Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 4.5. – svátek slaví Květoslav

Francouzský leader na trhu použitých stavebních strojů

Zveřejněno: 9. 4. 2008

Společnost Sodineg France vznikla v roce 1996 a od počátku je zaměřena především na výkup a prodej použitých stavebních strojů a nákladních automobilů. Její strojový park se dynamicky rozrůstá, v současné době mohou zákazníci vybírat z široké nabídky 350 strojů. V loňském roce společnost realizovala obrat 12 milionu EUR s ročním nárůstem 20 %.

Firma nabízí například traktorbagry, kolová i pásová rýpadla, nakladače, minirýpadla, buldozery, válce, vysokozdvižné vozíky, nákladni automobily, dumpery, jeřáby, finišery, gradery, zemědělské stroje apod. od výrobců různých značek (JCB, CASE, LIEBHERR, CATERPILLAR, KOMATSU, VOLVO, HYUDNAI, KOBELCO, O&K, BOBCAT, RENAULT, MERCEDES a mnoha dalších).

Firma ročně nakupuje přibližně tisíc strojů, převážně ve Francii a každých šest měsíců kompletně obnovuje svůj vozový park.

Aktuální nabídku s popisem a fotografiemi všech strojů najdete na webových stránkách firmy www.sodineg.com.

Náhradní díly

Úspěšný rozvoj firmy umožnil v roce 2005 založení dceřiné společnosti Sodipiece, která se zabývá prodejem nových i použitých náhradních dílů. Na skladě má nyní více než 900 kusů potřebných pro stavební a zemní stroje. Jedná se například o lžíce, lopaty, motory, radlice, drapáky, vidle, teleskopická ramena, pneumatiky apod. Sodipiece disponuje také stroji na náhradní díly.


Pohled na sídlo firmy Sodineg France s vozovým parkem

Obchodní zástupci

Společnost Sodineg France sídlí na severu Francie, hodinu cesty od belgických hranic, 150 km severně od Paříže a přibližně 950 km od Prahy.

Mladý a dynamický tým má sice jen patnáct zaměstnanců, ti však hovoří několika jazyky (včetně češtiny); doplňuje jej hustá síť obchodních zástupců nejen v Evropě, ale po celém světě například v České republice, na Slovensku, Polsku, Německu, Anglii, Nizozemí, Belgii, v Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku, Řecku, Srbsku, Chorvatsku, Estonsku, Litevsku, Lotyšsku, Ukrajině, Maroku, Alžírsku, Tunisku a dalších afrických zemích.


Zaměstnanci společnosti

Prezentace na světových veletrzích

Za dobu své existence se společnost účastnila mnoha světových výstav a veletrhů v oblasti stavebnictví, kde prezentovala své stroje, jako například INTERMAT Paříž, BAUMA v Mnichově, Shanghai a Moskvě, CONEXPO Las Vegas, SAMOTER Verona, IBF Brno, Bumasz v Poznani a mnohé další. V současné době společnost připravuje stánek na veletrh Masz-

bud v Kielce v Polsku, který se koná v polovině května. Na odborných stavebních veletrzích firmu Sodineg France naleznete i v budoucnu. Nedílnou součástí prezentací firmy Sodineg jsou reklamní kampaně v odborných zahraničních periodikách, rádiích, formou bilboardů a také například na letištích.

Důležitou součástí prezentace firmy je účast na veletrzích a výstavách – Bauma China

Společnost každoročně pořádá dny otevřených dveří s bohatým programem, které se zúčastňují nejen stávající, ale také budoucí klienti.

1 Redakčně upravila Ing. Hana Solařová
Autor: Ing. Lenka Vendralová
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek