlužuje systém automatického zastavení eliminující vnitřní rázy obvykle způsobené sbíjením na prázdno, který okamžitě po proražení materiálu zastaví činnost kladiva. Svorník s velkým průměrem chrání vnitřní díly před poškozením a minimalizuje možnost poškození šroubu. Větší utahovací moment zabraňuje uvolnění matice.

Kladivo Miller je navrženo pro optimální výkon a zkonstruováno pro maximální odolnost – při provozu pohlcuje odrazy a rovnoměrně rozděluje zátěž, čímž zvyšuje svou životnost a snižuje náklady na údržbu. Aby byla zaručena maximální produktivita práce ve všech aplikacích, jsou všechna kladiva v rámci vývoje podrobena náročným testům odolnosti a trvanlivosti.

Hydraulické kladivo Miller MGB 2000
Hydraulické kladivo Miller MGB 2000

Optimalizováno pro výkon

Systém vnitřních ventilů u kladiv Miller je o 10–15 % účinnější než konkurenční systémy na trhu a díky tomu dosahujeme nejekonomičtějšího využití síly kladiva. Jeho konstrukce zvyšuje produktivitu tím, že udržuje teplotu oleje na nízké úrovni, což umožňuje kladivu pracovat déle bez nežádoucího vlivu na jeho výkon. Kladivo Miller díky tomu představuje cenově výhodné řešení pro zákazníky hledající spolehlivé kladivo s vysokým výkonem.

Dvojí ovládání rychlosti umožňuje nastavit sílu a frekvenci úderu, ať už potřebujete silné údery o nízké frekvenci nebo časté údery o nižší intenzitě.

Miller Complete

Pro provoz kladiv je důležitá výdrž, servis a rychlá dostupnost náhradních dílů, a proto pod označením Miller Complete naleznete v jednom balení vysoce výkonné hydraulické kladivo, dvouletou záruku a jednoduchou správu servisních prací včetně nákladů. Se servisní smlouvou navíc získáte maximální užitnou dobu svého produktu. Pevná hodinová sazba umožňuje efektivnější plánování akcí a snižuje riziko neočekávaných nákladů a prostojů. Neztrácíte čas staráním se o kladivo a můžete se věnovat svému podniku.

Hydraulické kladivo Miller MGB 4000
Hydraulické kladivo Miller MGB 4000

Spolupráce se specialisty se vyplatí

Specializované servisní středisko RENOMAG nabízí pro kladiva Miller odbornou péči a celostátní podporu. Proškolení specialisté na kladiva jsou k dispozici 24 hodin denně 7 dní v týdnu, abyste mohli naplno využít potenciální užitnou dobu svého produktu. Výhodou je 98% dostupnost originálních náhradních dílů s dodání do druhého dne v rámci České republiky a Slovenska. Kromě profesionálního dílenského zázemí v sídle společnosti disponuje společnost RENOMAG také mobilním servisem pro montáž a opravy u zákazníků, nejdůležitější náhradní díly drží skladem.

Velmi důležité pro spolehlivou funkci a výkon hydraulických kladiv je správné nastavení hodnot průtoku a tlaku na nosiči (rýpadle), přiloženo foto servis kladiv, zařízení pro nastavení průtoku a tlaku při montáži kladiva.

Náhradní „oškrty” od společnosti Renomag

Společnost Renomag dodává oškrty – výměnné nástroje – kvalitní výroby, které lze použít do hydraulických kladiv mnoha značek. Všechny výměnné nástroje jsou vyrobeny ze speciálně vybraných druhů ocelí a vyvinuté pomocí pečlivého programu výzkumu a vývoje. Dále jsou tepelně zpracovány v moderním zařízení, kde získají potřebné vlastnosti jako maximální tvrdost, rázovou houževnatost a trvanlivost potřebné k práci v nejtěžších podmínkách při demolicích, zemních pracích, dopravním stavitelství, těžbě a hornictví. Oškrty jsou vyrobeny a zpracovány v moderní továrně s využitím nejnovějších CNC strojů a technologií, aby splňovaly vysoké standardy kvality očekávané našimi zákazníky.

Firma RENOMAG dodává oškrty kvalitní výroby do hydraulických kladiv mnoha značek
Firma RENOMAG dodává oškrty kvalitní výroby do hydraulických kladiv mnoha značek

Kvalitu námi dodávaných oškrtů lze úspěšně ověřit v kladivech většiny značek, např. ATLAS COPCO, CAT, DRAGO, EURORAM, FAI, FURUKAWA, HYUNDAI, INDECO, ITALDEM, JCB, KOROTA, KRUPP, MGF, MONTABERT, NPK, OKADA, OMAL, PROMOVE, RAMMER, ROTAIR, ROXON, SOCOMEC, STANLEY, TABE, TAKEUCHI, TOYO, TELEDYNE, TOKU, VOLVO, VISTARINI a dalších.

Autor: Jiří Hejhálek
Foto: Archiv firmy

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek