Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 4.5. – svátek slaví Květoslav

Goodyear má pneumatiky i pro stavební stroje

Zveřejněno: 9. 4. 2004

Přední světový výrobce pneumatik Goodyear dokáže svými produkty vybavit nejrůznější typy vozidel využívané ve stavebnictví, ať už se jedná o těžké nákladní automobily či bagry, jeřáby, nakladače a další speciální průmyslovou techniku.



Goodyear IT520: Optimální pneumatika pro stavebnictví a zemědělství
Goodyear IT520 je nová pneumatika vyvinutá speciálně pro použití na průmyslových strojích pracujících na měkkém povrchu. Jde zejména o nakladače a další specifickou průmyslovou a zemědělskou techniku, jejíž pneumatiky mají zajistit především velmi účinné záběrové vlastnosti.
Dalším přínosem této novinky je však i zvýšená odolnost vůči zvýšená odolnost vůči poškození a opotřebení. Jedním z klíčových požadavků na pneumatiku, která má být používána v tak náročných podmínkách, je zajištění snadného ovládání vozidla.
Povrch cest na farmách nebo stavbách je totiž většinou mokrý a rozbahněný, a tak IT520 přichází s vynikajícími trakčními vlastnostmi na takto měkkém povrchu.
Na tom má hlavní zásluhu speciálně navržený dezén se samočisticí schopností, zvýšena byla i životnost a spolehlivost této pneumatiky ve srovnání s obdobnými typy pro průmyslové použití. Kladem je mimo jiné také vynikající stabilita a ovladatelnost vozidla na běžné silnici.
Goodyear IT520 se dodává jak do prvovýroby vozidel, tak pro náhradní potřebu do běžné prodejní sítě.

Goodyear IT530: Odolná vůči kamení a štěrku
Pneumatika Goodyear IT530 byla vyvinuta pro použití na tvrdém povrchu pro speciální vozidla, jako jsou traktory, tahače, jeřáby a nakladače. Hlavním přínosem této moderní pneumatiky je vynikající trakce a dlouhá životnost při použití na suchém a tvrdém povrchu.
Běhoun se Goodyear RT-3B na nakladači skládá ze tří částí, jejichž tvar byl upraven tak, aby pneumatika co možná nejvíce odolávala průrazům od ostrých a tvrdých kamenů. Zároveň však IT530 nabízí vynikající trakční vlastnosti na štěrku.
Na pevné silnici potěší řidiče komfortem a výbornou příčnou stabilitou. Typ Goodyear IT530 se dodává jak přímo do prvovýroby vedoucím výrobcům speciálních vozidel, tak do tradiční prodejní sítě.

OTR Goodyear RT-3B: Nová pneumatika pro nakladače
V letošním roce nabízí Goodyear v segmentu OTR nový nesměrový dezén RT-3B určený především pro nakladače, které pracují převážně na zpevněných površích.
Pro běhoun pneumatiky jsou charakteristické rozsáhlé dezénové bloky, zajišťující vynikající trakci; bočnice pneumatiky je chráněna proti poškození.
Ocelové nárazníky pod běhounem a radiální konstrukce napomáhají optimálnímu rozložení tlaku ve stopě a díky tomu je zaručena klidná a komfortní jízda.
Díky moderní špičkové technologii je samozřejmostí rovnoměrné opotřebení běhounu a excelentní stabilita a ovladatelnost ve všech směrech. Nová kompozice běhounové směsi zaručuje dlouhou životnost a tím i vysoký výkon této pneumatiky.
V současnosti jsou v nabídce rozměry běžně používané na nakladačích střední třídy.



Autor: Alena Drtinová
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek