Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

HONDA – vzor na trhu s malými elektrocentrálami

Zveřejněno: 16. 4. 2007

Při vývoji každého stroje stráví inženýři tisíce hodin v terénu s možnými zákazníky, aby přesně zmapovali a vyhodnotili všechny potřeby, připomínky a požadavky zákazníků. Výsledkem jsou např. přenosné motorové generátory, které pomáhají řešit krizové situace při výpadcích dodávky elektrické energie nebo případy, kdy není k dispozici vhodná zásuvka.

Přední světový výrobce motorových strojů HONDA se stal na světě již legendou právě díky až posedlému vztahu k životnímu prostředí a také pro důmyslnost a dokonalost svých výrobků, které známé velkou přívětivostí k uživateli. Znalci značky HONDA si již zvykli na to, že výrobky HONDA jsou synonymem technologické vyspělosti. Nejen rychlé motocykly, krásná a bezpečná auta, ale i stroje z oblasti průmyslové (industry) techniky pod značkou HONDA představují to nejlepší, co lze na trhu získat.

Stejně důležité je dnes také to, že výrobky HONDA vznikají v továrnách, které znamenají špičku v šetrném přístupu k životnímu prostředí. Při výrobě je široce využívána solární energie, recyklace dešťové vody a veškeré technologické procesy výroby jsou úzkostlivě hlídány nejen z hlediska přesnosti a kvality, ale i z hlediska hluku a čistoty výroby nebo užívání. Nejenže všechny výrobky HONDA splňují v provozu nejpřísnější kritéria na hluk a škodliviny ve výfukových plynech, ale mohou se pyšnit i označením e-spec, které vyjadřuje ekologickou výrobu daného výrobku. Dokonce i prostřednictvím závodního týmu F1 HONDA se společnost snaží vyjádřit světu svůj šetrný přístup k životnímu prostředí.


Obr. 1: Svůj šetrný přístup k životnímu prostředí se HONDA snaží vyjádřit i prostřednictvím závodního týmu F1 HONDA

V oblasti industry techniky přichází HONDA letos opět s revoluční novinkou, která posouvá hranice možností o další stupeň výš. Vlajkovou lodí elektrocentrál HONDA je řada generátorů GENE 21, dodávaná v rozmezí výkonů od 600 VA do 6,5 kVA. Díky naprosto nové a ojedinělé konstrukci alternátoru došlo ke snížení hmotnosti o 50 %, snížení spotřeby paliva až o 40 % a snížení hlučnosti až o 9 % oproti běžným typům elektrocentrál.

Elektrocentrály řady GENE 21 svým kvalitnějším výstupem umožňují pohon i velmi jemných elektronických, telekomunikačních, medicínských a regulačních přístrojů. Můžete na ně napojit počítače, televize a samozřejmě i vaší vrtačku. Díky jejich snížené hmotnosti a snadnosti obsluhy zvládne manipulaci s nimi každý muž i žena a jsou velmi oblíbené například u horolezců nebo turistů cestujících ve stanech nebo karavanech.


Obr. 2: Plně kapotovaná elektrocentrála Honda EM70iS vyniká moderním designem a nabízí výjimečný komfort ovládání a diagnostiky

Jako novinku letos HONDA představila elektrocentrálu EU65iS, která je kromě běžných parametrů vlastních elektrocentrále Honda EM70iS celkově kapotována a je opatřena i řídící jednotkou, která umožňuje uživateli na displeji zobrazit během provozu nejdůležitější provozní informace a upozornit i na případné nedostatky v základní údržbě elektrocentrály. Díky celokapotáži se podařilo tuto centrálu ještě odhlučnit o další 2 dB z již tak tiché elektrocentrály, jako je EM70iS.

Každý, kdo se dnes pohybuje ve stavebnictví, ví, že drtivá většina pohonných jednotek malé stavební techniky nese jméno HONDA. Žádný jiný výrobce elektrocentrál se nemůže pochlubit více než 15 let dlouhou tradicí prodeje na českém trhu. Dokonce se objevují pokusy o kopírování výrobků HONDA – jak motorů, tak elektrocentrál nebo čerpadel. Samozřejmě cena takových výrobků plně odpovídá kvalitě a výkonu. Díky neustálému a progresivnímu vývoji a bohatým technologickým zkušenostem při výrobě zůstává HONDA, ač často kopírována, stále nedostižena.


Obr. 3: Jiný typ elektrocentrály - přenosný generátor EU 20 inverter

Ať již tedy zákazník potřebuje jakýkoliv výkon, vždy si v nabídce HONDA vybere.

Jak je patrné z výše uvedených informací, vždy se vyplatí rozhodnout se pro originální výrobek. Platí to ať již kvůli bezproblémovému servisu, dodávce náhradních dílů, tak především kvůli jistotě, že za své peníze zákazník dostane skutečně stroj s výkonem, který požaduje a kterého je stroj skutečně schopen bezpečně dosáhnout.

Chcete-li se přesvědčit na vlastní oči, navštivte některého z více než 100 autorizovaných prodejců HONDA, nebo navštivte www.honda-stroje.cz.

Seznámíte-li se kvalitou strojů HONDA a nabídkou všestranných služeb po celou dobu života strojů zjistíte, podobně jako tisíce zákazníků před vámi, že ...

...máte na originál...

Autor: Ing. Zdeněk Novák
Foto: Archiv firmy BG Technik cs, a.s.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek