Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Firma ČEMAT slaví 25 let na českém trhu

Zveřejněno: 30. 9. 2019

Společnost ČEMAT, přední dodavatel příslušenství pro manipulační a stavební techniku, v letošním roce slaví čtvrtstoletí svého působení na českém trhu. Bohaté zkušenosti společnosti mělo a má možnost využívat široké portfolio zákazníků z nejrůznějších oblastí a po dobu své existence si firma vybudovala nejen české, ale i evropské jméno s řadou významných zahraničních dodavatelů mezi něž se řadí Michelin, Bolzoni Auramo Meyer nebo CAMSO (Camoplast Solideal).

Historie značky ČEMAT se datuje do roku 1994. Firma byla založena s cílem vytvořit úspěšný byznys v oblasti, která se jevila být v tehdejším prostředí výzvou s dobrým podnikatelským záměrem – v oblasti obchodu a techniky se zaměřením na logistiku.

Neustále se vyvíjející obchodní činnost mladé společnosti přinášela celému týmu nejen radost z úspěchů, ale i slušnou obživu. Postupné sílící velmi seriózní vztahy se zahraničními partnery a nastartovaný byznys se tedy začal slibně rozvíjet, čemuž také napomáhala ekonomická situace, hlad po všem novém a potřeby rychle rostoucího trhu postkomunistické ekonomiky. Předpokladem k úspěchu a expanzi přispěla zřejmě také skutečnost, že vydělané finanční prostředky firma obratem reinvestovala zpět do rozvoje společnosti a jejího dalšího progresivního růstu.

Součástí mise společnosti nebyla nikdy prioritně honba za ziskem a penězi, byli to vždy především lidé, mezilidské vztahy, vzájemná úcta a respekt a efektivní skloubení zručnosti českých a slovenských rukou se schopností nových mladých manažerských dovedností.

Věříme, že náš úspěch spočívá v tom, že se snažíme našim zákazníkům nabídnout široké portfolio produktů v oblasti manipulační a stavební techniky, a dodat takový produkt, jaký je pro jejich potřeby nejvhodnější," říká Michal Džupin, jednatel ČEMAT trading, spol. s r.o. a dodává, „jsem rád, že společně s kvalitními službami, výběrovými dodavateli a naším know-how českého a slovenského trhu jsme si za těch 25 let působení na českém trhu vybudovali dobré jméno a necháváme za sebou kus dobře odvedené práce.

Vpravo Michal Džupin, jednatel ČEMAT trading, spol. s r.o.
Vpravo Michal Džupin, jednatel ČEMAT trading, spol. s r.o.

S cílem zvýšit kvalitu vzdělanosti svých zaměstnanců i odborné veřejnosti otevřel ČEMAT v roce 2011 školící centrum v Bohumíně-Skřečoni. Jeho vizí je nabídnout kvalitní služby v oblasti vzdělávání a nabízí prostory k pronájmu pro školení.

Dalším významným milníkem v rozvoji společnosti byl rok 2015, kdy se centrála v Bohumíně významně rozrostla – vznikl nový moderní areál, který je strategicky situován vedle dálnice D1 a polských hranic. Projekt původně zamýšlený jako rozšíření stávajících skladových prostor se během let rozrostl a vzniklo tak 8 skladovacích hal o velikosti až 6 000 m², venkovní skladovací plochy o velikosti až 15 000 m², administrativní budovy se zázemím i nové dílny.

Centrála v Bohumíně disponuje 8 skladovacími halami o velikosti až 6 000 m²
Centrála v Bohumíně disponuje 8 skladovacími halami o velikosti až 6 000 m²

ČEMAT má sesterské firmy na Slovensku – v Martine a Banské Bystrici s obchodním zastoupením po celé Slovenské republice a i tam je tedy významným hráčem na poli příslušenství manipulační a stavební techniky. Na obou trzích je pak ČEMAT partnerem výrobců Michelin, Magna Tyres, Camso, Galaxy, Marangoni. V letošním roce rozšířil ČEMAT své portfolio dodavatelů o výrobce EM pneumatik značky Triangle, čímž je nyní schopen splnit požadavky i těch nejnáročnějších zákazníků. Mimo pneumatiky na stroje firma nabízí například přídavná zařízení na VZV od značky Bolzoni Auramo Meyer, vážící systémy značky Griptech, polyuretanová kolečka Räder Vogel, sedačky KAB, zemědělské pásy, tak i služby jako opravy a plnění pneumatik nebo mobilní servis.

Ve společnosti ČEMAT v současné době pracuje přes 70 lidí – jak v centrále, tak pražských pobočkách a v obchodní síti po celé republice. Společnost jako dobrý zaměstnavatel a společensky odpovědná firma dlouhodobě i menší potřebné dobročinné projekty.

Foto: ČEMAT
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek